Powered By Blogger

12 Ocak 2018 Cuma

Geçmişten pişmanlık duymak...

geçmişten pişmanlık duymak

     Geçmişten pişmanlık duymak, insanı devamlı rahatsız eden bir durum. O pişmanlık duyduğum şeyleri zamanında yaparken, o kadar emindim ki kendimden. Yine bundan uzun bir zaman önce, “Hayat kısa. Elime ne fırsat geçerse değerlendireceğim” demiştim kendi kendime. Değerlendirdim de. Daha doğrusu öyle sanmışım. Şimdilerde o yaptıklarımın pişmanlığı kaplıyor ruhumu. İnsanın yaşı geçiyor. Koca bir ömürden geriye, yaptıkları kalıyor. Ve o yaptıkların seni tanımlıyor. En büyük huzurun, geriye baktığında huzur duyacak işler yaptığını görmesi olduğunu anladım bir insanın. Peki ya geçmişte kırdığın kalpler? Hem de düzeltemeyecek bir şekilde kırmışsan. Artık her atacağım adımda birden fazla kere düşünüyorum. Geçmişten pişmanlık duymak, yaşamak isteyeceğim en son duygu zira.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/grayscale-photo-of-man-in-black-v-neck-shirt-with-black-background-90764/

12 yorum:

  1. Geçmişten pişmanlık duymak zorlayıcı bir duygu..Her insanın zaman zaman yaşadığı bir şey..
    O yaşananlar şu anki bizi oluşturuyor. O nedenle geçmişten gereken dersleri alıp geçmişi orada bırakmak en güzeli galiba.Bir de kırdıklarımız için kalpten af dilemek belki..Çünkü şimdi ki biz öyle davranmazdı en azından bunu biliyoruz :)
    Samimi bir yazı,kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Peki ya kırılan kalbim? Her insan hata yapar. Mutlaka herkes bir şeylerden pişman olmuştur. Belki de bir kere de olsa bu duyguyu yaşamak gerekir. Bir şeyleri kaybedince anlıyor insan değerini. Bazen de hak ediyoruz. Önemli olan telafi edebilmekte. Yoksa bu duygu silinip gitmez. Ben böyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybedince değerini anlamak çok acı bir duygu. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Beni yaptığım hatalar bu hale getirdiğini düşünüyorum, bu yüzden pişmanlık duymuyorum doğrusu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ne mutlu sana :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. geçmişe dair 2 pişmanlığım oldu o pişmanlıklarda hayatımın akışını değiştirdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O cesareti gösterip hayatın akışını değiştirmek büyük mesele. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ne yazık ki benimde, bir çok insan gibi bir çok pişmanlığım var. Fakat önemli olan yapılan hatalardan ders çıkarmaktır düşüncesi ile aynı hataları tekrarlamak istemiyorum. Kaliteli ve seviyeli bir yaşam için elimden geleni yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim sende bende istediğimiz o yaşama ulaşırız. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Yeni sayfa tasarımın hayırlı olsun. Ferah olmuş.
    Bazen geçmişte yaptıklarımızdan pişmanlık duyuyoruz bu gerçek. Ben öyle olması gerekiyormuş dediğimde ya da o zaman bana doğru gelen oydu diye düşündüğümde rahatlıyorum. Geçmiş için yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Kontrollü davranmalıyız fakat bu da çok sıkıcı olabiliyor bazen. Hata yapmam diye bir şey yok. Yapılan hata birilerinin kalbini kırmaksa bu bence kabul edilebilir bir şey değil. Kimseyi üzmeye hakkımız yok diye düşünüyorum. Telafisi de yok üstelik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni temayı beğenmen hoşuma gitti :) Telafisi olmayan hatalar zaten insanın canını yakan ya. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil