Powered By Blogger

3 Ocak 2018 Çarşamba

Bulmaca çözmek bir tutkuydu...

blumaca çözmek

     Bulmaca çözmek, şimdilerde yaptığım bir şey değil. Bundan yıllar evvel çokça çözerdim. Özellikle çengel bulmacayı. En sevdiğim bulmaca tipidir çengel bulmaca. Diğer bulmaca türleriyle aram pek iyi değildi. Hele sudoku. Hiç anlayamadım. İki resim arasındaki yedi fark bulmacasını çözerdim birde zevkle. Çengel bulmacayı bitirmek için o kadar hırs yapmıştım ki. Bir deftere bilmediğim soru ve cevapları not alıyordum. Böyle böyle bulmacada kendimi geliştirdim. Posta gazetesinin bulmaca ekindeki, arka sayfadaki yarım sayfa çengeli patır patır çözüyordum. Gazete olarak Posta’yı sevmesem de en güzel bulmaca eki bence onda. Ön sayfadaki tam sayfa bulmacayı da çözmeye başlamıştım. Hepsini olmasa da. Ama şimdilerde artık böyle bir tutkum kalmadı.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/frame-less-eyeglasses-on-newspaper-53209/ 

12 yorum:

  1. Bulmaca çözmeyi eskiden bende çok severdim. Aynı şekilde bende posta gazetesi alırdım gazeteye hiç bakmazdım bile, babam gazeteyi okurdu bende bulmaya çözmeye başlardım. Takıldığım yerlerde babama sorardım.

    Fakat hayatımıza şu akıllı telefonlar girdiğinden beri hiç bulmaca çözmedim diyebilirim. Oysa bulmaca çözmek gerçekten çok faydalıydı, unutkanlığa çok iyi geliyor mesela hemde insanın kelime bilgisi artıyor.

    Aslında yine çözmeye başlasam hiç fena olmaz, hatırlatman çok iyi oldu kardeşim.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefondan başımızı kaldıramaz olduk. Haklısın kardeşim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben çengel bulmacada ünlülerin ismini yazar bırakırsın:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ünlüleri bulmaya çalışırdım :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok küçükken eve alınan gazetelerdeki bulmacaları sora sora çözmeye çalışırdım. Güzel günlerdi. Tabi zamanla değişiyor hem alışkanlıklar hem de ilgi alanlarımız. Güzel günlere döndüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski güzel günleri hatırlatabildiğim için sevindim kardeşim :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. 7 fark ve diğer basit bulmacalar hariç hiç birini çözemedim. çok çözmek istememe rağmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çengelin dışında bende pek anlamıyordum kardeşim :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Sözcük avı bulmacasını çok severdim bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda birkaç defa bende çözmüştüm. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Benim de küçüklüğümde tutkumdu (şimdi çok büyük birisi değilim ama 9 sene öncesi işte) bulmaca çözmek. 10 yaşımda falan çözmeye başlamıştım ve her gün bulmaca çözmek için gazete alıyordum. Sonra alışkanlığımı kaybettim. Ara ara düşünmüyor değilim her gün gazete alıp bulmaca çözmeyi. Aslında bilgi ve kültürü geliştirme açısından harika bir şey bulmaca çözmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında güzel bir şey dediğin gibi. Ama artık internetten başımızı kaldıramıyoruz ki :) Yorumun için teşekkürler kardeşim.

      Sil