Powered By Blogger

1 Ocak 2018 Pazartesi

Blogger tema değiştirme, hata yapma...

     Blogger tema değiştirme yapmayın blog arkadaşlarım. Ben bir yılı aşkın süredir bir tema kullanıyordum. Sonra tema bir hata verdi. Yorum kısmı görünmüyordu. Ve sayfa ard arda iki defa geliyordu. Mesela bir yazıya tıklıyordunuz. Yazın biter, izleyiciler başlar, sonra yorumlar gelir ve sonra sayfa biter ya. İşte benim bittiği yerden aynı sayfa tekrardan başlıyordu. Baktım ki düzelecek gibi değil. Bende temayı değiştirdim. Ve olanlar oldu. Günlük okunma sayım 500 ve üstü iken, birden 50’lere düştü. Bendeki moral bozukluğunu düşün birde. İlk önce Blogger’ın standart temalarından birine geçtim. Onun mobil sürümünde izleyiciler ve diğer bölümler görünmediği için kendime yeni bir tema seçtim.

Blogger tema değiştirme

     Aslına bakarsan Blogger’ın standart temalarını seçtiğinde sana, “Bu amatör galiba” şeklinde bakıyorlar gibi geliyor bana. Uzun yıllar blog işinde olan birinin temasının göze hoş gelmesi ve standart temalardan farklı olması bekleniyor. Yani işin özü: Zorunlu haller dışında temanızı değiştirmeyin. Blog yazılarında da okumuştum. Tema değişikliğinin okunma oranlarını etkileyeceği yönünde. Ama mecburiyetten işte. Şimdi yeniden okunma oranlarını yükseltmeye çalışıyorum. Şimdilik 150 okunma sayısını yakaladım. Ne zaman eski okunma sayılarını yakalarım? Onu zaman gösterecek. Blogger tema değiştirme demek, sadece tema değişikliği değil yani. 


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/man-person-hands-coffee-6518/

19 yorum:

  1. Olur böyle şeyler..Ne yazık ki istatistikler etkileniyor ama zaman verince tekrar toparlar. Her şey pamuk ipliğine bağlı olduğu için tema değiştirmek için tüm şartlar hazır olmalı. Mecbur kaldığın için değiştirmişssin umarım bir daha böyle bir şeye maruz kalmazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik bu temada işler yolunda. İnşallah bir sorun yaşamayız yine. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. 500'den 50'ye düşmesi bence farklı bir nedenden olabilir. Tema değişikliği bu kadar etkilemez diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabi ki hocam. Bu konuyla ilgili yazılara denk geldikçe okuyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Böyle bir şeyin başıma gelmesinden korktuğum için temamı en başta mobil uyumlu olarak seçtim.Benimde tema ayarlama döneminde başıma gelmeyen kalmadı :D. Hatta şuan kullandığın temayı bile denedim beceremedim olmadı.Neyse inşallah eski görüntüleme sayına ulaşırsın ^_^ Bana da beklerim sevgiler.. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tema işleri bir sarpa sardı mı durmak bilmiyor :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bu bende de oldu bundan sonra değiştireceğimi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayati derecede bir şey olmayınca bende. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Daha önce yakaladiysan yine yakalayabilirsin dert etme onu. :) Ben okunma oranina takildim masallah 500 ü nerelerde buldun. Nasıl oldu o is onu anlatsana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece seoya uygun yazıyorum. Senin içeriklerin güzel. Ben beğeniyorum. Her yazının bir beğeneni var sonuçta. Yazdığın yazının anahtar kelimesini 100 kelimede bir geçireceksin. Örnek olarak son yazın. Yataklı sinema salonu. Bunu yazınca Google'da çıkıyor zaten. İlk paragrafa başlarken yataklı sinema salonu kelimesi geçecek. İkinci 100 kelime başlangıcında da ilk yataklı sinema salonu kelimesini yazacaksın. Son 100 paragrafta da en son cümle de yataklı sinema salonu geçecek. Bu durum ilk başlarda can sıkıcı. Kafana göre yazamıyorsun çünkü. Tüm yazılarında bunu uygula. Okunma oranlarının arttığını göreceksin. Biraz uzun oldu galiba :)

      Sil
    2. Unutmazsam yapicam bu dedigini 😂 ama kesin sacma sapan bir syler cikacak ortaya. Neyse oldugu kadar diyelim 😂 tesekkr ederim hedefim 501 yapmak olacak.

      Sil
  6. Aynı durumu yaşayınca kayıtsız kalamadım. Yazmaya devam dendi, bir de misafir yazarlık tavsiye edildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya mecbur devam ediyoruz :) Ama misafirlik yazarlık bana göre değil. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Geçmiş olsun. Umarım en kisa zamanda istedginiz sonuca ulaşabilirsiniz. Iyi bloglamalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kardeşim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Ben zorunlu olarak değiştirdim :) yeni temamda da bazı hatalar çıktı ama düzelttim. Zorunlu olmadıkça da şimdiki temamı değiştirmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorunlu olmadıkça asla kardeşim 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Ben de bu Velocity Blogger Temasını kullanıyorum :)
    Ben de çok tema değiştirdim öncesinde ama bu tema çok hoşuma gitti, html kısmı bir önceki temamdan daha sade, daha az değiştirilemeyen özellik var. Temada olmasa da veri yapılandırma özellikleri bile ekledim...
    Gerçekten zor hem tema hem de alan adı değiştirmek. Bloggerlıkta değişim korkutucu...
    Kolay gelsin o zaman :) Yukarıda önerdiğiniz anahtar kelime taktiğini bir de ben deneyeyim. Edebi yazma derdinde olduğum için pek kullanamıyorum onu. Genelde 'Tag Density' şeklinde aratıp ilk sırada çıkan websitede makalemi ölçüyorum ona göre koyuyorum ama bu dediğinizi de kullanacağım :D
    Belki temanın bendeki versiyonunu da görmek isterseniz sayfama beklerim :) Takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu temayı bende sevdim. Görür görmez, "İşte bu" dedim. Temadan şimdilik memnunum. Anahtar kelimeye göre yazarken birde en az 300 kelime yaz :) Onu orada unutmuşum. Bakalım tema sende nasılmış? Meraklandım bak :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil