Powered By Blogger

13 Ocak 2018 Cumartesi

Aykırı düşünce...

aykırı düşünce

     Aykırı düşünce sahibi biri değilim. Ama olmak isterdim. Hemen her konuda herkesin aynı düşünmesi sıkıyor beni. Aynı konulara farklı bakış açıları istiyorum. Aslına bakarsanız farklı bakış açılarından daha fazlasını istiyorum. Belki de uçuk kaçık fikirler. Zaten büyük buluşların sahipleri de düşüncelerini ilk açıkladıkları zaman onlara da, “Deli” denmemiş mi? “Saçmalık, zırva” dememişler mi? Ama sonrası ne olmuş. O saçma olan, zırva olan düşünceler dünyayı değiştirmiş. Tabi bu dediğim illaki bilimsel buluşlarla ilgili değil. Yaşamımızdaki her türlü olay ile ilgili. Böyle düşüncelerle karşılaştığımda hemen can kulağımla dinlerim. Sonra bunun üzerine ilk fırsatta düşünürüm. Benim düşünce yapıma uyuyorsa alırım, yoksa değerlendirmemle kalır. Aykırı düşünce üzerine sizin fikriniz nedir?
 Aykırı düşünce, Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde şöyle açıklanıyor: Kökleşmiş inanışlara aykırı olarak ileri sürülen düşünce, paradoks.
Foto kaynak:https://www.pexels.com/photo/adult-attractive-contemplating-face-269334/ 

10 yorum:

  1. Ben sadece yeniden düşün diyorum. https://youtu.be/CRDvc6_fWlc

    İyi seyirler. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo Barış Özcan :) Muhakkak izlerim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Farklı yorum ve fikirler rutine uymadığı için toplumda çok karşılık bulmaz. Ne zaman bu düşünceler bir ihtiyaca cevap vermeye başlarsa o zaman kıymete biner. Tarih bunun örnekleriyle dolu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarihi seviyorum işte :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bazıları bunu huy olarak edinmiş, her şeye aykırı düşünüyor. Neden böyle düşünüyorsun dediğimizde saçmalıyor ama düşündüğü şeyin gerekçelerini söylerse, düşüncelerim karşı olsa bile susar bir düşünürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oto bota da olmaz bu iş. Onları ciddiye bile alma. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Sıradanlıktan zaten hoşlanmam ki. Farklı olan herşeyi sever ve merak ederim. Farklı bakış açıları benim için; farklı filmler, farklı kitaplar ve farklı müzikler ile başlar. Bu alışkanlıklarını değiştirirsen bakış açında zamanla değişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli Mustafa ya. Sıradanlık sıkıyor bir noktadan sonra. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Aykırı düsnmek hic bi isime yaramadı benim kardesim haha :) ama her zaman normal düsnmem ben sürü paikolojisinide cok sevmem zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürü psikolojisini ben de çok sevmem. Aykırı düşünce şu ana kadar benim de işime yaramadı bak :) En azından düşünüp rahatlıyoruz işte :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil