Powered By Blogger

10 Ekim 2017 Salı

Blog yazmak mı, sosyal ağlar mı?


     Blog yazmak mı, yoksa sosyal ağlar mı? Bir blog yazarı olarak benim cevabım baştan belli. Ama biraz eskiye dönersek. Hani bu sosyal ağların olmadığı ya da bu kadar popüler olmadığı dönemlere. Bir zamanlar bloglar internet dünyasını kasıp kavuruyormuş. Ama gel zaman git zaman sosyal ağlar alıp yürüyünce, çoğu blogcu, dükkanı kapatıp geçmişler sosyal ağlara. Tabi blogdan büyük kopuşta, teknolojinin de büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Artık hiçbir şeye ayıracak fazla zamanımız yok. Hemen okuyup anlamak istiyoruz. Her şey olsun bitsin. Bu çağın bize armağanı sabırsız insan oldu. Şimdi böyle bir durumda, blog gibi emek isteyen bir işin eski popülerliğinde olmamasını normal karşılamak gerekir.
SOSYAL AĞLARI DIŞLAMIŞ DEĞİLİM
    Blog yazmak benim için olmazsa olmaz. Ama böyle diye sosyal ağları yabana attığım düşünülmesin. Onları da elimden geldiğince aktif bir şekilde kullanıyorum. Sadece blog yazılarımı paylaşmak için değil hem de. Baya baya kullanıyorum. Çünkü oralarda gördüğüm paylaşımlar, benim için yeni bir yazı konusu olabiliyor. Yani oralarda benim için bir kaynak. Konu bulma kaynağı. Ama hiç biriyle blogla ilgilendiğim kadar ilgilenmediğimi söyleyebilirim. Bazen Facebook’u çok kullanıyorum. Bazense Twitter’dan çıkamıyorum. Belli bir dengeleri yok yani. İnstagram olmadan olur mu? Olmaz tabi. Orada da varım. Paylaşım olarak en az paylaşım yaptığım sosyal ağ diyebilirim. Sonuç olarak blog yazmak benim için, sosyal ağlardan önce gelir.

16 yorum:

  1. Tartismasiz blog yazmak ilk sirada gelir benim icin de🙋Detaylamam gerekirse yuzde 80 blog yuzde 20 sosyal ag✌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oranlama güzel olmuş :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Blog benim için de sosyal ağlardan önce geliyor.
    Hayatı çok hızlı yaşamaya başladık. Bu da bloglar için olumsuz bir durum gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı hayat bloglardan götürüyor hocam :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Sosyal ağ hızlı, düzensiz, tutarsız ve kısa, bloglarımızı ise belki de onlarca yıl sonra açıp düşüncelerimizi okuyacaklar belki de tarihi bir kaynak olacağız =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihi kaynak güzelmiş kardeşim 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Az önce instagramda daha fazla yer alacağını söyleyen bir blog arkadaşımıza yorum yazdıktan sonra yazına rastlamak avı bir tesadüf oldu. Sanırım savaşı sosyal ağlar kazanıyor. Çünkü blog zaman, emek istiyor; yazan için de okuyan için de... Ama sosyal ağlar çok daha kolay. Paylaş geç, etkileşim için kimsenin uğraşmasına gerek yok.

    Sanırım yakında 30-40 blogger kalacağız buralarda :o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah o 30-40'ın içinde bizde oluruz :) Yorumun için teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. bloglardaki samimi tavır hiçbir sosyal ağda yok bence:) Zamanla bize de zor gelmez umarım:)

    YanıtlaSil
  6. Bloglara da sosyal ağ gözüyle bakanlar var ki! Gerçekten sinirleniyorum o zaman. Sosyal medyanın tek amacı para kazanmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloga sosyal ağ gözüyle bakanlar, blogun gerçekte nasıl bir yer olduğunu bilmiyorlar sanırım. Blog asla bir sosyal medya değildir. Çünkü burada emek var. Bir yazı en az bir saatte çıkıyor. Bu tivit atmaya benzemez. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Blogların yeri her zaman ayrı. Blog paylaşımlarımız yıllar sonra bile aranıp bulunuyor, okunuyor. Bakıyorum kaç sene önce yazdığım bir yazıya yorum gelmiş. Sosyal ağları da kullanıyorum, hepsinin yeri ayrı benim için. Farklı amaçlar. Kalıcı olmasını istediğim ne varsa paylaşım yaptığım yer blog.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal ağlar suya yazılan yazı gibi. Ama bloglarımız kalıcı. Hele ki yıllar önce önce yazılmış bir yazıya hala yorum gelmesi ne mutlu edicidir. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Blog yazmaya başlamadan önce sosyal ağlar derdim. Ama şimdi blog yazmakla ben bütünleşmiş gibiyim :) bu nedenle 100 de 100 blog yazmak.

    YanıtlaSil