Powered By Blogger

16 Kasım 2016 Çarşamba

Kalben, Haydi Söyle şarkısı ile patladı...

     Kalben ismini ilk duyduğumda enteresan gelmişti bana. “Ne biçim bir isim bu?” demiştim. İlk Kral tvde, Saçlar şarkısının klibini izlemiştim. O koca gözlükleri falan, bana doksanlı yıllardaki giyim tarzını hatırlatmıştı. Şarkısını da beğendim. Kendine has bir tarzı, bir kişiliği olduğu belliydi. Sonra Okan Bayülgen’in programına konuk olmuştu. Orada birkaç şarkı daha söylemişti. O şarkılarını da beğenmiştim. Konuşmasını falan dinledim de, bana biraz kendini beğenmiş gibi geldi. En son o programdan sonra kendisinden ses seda çıkmamıştı. Ta ki reklamlarda seslendirdiği şarkılara kadar. Son reklam filminde Haydi Söyle şarkısını söylüyor. Bu reklamdan önce kısa bir şarkı söylediği bir reklam daha vardı.

Kalben, Haydi Söyle şarkısı, güncel
Kalben'in sesinden Haydi Söyle bir başka

                                              HAYDİ SÖYLE ŞARKISI
     Ama Kalben asıl patlamasını, Allianz reklamlarında söylediği Haydi Söyle şarkısı ile yaptı. Haydi Söyle, bilmeyenler için söyleyeyim İbrahim Tatlıses’in şarkısıdır. Kendisi söylemiştir. Söylediği zamanda da çok meşhur olmuştur. Arabesk bir şarkıdır yani Haydi Söyle. Ama Kalben bu şarkıyı öyle bir söyledi ki. Şarkı adeta yeniden patladı. Her reklam çıktığında insan kendini şarkıya kaptırıyor. İnsan, “Şu Kalben’in şarkı söylediği reklam çıksa da dinlesek” der mi? Şarkıyı bu kadar güzel söylerse der. Reklama denk gelmeyenler için buradan reklama bakabilir ve şarkıyı dinleyebilirler. Şarkıyı dinler dinlemez de hemen sıcağı sıcağına yorumlarınızı duymak isterim. İşte yaşadığımız bu durum, reklamların ne kadar da önemli olduğunu gösteriyor.
                              HEMEN DAVET EDİLMESİ GEREKEN KONUK
     Zamanında, “Reklamlar sayesinde firmalara insanların sempatisini kazandırabilirsiniz” diye laflar duyardım. Bir anlam veremezdim. İşte şimdi şimdi anlıyorum, o söz ile ne anlatmak istediklerini. Şimdi, Allianz firmasının ismini duymayan kalmamıştır. Ve ister istemez insanın bir sempatisi oluşuyor firmaya karşı. Reklam bu kadar popüler olmuşken ve dillerde bu şarkı dolaşırken, ben programcıların yerinde olsam hemen Kalben’i programıma davet ederdim. Kendisini daha yakından tanımak için. Eminim böyle bir program ilgi çekici olurdu. Kalben kimdir, kaç yaşındadır, müziğe nasıl başlamıştır, müzik dışında okuyor mudur, konuşması, hali-tavrı nasıldır? Şimdi bunların hepsi merak konusu. Belki hafta sonu yayınlanan sabah programları davet etmiş olabilir. Ben denk gelmedim ama. Denk gelsem muhakkak izlerim.


18 yorum:

  1. Çok doğru bir analiz.Şarkıyı öyle güzel yorumlamış ki dinlemeden geçemiyorum kanalı :) Sen de iyi yakalamışsın :)

    YanıtlaSil
  2. Şarkıyı da söyleyeni de duymamıştım. Bir dinlemek iyi olacak. Belki kulağıma çalındı; ama o şarkının bu şarkı olduğunu henüz bilmiyorumdur. Ama takip etmediğim bir alan yeni çıkan şarkı ve şarkıcılar. Eğer çok beğendiğim bir müzik duyarsam onu bellerim, kimindir öğrenir ve dinlerim. Ama keşke vakit olsa da onun da detaylarına inebilsem. Vakit yok
    ;ancak bu durumdan şikayetim de yok. Nasıl olsa hazır paylaşımlar var:) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Kalben iyidir. İlk dinlediğim şarkısı bu şarkı olmuştu ve playlistimde hala rövaştadır.

    YanıtlaSil
  4. Apple müzik, spotify gibi platformu kullananlar kalbeni 5-6 önceden tanımışlardır. Youtube'da kalben yekta kopan'la noktalı virgül yazarsanız 40dklık kendini anlattığı konuşmasını görebilirsiniz. Daha geçen hafta konserine gittim ve bloguma da yazısını yazdım. Konser biletini bir ay önceden aldım. Herkes bana ya o da kimmiş diyordu. Konsere gideceğim zaman allianz reklamı çıkınca da tüm Türkiye tanımış oldu. :) Aslında 10 ay önce albüm çıkarmış biri albümüyle değil de sadece bir reklamda şarkısı geçtiği için tanınmış olması hoş değil. Lütfen beni yanlış anlamayın, sadece gerçekleri yazdım..

    Blog yazımı okumak isterseniz: www.arslanyusuf.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hoş değil. Ama iyi yanından bakarsak tüm Türkiye'nin onu tanımasına vesile oldu.

      Sil
  5. Seninle aynı fikirdeyim bu konuda. Hem reklamın senaryosu hem de şarkı çok güzel. Büyük bir uyum içinde. Ben de allianz sigortalıyım. Gerçekten reklamda izlediğimiz hiç bir şey abartı değil. Bir sigorta firması insana bu kadar mı değer verir. Neyse konudan kopmayayım. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

    Paylaşımın çok yerinde olmuş. Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  6. Denk gelmemişsin Cem.

    Evde televizyon yok, radyoyla da alakam yok fakat ben bile uzun zamandır medyanın Kalben ilgisini fark ettim. Çoktan işlediler o konuları, sen neredeydin : )) ehehe..
    Kalben'i medyaya ilk işaret edenlerden biri de Nil Karaibrahimgil oldu. 3 yılı filan buluyor. Bakın burada böyle biri var gibisinden.

    Bir de Kalben'in kendi oynadığı reklam filmi var, onu da izle.

    YanıtlaSil
  7. Bende ise tam tersi bir etki uyandı. Reklam çıktığında kulağıma berbat gelen bu şarkıyı duymamak için direkt televizyonun sesini kısıyorum:) Şarkıyı kendince eğip bükmüş, insanda depressif etki uyandırıyor. Ben ki arabesk dinlemem, şahsen şarkının arabesk yorumu Kalben'in bu garip yorumundan kat kat iyidir diyebilirim:) Allianz'ın reklam filmi çok başarılı çekilmiş, keşke müzik olarak daha kaliteli bir seçim yapsalardı...

    YanıtlaSil
  8. Reklamı izledim. Çook beğendim. Gerçekten reklam deyip geçmemek lazım. Ürüne, reklamı yapılan ne olursa ona sempati duyduran en önemli faktörlerden. İnşallah akıl edip de davet ederler. Sağol Cem. Fark ettirdiğin için.

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten şarkıyı farklı bir şekilde yorumlamış. Kalben'in fotoğrafını da koysaydın da Google Amca'ya gitmeseydik. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim araştırma yapmaya teşvik ettim seni işte :)

      Sil