Powered By Blogger

20 Ocak 2023 Cuma

Sıcak kışlar...

Bir tane uzman açıklama yapmış. “Artık sıcak kışlar, bizim normalimiz olacak” diye. Hakikaten öyle. Bugün ocak ayının 20’si ve dışarısı hava günlük güneşlik.

AŞK ACISI, HEM DE NE ACI…

Okuduğum kitapta kahramanımız bir kızı seviyor. Ama kız, kahramanımızı değil de kahramanımızın en yakın arkadaşını seviyor. Kahramanımız için ne büyük bir acı bu.

JESUS DEDE, YAPMA BÖYLE…

Jesus’un, Arda Güler ile alıp veremediği nedir abi? Bu çocuğu niye oynatmıyor? Ben bir Galatasaray’lıyım. Ama benim bile sinirime dokunuyor bu durum.

SEÇİME KADAR MASA FALAN KALIR MI?

Altılı masa, dağılmadan seçime kadar gidebilecek mi? Eskiden, “Yok yahu, dağılmaz bu masa” derdim. Ama şimdilerde pek de emin değilim.

NE ZAMAN BAŞLAYACAK BU DİZİLER SORUNSALI…

Kurtlar Vadisi tekrar ne zaman başlayacak derken şimdi de Arka Sokaklar tekrar ne zaman başlayacak diye sormaya başladık. Arka Sokaklar final yapabilirmiş.

BAĞIRA BAĞIRA KOCA DUASI ETMEK…

Mersin’de bir kadın, “Bana koca ver Allah’ım” diye bağıra bağıra sokaklarda dolaşmış. Her gün nasıl farklı bir gariplik olabilir diyorsun ve cevabını hemen alıyorsun.

ERKEKLERİN YAŞAMAK İSTEYECEĞİ SARAY…

İlber Ortaylı, “Mısır’da kadınlar sarayda tangayla geziyordu.” demiş. Erkeklerin hayallerini süsleyen saray bu olsa gerek.

MESSİ VE RONALDO SON KEZ…

Messi ile Ronaldo, son kez bir maçta karşı karşıya geldiler. Dünya bunu konuştu. İkisinin maç sırasında sarılmaları ve tokalaşmaları binlerce kere paylaşıldı. Eminim her ikisi de son kez karşılaşmalarından dolayı çok üzgündüler. Çünkü her ikisi de sosyal medya hesaplarından bu son kez karşı karşıya gelmeleri nedeniyle paylaşım yaptılar. Bir devir de böylece kapanmış oldu işte.

UMUDUMU KIRAN HABERLER…

Uludağ, milli park statüsünden çıkarılmış. Ne diyebilirim, ne söyleyebilirim, bilmiyorum. Böyle haberleri gördüğümde biraz daha umutlarım kırılıyor.

PEK DE METİN AKPINAR OLAMAMIŞ GİBİ…

Ata Demirer, son filmi Bursa Bülbülü’nde, Metin Akpınar’ı taklit etmiş. O sahneleri biraz izledim. Bence pek de taklit edememiş, benzetememiş.

KARNE GÜNÜ…

Bugün karne günüymüş. Okul zamanı ne güzel olurdu karne günleri. Hele ki takdir veya teşekkür alacaksak. Tüm çocuklara iyi tatiller. Tatilinizin keyfini çıkarın.

 

13 yorum:

  1. Yazı başlığını görünce hemen damladım.. :) çünkü yağmur yağmaya başladı nihayet İzmir' de. Hava yumuşak ama yağmur yağmasına sevindim, toprağın, mahsullerin sulanması lazımdı. Oh bee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo ne güzel. Bir güzel serinlemiştir oralar :)

      Sil
  2. hımm bursa bülbülü komik mi izlenir mi ki :)

    YanıtlaSil
  3. Mersin'de kadın bağırmış ya, aklıma Ayten Gökçer'in oynadığı Yedi Kocalı Hürmüz oyunu geldi. O yıllarda genç kızlar, şarkısını epey dillerine dolamıştı.
    Uludağ için hem üzgünüm hem de kızgın. Doğanın nefesini kesmek, insanlığın da nefesini kesmek demektir. Bunu ne zaman anlayacaklar, bilmiyorum.
    Emeğinize sağlık, derlemeler için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey gidi Yedi Kocalı Hürmüz. Nefes alamayacakları zaman anlayacaklar. Ama o zaman da iş, işten geçmiş olacak. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Gerçekten bu mevsimler nereye gidiyor halimiz duman:)

    YanıtlaSil
  5. Mevsimler 4 ten 2 ye dusmustu simdi tek mevsime doncek bu gidisle bir tek yaz mevsimi gorcez bu gidisle cem😉 kıyamet elametleri deyip geçelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Sadece yaz mevsimi olacak herhalde :) Bir de yoruma ismini yazsaydın, ismin çıkmamış :)

      Sil
  6. Belki de bir talip çıkmıştır.

    YanıtlaSil
  7. Uludağ için diyecek sözüm yok, otel yapmaya yer kalmadı heralde ki oralara musallat oldular bu sefer...
    Sıcak kışlar normal olacak da sonraki kuraklığı napıcaz acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerede ağaç var, oralara hücum :( Kuraklıkta, insanlığın işi çok zor :(

      Sil