Powered By Blogger

2 Aralık 2022 Cuma

Kütüphaneden aldığım iki deneme kitabı...

Bu aralar deneme okumak istiyorum. Kütüphaneden aldığım üç kitaptan ikisi, bu nedenle deneme kitaplarıydı. Bir tanesi, Mustafa Kutlu’nun İlmihal Yahut Arzuhal kitabıydı. Diğeri ise Doğan Hızlan’ın, Çalıntı Kitap Deposu adlı kitabıydı. Bir tane de roman aldım. Peyami Safa’nın, Bir Akşamdı kitabı. Romanın konusundan kitabın arkasında bahsedilmişti. Orada bahsedilen konu hoşuma gidince de aldım ben de. Peyami Safa’nın en son aldığım kitabını beğenmemiştim. Kitabın ismini hatırlamıyorum şimdi. Ama çok bilinen bir eseri değildi. Gerçi bu eseri de çok bilinen bir eser değil. Bakalım beğenecek miyim.

MAÇLAR MI TATSIZ YOKSA BEN Mİ?

Katar’daki, Dünya Kupası devam  ediyor. Artık gruplarda son maçlar oynanıyor. Sanki maçların tadı yok gibi. Yoksa bana mı öyle geliyor? Dünya Kupalarında ilk defa bir kadın hakem maç yönetti bu arada. Bunu da tarihe bir not olarak düşelim.

ÇÖP ADAM DİZİSİ…

Çöp Adam dizisi nasıl bir dizidir arkadaş. İnsanın daha da psikolojisini bozar. Ben böyle saçma bir dizi görmedim. Gerçek hikayeden alınmadır diyor ya. Umarım dizinin ilk bölümündeki yaşananlar, gerçekte yaşanmamıştır.

PLATFORMLAR, SİNEMAYI BİTİRİR Mİ?

Recep İvedik 7, Disney Plus’ta yayınlanacak. Ata Demirer’in yeni filmi Bursa Bülbülü de Disney Plus’ta yayınlanacakmış. Böyle böyle sinema yok olup gider mi? Bence gitmez. Belki seyircisi düşer ama bitmez. Sinemanın tadı başka.

CAMİMİZİN YIKIMI…

Depremden hasar gören büyük camimizin yıkımı devam ediyor. Yarısı gitmiş, yarısı kalmış. Birkaç dakika durup yıkımını izledim. Yıkılan bir cami değil aslında, anılar. Hep bayram namazlarımızı o camide kılardık.

 

 

22 yorum:

  1. Ben deneme hiç okumadım nedense...Hep uzak durdum o tür kitaplara aslında denemek lazım...Sanırım ülkemiz katılmadığı için dünya kupası bizim evde de bir heyecan yaratmadı bu defa yani en azından ben nedeninin bu olduğunu düşünüyorum...Çöp adamı izlemedim ama dün gece netflix in aşırı reklam yaptığı ve yazarı eşimin okul arkadaşı olan sıcak kafaya başladım bakalım nasıl gidecek gerçekten merak ediyorum...Caminize üzüldüm ama canlara zarar gelmeden yıkım kararı alınmış olmasına sevindim..Anılarınız hoş seda kaldı kubbede...Sinema biter mi bilmiyorum ama sanki gidişat maalesef o yönde gibi..En azından covidden beri bizim aile için bitti ve henüz daha tekrar başlayamadı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Daha önce okumadığımız tarzda kitaplar okumak lazım. En azından deneyim olur. Dünya Kupası'nda biz yokuz ya, zaten moral bozuk başladık. Ama neden ısınamadım kupaya bilmiyorum. Sıcak Kafa bir bilim kurgu dizisi. Ümitliyim ondan, bakalım. Anılarım kaldı evet, camiden. Korona olmasaydı yine de platformlardan bu kadar izlenir miydi bilmiyorum.

      Sil
  2. Çok az deneme okuyorum buradaki yazarlardan hiç okumadım, aynı şekilde hiç Peyami Safa'da okumadım. Umarım severek okuduğunuz kitaplar olur. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peyami Safa'yı muhakkak okumanızı öneririm. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu mesela. Yorum için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. İyi okumalar dilerim. :) Futbolu hiç sevmem, neden bu kadar abartılan bir spor olduğunu da anlamıyorum, o kadar güzel spor varken. Dizimiz de kaldı onun yüzünden. Futbolun gündem olması kadar açlık sorunu gündem olsa dünyada aç insan kalmazdı. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Okumaya başladım :) Futbol farklı bir tutku. Aç insanları düşünen yok ki maalesef.

      Sil
  4. Cem, bu ara daha neşeli dizi, filmler izle lütfen.. yılbaşılı, eğlenceli rengarenk ya da komedileri izle. İnan etkili oluyor. Dün Netflixte yayınlanan 8 bölümlük yeni bir Türk dizisi varmış, ona bakayım dedim. Kadroyu beğendim gelgelelim karanlık görüntüler ve virüslü bir dünya başlayınca, "dur" dedim.. " daha sonra izlersin" :)) Kitaplar da iyi fikir, artık film izlemeyi biraz durdurup kitaplara yöneleceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, momentos eğlenceli şeyler izliyorum. Bahsettiğin Sıcak Kafa dizisi galiba. O dizi virüslü falan :) İyi okumalar.

      Sil
  5. Yazında en çok dikkatimi çeken başlık doğal olarak kitaplar oldu:))) Merak ediyorum kitap yorumlarını:)
    Çöp Adam dizisini ben de sevemedim. Haklısın insanın psikolojisi bozuluyor ama gerçekten yaşanmış bütün bunlar. Kitaplarını okusan şaşarsın, hikayeleri okuyunca üzülüyor insan.
    Ata Demirer'i severim, filmleri güzel ve komik olur:) Bence sinema ölmez, yani evet eskisi kadar gidilmiyor ama tadı bambaşka. O atmosferde film izlemek, mısır yemek... Onun tadını bu platformların hiçbirisi vermez bence:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kadar uzun uzun kitap yorumları yapamam ama :) Çöp Adam, psikolojik olarak ağır bir dizi. Kitaplar daha da ağır diyorsun yani. Kitaplar da benlik değil o zaman. Ata Demirer deyince aklıma hemen Eyvah Eyvah serisi geliyor. Sinemanın kendine has bir atmosferi var haklısın :)

      Sil
  6. dünya kupası nefis gidiyor yaaa çok heyecanlı bol gollü, şimdi hollanda abd :) basır hollandaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Onu okumadım bak ben. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ya da Fatih Harbiye okumalısın Müfred.

    YanıtlaSil
  8. Çöp Adam dizisi meşhur yazar psikoloğumuza aitmiş, onun eserleri insanda böyle etkiler uyandırıyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır psikolojisini bozar insanın. İzlememek en iyisi :)

      Sil
  9. Dünya kupası bana da zevksiz geldi, nerde o eski dünya kupaları:) Platformlar sinemayı bitirmese de çok zarar verdiği kesin.Deneme benim de çok az okuduğum bir tür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski Dünya Kupaları başkaydı :) Baya bir zarar verdi evet platformlar sinemaya. Bu aralar denemeye sardım. Bakalım ne zaman bitecek bu hevesim :)

      Sil
  10. Cami yıkımı değişik oluyor ya. Bizim burda da camiyi büyütmek için yıktılar. Anım olduğu için değil yeni taşındım buraya ama evime en yakın cami orasıydı ve o olmayınca evime ezan sesi gelmiyor. Üzücü şeyler. Ne alaka kendi derdimi anlatıyorum. :)) Neyse efendim futbol ilgimi çekmiyor, dizi de, peyami safa sevmiyorum galiba. Mustafa Kutlu severim ama deneme de severim. Güzel deneme kitapları da bilirim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek anlatabilirsin tabi :) Güzel deneme kitapları önerirsin o zaman :)

      Sil
  11. Maçlar kesinkes çok tatsız. Çöp adam da tam olarak travmatik bir dizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de maç seviyorsun demek :) Gerçekten travmatik. Hayat zaten travmatik bir de o diziyi kaldıramam.

      Sil
  12. Çok güzel söyledin. Sinema ruhu bir başka :)

    YanıtlaSil