Powered By Blogger

19 Aralık 2022 Pazartesi

Kimsede yeni yıl heyecanı yok...

Bugün Düzce’ye gittim. Hiçbir yerde yeni yıl heyecanı yok. Alışveriş merkezinde bile yok. Geçen senelerde AVM’nin önüne kafes gibi bir şey koymuşlardı. Kalbe benziyordu herhalde. Herkes fotoğraf çektiriyordu içine girip. Hatta kardeşimle ben de fotoğraf çektirmiştim. Şimdi yok. Kardeşime söyledim bu durumu. “Abi, kimsede heyecan yok” diyor. Hakkını yemeyeyim. Bir tane kahveci, dükkanını ışıklandırmış yeni yıl için.

ESNAF ÇAYI İÇMEK…

Babamın telefonu kendi kendine kapanıyordu. Bir yazı veya iki yazı öncesi yazmıştım bunu. Onu tamir ettirmek için telefoncuya gittim. Telefoncuda eski iş yerinden bir arkadaş çalışıyordu. Telefonu verdik, bakacaklar. Telefonla ilgili konuşurken, “Çay içer misin?” dedi. Tam da yemek yedikten sonra gitmiştim yanına. Yemeğin üstüne çay. “İçmem mi, İçerim tabi” dedim. “Ihlamur da var istersen” dedi. “Yok, çay olsun” dedim. Ihlamurla aram yoktur dostlar. Esnafın çayını içmek güzeldir. Bir de çayı ısmarlayan arkadaşınız olursa.

HAMBURGER DEDİĞİN 84 LİRA OLUR MU?

Uzun zamandır Whopper menü yememiştim. Artık bu ayrılığa son verelim diyerek kendimi Burger King’e attım. En son  yediğimde 74 lira olan Whopper olmuş mu sana 84 lira. Telefoncudaki arkadaşa anlattım durumu da, “Whopper yemek bizim neyimize” diyor.

WEDNESDAY İÇİN FİNAL BÖLÜMÜ ZAMANI…

Wednesday dizisinin yedinci bölümünü bitirdim. Artık son bölümdeyim. Onu da yarın izleyeceğim. Canavar kim acaba? O kadar çok şüpheli var ki. Canavarı bilen sakın yorumlara yazmasın. İpucu vermek yok. İkinci sezonu olursa izler miyim peki? Bilemiyorum. Sezonlarca dizi takip edecek bir dizi fanatiği olmadım daha. Yanlış anlaşılmasın. Böyle insanlara imrenirim.

NAYLONDAN YAPILAN KESTANE DÜKKANLARI…

Kestanecilere denk geldim bugün gezerken. Kendilerine naylondan küçük bir dükkan yapmışlar. Yağmur ve soğuktan korunmak için. O küçük naylonun içinde kestane pişirip satmaya çalışıyorlar. Allah kolaylık versin. Bu soğukta işleri zor.

PERİ MASALI DİZİSİ FİNAL YAPMAMIŞ…

Peri Masalı dizisini final yaptılar zannettim ama final yapmamışlar. Sadece gün değiştirmişler. Gerçi televizyon dünyasında gün değiştirmek demek de dizinin artık son şansının olduğu ve yine reytinglerde isteneni elde edemezse final yapacağının göstergesidir. Salı akşamlarına almışlar bu arada diziyi.

 

 

 

 

11 yorum:

  1. ben yarı yarıya tahmin edebildim yani canavarın sahibini bildim sadece :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tahmin edemedim. Canavar olmak için çok aday vardı :)

      Sil
  2. Bir Peri Masalı'nın gününü değiştirdiler evet, Salı günlerine alındı, bugün seyredeceğim:) Ama final yapacakmış ne yazık ki.
    Hamburger çok severim ben de, fiyatlar aşırı arttı, insan bir şeye yanaşmaya korkuyor gerçekten. Bu sene yılbaşı heyecanı yok kimsede evet ama ben içimde heyecanlıyım yine de:))) Yılın bu ayını çok severim, buradaki avm'lerin önünde ışıklandırma ve ağaç var:)))) Soğukta kestane satanların işi gerçekten çok zor, Allah yardımcıları olsun. Sevdiğim bir diziyse sezonunu takip edip izlerim, seviyorum zaten film ve dizi izlemeyi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen final yapacakmış. Baştan tutmayınca olmuyor işte. Sorma ya fiyatlardan bakar geçer olduk sadece. Heyecanının olması ne güzel :) Işıklandırma ve ağaçlar, görmek istediğimiz hareketler :) Keyfini çıkar. Allah soğukta çalışanların hepsinin yardımcısı olsun. İyi seyirler :)

      Sil
  3. "Hamburger 84 lira olmuş" diyorsun. Kimsede yeni yıl heyecanı mı kalır? :)

    YanıtlaSil
  4. Az çok yeni yıl tebessüm ettiriyor evet :)

    YanıtlaSil
  5. parasızlıktan sanırım heyecan duymuyor türk halkı :) doğal gaz 800 geldi bana maşallah valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parasızlık heyecanımızı aldı Deep :) 800 iyidir Deep üstüne çıkma :)

      Sil
  6. Maalesef oluyor herseye zam geliyor her geçen zaman:) Wednesday artık izleyim bende merak ettim baya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zam durmak bilmiyor :) Harry Potter sevdiysen bu da hoşuna gider diye düşünüyorum :)

      Sil