Powered By Blogger

30 Aralık 2022 Cuma

EYT'lilerin bayramı...

EYT’liler bayram yapıyorlar. Mart ayında ilk maaşlarını alabilirlermiş. EYT kararı açıklandıktan sonra sokaklara çıkıp sevindiler, oynadılar. Hani galibiyetlerden sonra takım taraftarları çıkıp sevinirler ya, onun gibi işte.

KİTABI BİTİRDİĞİM İÇİN NEDEN MEMNUNUM?

Ayaşlı ile Kiracıları kitabını bitirdim. 5 üzerinden 2 veriyorum kitaba. Bu kitabı bitirmemden dolayı memnunum. Neden derseniz? 100 temel eserden birisi bu kitap. Devamlı duyardım adını. Kütüphanede denk gelince hemen aldım raftan. Böyle çok bilindik ve adını çok duyduğum kitaplar elime geçtiğinde hemen okumak isterim. “Bakalım bu kitabı bu kadar meşhur eden neymiş?” diye hemen başlarım okumaya.

BU REKLAMI İZLEMELİSİN…

Sahibinden’in, “Hayaletli Ev” reklamı çok esprili. İzlemenizi öneririm. Onur Buldu, Sahibinden için bayadır reklam çekiyor. Çektiği reklamlar da gerçekten güzel. Televizyonda denk geldiğimde tekrar izliyorum. Bu son reklamı da öyle. Komik. Eğer bir reklamı tekrar gördüğümde izliyorsam, o reklam amacına ulaşmış demektir. Onur Buldu’nun oynadığı bu reklamlar da çoktan amacına ulaştı.

İNSANIN ZEROSU OLUR DA KOLANIN OLMAZ…

Kolanın zerosu falan olmaz. Kola, koladır. Yani zero diye insan vücuduna zararı olmaz diye bir şey yok. Bu gibi şeyler markaların insanları rahatlatma politikalarından başka bir şey değil. Bu zararlı bir içecek. Yok şekersiz, yok şunsuz, yok bunsuz diyerek daha da masumlaştırma çalışması işte.

EYT, OY GETİRİR Mİ?

EYT kararı sonra bakalım AKP’nin oylarında bir artış olacak mı? Bir arkadaşıma sordum bu soruyu. “Ben bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Herkes hangi partiye verecekse EYT’den önce yine aynı partiye oy verecektir” dedi. Arkadaşıma katılmakla beraber yine de oy getireceğini düşünüyorum ben.

EN KÖTÜ PROGRAM MI OLACAK YOKSA?

Yılbaşı akşamı için özel hazırlanan O Ses Türkiye’nin fragmanını gördüm ve hayal kırıklığına uğradım. Bir kere jüri ofsayt. Seda Sayan ve Yıldız Tilbe var. Sonra Ebru Gündeş ve Murat Boz var. Hani Beyaz nerede? Tam espri yapılacak bir programda espri yapacak adam yok. Ebru Gündeş ve Murat Boz tamam. Onlar oranın jürileri. Seda Sayan ve Yıldız Tilbe ne alaka. Katılan ünlüler desen onlar da ofsayt. Belki en kötü yılbaşı programı olabilir.

 

11 yorum:

  1. 11 sene vardı emekliğe 10 sene geriye çekti

    YanıtlaSil
  2. Kolayı en son ne zaman içtim, hiç hatırlamıyorum. Tadını bile unuttum.:)
    Zararlı diye çocuklarım da içmez. Kola konusunda haklısınız.
    EYT konusunda az da olsa oylarda yükselir gibi geliyor bana da.
    Beyaz'ın doğaçlama esprilerini hep sevmişimdir. Beyaz olmadan O Ses Türkiye yılbaşı programında da size hak veriyorum. Bence de olmalıydı.
    Şimdiden yeni yılınızı kutluyorum. Sağlıklı, mutlu, ailenizle birlikte yeni bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu size kolayı hayatınızdan çıkarmışsınız :)
      EYT'nin oy konusunda bence de katkısı olacak iktidara.
      Beyaz olmadan da yürüdü ama daha güzel olabilirdi Beyaz olsaydı.
      Teşekkürler :) Ailenizle gönlünüzden ne geçiyorsa hepsinin gerçekleştiği bir yıl olsun :)

      Sil
  3. yüzyıl öncenin ankara yaşamı ilginçti romanda, aile evlerinde yaşayanlar, bir avluya bakan odalarda :)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun çok beklediler. Bence oy durumunu çok etkilemez.

    YanıtlaSil
  5. Hocam bende o gruptanım ama ilk emekli maaşı yatana kadar tamam diyemiyorum:) Oy konusuna gelirsek, arkadaşınla aynı fikirdeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun hocam :) Islatalım ilk maaşı. Oy konusunda haklısın hocam.

      Sil