Powered By Blogger

13 Mart 2022 Pazar

Durduk yere gülen/ağlayan insanlar mı olacağız?

     Haşmet Babaoğlu bugünkü yazısında bilgi bombardımandan bahsetmiş. Bu bilgi bombardımanın bizi düşünmeye sevk ettiğini düşünüyorsanız, aldanıyorsunuz” demiş. Gerçekten de bu bilgiler, yazılar, görüntüler bize bir şey katıyor mu? “Durduk yere gülen/ağlayan ve ne yaptığını bilmeyen insanlarla dolacak her yer” demiş. Söylediği ürkütücü ama katılmadan da edemiyorum.

SEÇİM BARAJI KAÇA DÜŞECEK?

     Seçim barajının düşürülmesi için kanun teklifi yarın TBMM’ye sunulacakmış. Kanun teklifinde seçim barajının kaça düşürülmesi istendiğine dair bilgiyi yarın 11:00’de düzenlenecek basın toplantısında,  Ak Partili Hamza Yazıcı ve MHP’li Feti Yıldız açıklayacakmış. Daha önce yüzde yedi üzerinde anlaşıldığı söylenmişti. Bakalım yüzde yedi mi yoksa daha da az mı olacak? 

KAR TOPU SAVAŞINDAN KAVGAYA…  

     Gerçekten biz nasıl bir ülkeyiz ya? İstanbul’da iki grup, önce kar topu savaşı yapmaya başlamış. Sonra iş ciddiye dönüp, kavga çıkmış. Bu kavga sonucunda da 6 kişi yaralanmış. Allah’ım sen akıl fikir ver mi denir, ne denir, bilemedim dostlar.

MAÇIN ERTELENME MESELESİ KAOSA DÖNDÜ…

     Galatasaray-Beşiktaş derbisi ertelensin mi muhabbetinde ortalık karıştı. BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi ile GS Başkanı Burak Elmas atışmaya başladılar. Çirkinleşmeye gitti bu iş. Galatasaray’lı olarak diyorum ki, keşke hiç bu topa girmeseydin başkan. Ne gereği var ortamı bu kadar germenin? Kar izin verirse çıkıp oyna maçını. İki başkana da yakışmadı yazdıkları.

BU MİLLETLER BİZLERİ NEDEN SEVMİYOR?

     Webtekno’da denk geldiğim bir haber. Türkler, diğer ülke vatandaşları hakkında Google’da ne aratır? Ülke ülke yazmış haberde. Benim dikkatimi çekenler ise, bizi sevmeyen ülkeler oldu. Google’da, “Fransızlar, İspanyollar, İzlandalılar, Polonyalılar neden Türkleri sevmez?” diye yapılan aramalar. Fransızlar tamam da diğer ülke vatandaşlarını bizi sevmediğini ilk defa öğrendim.

 

10 yorum:

  1. genel olarak türkler avrupada amerikada pek sevilmiyor, hatta çoğu türkiyenin yerini bile bilmiyor :) türkler gittikleri yerlerde genelde çok hoş şeyler yapmıyorlar, bilim adına gidenler dışında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bunu düşünmemiştim Deep. Doğru diyorsun.

      Sil
  2. İşte bu ya. Çok iyi bir örnekti bu Müfred.

    YanıtlaSil
  3. Hocam memlekette olan hiçbir şeye şaşırmıyorum artık :) Misal lar topu savaşı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırmıyorum artık hocam :) Misal kar topu savaşı :)

      Sil
  4. İspanyollar anlaşılabilir bence geçmişteki Endülüs medeniyetleri zamanından, İzlanda yanılmıyorsam tarihi bir hikaye var. Hatta geçtiğimiz yıllara kadar orda Türk öldürmek de cezaya tabi değildi. Bakınız linki bıraktım.

    https://onedio.com/haber/1627-de-turk-oldurmek-serbesttir-yasasinin-cikmasina-neden-olan-korsanlarin-basrolunde-oldugu-izlanda-seferi-876535

    Fransızlar zaten Fransız olmayanı sevmiyor da Polonya'ya bir kılıf bulamadım. Cevap gelirse beni aydınlatın. :)

    YanıtlaSil
  5. Kartopu savaşı gerçekten çok can sıkıcı.

    YanıtlaSil
  6. Senin ruh halinle ilgili yazıları okumak çok güzel :)

    YanıtlaSil