Powered By Blogger

31 Ocak 2022 Pazartesi

Elektrikte tartışılan 150 kilovat, 210 kilovata çıkıyor...

     Son dakika bilgisi ile geldim sizlere. Elektrikte aylık tüketim 150 kilovattan 210 kilovata çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamayı yapmış. 150 kilovata geçtikten sonra Gülse Birsel kendisine gelen faturayı paylaşıp tepki göstermişti. Bugün de Oğuzhan Uğur’u gördüm tepki gösteren ünlülerden. Demek ki halktan gelen tepkileri de görmezden gelemediler ve rakamı yükselttiler.

KÜREKLE KAR ATMA…

     İnstagram’da kar topu savaşlarını görüyoruz. Adam elindeki küreğe dolduruyor karı, atıyor kadının üzerine. Ya kardeşim bu nedir? Yeni moda mı? Yapılan paylaşımlarda sıkça görmeye başladım bunu. İyi bir görüntü değil. Hoşluk olsun diye yapıyorsanız hiç de hoş değil.

KİM BU TOZKOPARAN İSKENDER?

     TRT 1’de bir dizi var. Tozkoparan İskender diye. İnstagram’da dolaşırken gördüm. Tanıtılıyordu. Sadece bir dizi ismi olarak düşünmüştüm Tozkoparan İskender’i. Meğer hiç de öyle değilmiş. Türk okçuluk tarihinin en büyük okçularındanmış ve hala kırılamayan rekorları varmış. Son olarak da hakkında fazlaca da bir bilgi de yokmuş.

TURKOVAC NASIL KABUL GÖRMEZ Kİ?

     Avrupa, Turkovac olanları, hiç aşı olmamış gibi sayacakmış. Bu nasıl olur ya? Elimizde bilimsel delilleriniz yok mu? Onları gösterip, “Bizim aşıda sorun yok” diyemiyor muyuz? Yoksa aşı yapmış olmak için mi aşı yaptık? Yoksa gerçekten sağlam bir aşı yaptık da aşımızı karalamaya mı çalışıyorlar? Bu işin gerçeği nedir?

KAPANMALAR KONUSUNDA KİMSELERE PAYLAŞILMAYAN BİR KARAR MI ALDIK?

     Aşı konusuna gelmişken. Birkaç şey de ülkemizde alınmayan tedbirler hakkında yazayım. Biz ülke olarak sanki bir karar almışız ve bunu kimselerle paylaşmıyoruz gibi. O da, “Bundan sonra kapatma yapmayacağız. Herkes korona olmadan bu iş bitmeyecek madem. Bırakalım da herkes korona olsun” der gibi bir halimiz var.

17 yorum:

  1. turkovac a kim güvenir yaa, sen güveniyon mu :)

    YanıtlaSil
  2. Tozkoporan İskender' i arada izliyordum. Dizide zaman yolculuğu ile geçmişten gelmiş önemli bir okçu olarak gösteriliyor.
    Aşının kabul edilmemesi ilginç, gerekçe göstersinler o zaman. Kendi aşılarına da yeterince güven yok zaten.
    Kısıtlamalar tamamen bırakılmış gibi gerçekten. Sanki virüs bitti eski normale dönüldü. Daha beter bir sonuçla karşılaşmayalım da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekorları hala kırılamayan bir okçuymuş. Böyle başarılı insanlara her zaman hayran olmuşumdur.

      Aslında hiç bir aşıya güven yok, haklısın.

      Umarım çok kötü sonuçlar karşılamaz bizi.

      Sil
  3. Faturalar cep yakıyor. Umarım yangını söndürecek bir düzenleme olur. Tozkoparan İskender dizisini duydum ama izlemedim.Aşı konusunda her şey muamma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenleme pek yangını söndürecek gibi değilmiş dinlediklerime göre. Diziyi ben de duydum, ben de izlemedim. Virüs konusunda da her şey muamma aslında.

      Sil
  4. Aslında 300kws olması lazım ama 210kwsde idare eder diyelim..:) Başkalarının blogunda aşı meselesine polemik nedeniyle girmek istemiyodum ama bak sende isyan etmişsin şimdi ,"Avrupa, Turkovac olanları, hiç aşı olmamış gibi sayacakmış."..Yani neymiş işin aslı başka,konunun uzmanları yıllardır söylüyor, "mesele insan sağlığı değil" diye..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 210 da idare etmeyebilirmiş :) Cani insanların eline kaldık zaten. O yüzden mesele her türlü kötülük olabilir.

      Sil
    2. Elektirikle ilgili dün aklıma geldi,ben yanlış/eksik söylemişim burda,aslında su haricinde elektirk ve doğalgaza kesinlikle tarife konmamalıydı,bu çok yanlış.Su bittiğinde bulamazsın,suda tarifeyi anlarız ama elektirk,doğalgaz öyle değil..Yanlış yapıyorlar..:(

      Sil
    3. Umarım daha da uygun hale gelir fiyatlar.

      Sil
  5. avrupa neyi onayladı ki bizle ilgili :) aşı işe yarar mı yaramaz mı bilmem ama onaylarlar belki onlar da :)

    YanıtlaSil
  6. Hocam şu konu sinirlerimi çok bozuyor.. Dolar deli gibi yükseldi, 13 TL ye düşürdük diye olay çıktı :) Ama kimse demiyor ki 6 ay önce 9 TL ydi.. Bu da onun gibi 150 yap sonra 210 a çıkar.. Peki 2 ay önce neydi :)) Bu siyaset, algı işleri çok fena...

    YanıtlaSil
  7. Bu mecrada bizde varız demek için yapılmış bi su olduğunu düşünüyorum. Kendisinin aşı olduğuna dair ciddi şüphelerim mevcut.
    Ne yapsak ülkeyi adam edemedik, herkes korona olsun da işin içinden çıkalım dediler bence.

    YanıtlaSil
  8. Ben de güvenmiyorum. Kandilimiz mübarek olsun.

    YanıtlaSil