Powered By Blogger

1 Ocak 2022 Cumartesi

Acun Ilıcalı, NFT işine girmiş...

     Acun Ilıcalı, şimdi de NFT işine girmiş. Eneftio adında NFT platformu kurmuş. Adamın, açılan her yeni alanda var olma çabası hoşuma gidiyor. Adam durmuyor. Devamlı yeni akımların peşinde koşuyor.

DÜZCE’DEKİ SOĞUK DEĞİL…

     İş yerinden arkadaşım Onur, askere gitti. Gittiği de 10 gün oldu. Aradığında kendi söyledi. “Hacı abi Düzce’deki soğuğu unut. Bizim oradaki soğuk değilmiş. Sivas’ta öyle bir soğuk var ki” dedi. Ben de askerliği Çanakkale’de yapmıştım. Orası da soğuktu. Tabi Sivas, hem Düzce’ye hem de Çanakkale’ye bedeldir soğukta.

TAM FİLMİ İZLEMEYE BAŞLAMIŞKEN…

     Don’t Look Up filmini bilgisayardan açıp tam izlemeye başlamıştım ki. Özgür ve Murat’tan telefon geldi. “Gel oturalım. Sohbet/muhabbet edelim” diye. O nedenle filmi izleme hayalim suya düştü. Ya bu akşam fırsat bulursam ya da yarın izleyeceğim.

DİAMOND’UN NE KADAR İZLENDİĞİNİ BULAMADIM…

     Cem Yılmaz’ın son gösterisi Diamond dün akşam yani 31 Aralık 2021’de, Netflix’de gösterime girdi. Bir yerde, dün akşam için çok izlendiğini okudum. Ama ne o haberde ne de başka sitelerde ne kadar izlendiğine dair bir bilgi yoktu.

ATA DEMİRER GAZİNOSUNU ZAPLADIM GEÇTİM…

     Yine dün akşam, yani yılbaşı akşamı Fox’ta, Ata Demirer Gazinosu vardı. Zaplarken denk geldim. Biraz dinledim. Sarmadı beni zaplamaya devam ettim.

TAKVİMSİZLİK VE ÇOK TAKVİMLİLİK…

     Geçen sene yılbaşında hiçbir yerden takvim bulamamıştık. Bu sene ise üç yerden takvim geldi. Olmayınca hiç olmuyor, olunca da birden fazla oluyor.

 

11 yorum:

  1. Acun'un el atmadığı yer kalmayacak yakında. Sivas epey soğuktur.Dışarıda olanlara Allah kolaylık versin. Bol takvim varsa birini plan takvimi yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acun'un gerçekten girmediği sektör kalmayacak. Sivas baya soğukmuş. Amin. Bu soğuklarda dışarıda olanların işi çok zor. Plan takvimi. Güzel olabilir aslında.

      Sil
  2. Takvim mi? O da ne? :)
    Şaka bir yana; dijital dünya, duvar takvimlerini de akıldan çıkardı. Genelde çoğu şeye telefondan baktığımız için, duvar takvimi de tarihe karıştı karışacak. Ama saat duruyor yerinde şimdilik. Bu arada, yapraklı takvimin önünü arkasını okumak pek hoşuma giderdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğumda takvim yapraklarının önü ve arkasını okumak, benim için de büyük bir zevkti.

      Sil
  3. NFT dedikleri şey,binlerce hatta milyonlarca küçük resimlerden oluşan tek bir tabloya "resme" deniyor sanmıyorsam ve çok yüksek meblağlarda satış olduğu için şimdi bitcoine benzer bir yapı oluşturulmuş..Bu da coin tuzağına benziyor,burada da kazanabilmek için herhalde tuzağa düşenlerden değil tuzağı oluşturanlardan olmak daha kazançlı olabilir,o da coini ellerinde tutan küresel çetelere bağlı birşey..Elon Musk ve diğerleri gibi..

    YanıtlaSil
  4. Vallahi Hocam bende bir süredir yaşadığım şehirde ki soğuklara soğuk diyemiyorum, utanıyorum:))) Kars ve Erzurum'da üstelik daha aralık ayında ki soğukları gördükten sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam sen de birebir gördün oraları :) Biz hiç laf etmeyelim hocam o zaman.

      Sil
  5. cem yılmazı, haftasonu izledim netten, ata demirer esprileri komikti, genelde eski şovlarından azcık daha az komikti ama yine de iyiydi, ama en komiği fundemantals onun yaa, çatlıyo valla insan gülmekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem Yılmaz'ın o gösterisini ara ara izlerim hala Deep :)

      Sil