Powered By Blogger

29 Eylül 2021 Çarşamba

Sait Faik, "Yazmasaydım, çıldırırdım" diyordu. Peki ya Ahmet Ümit yazmasaydı ne olurdu?

     Ahmet Ümit çok sıkılgan biriymiş. O kadar ki, Sait Faik’in o ünlü sözünü, “Yazmasaydım çıldıracaktım”ı, “Yazmasaydım çok sıkılırdım” diyerek anlatıyor bu sıkılganlık derecesini.

SİNOVAC MI BİONTECH Mİ TARTIŞMASINI ADİLE NAŞİT İLE MÜNİR ÖZKUL YAPARSA…   

     Adile Naşit ve Münir Özkul’un efsanevi turşu neyle olur tartışması var ya. Onun capsini yapmışlar. Adile Naşit, “Sinovaaaak” diye bağırıyor. Münir Özkul ise, “Bionteeeek” diye bağırıyor. Böyle mizaha hayranım. Nereden akıllarına geliyor. Bu tarz capsleri ben de yapmak isterdim.

BARINAMIYORUZ DİYENLER ALGI PEŞİNDELER Mİ?

     Barınamıyoruz tartışması devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yersiz/yurtsuz kalan öğrenci olmadığını ve sokaklara yatan gençlerin algı oluşturmak için yattıklarını söyledi. Daha önceki yıllarda böyle bir tartışma olmuş muydu? Yoksa ilk defa bu sene mi oluyor?

    

13 yorum:

  1. Ahmet Ümit' in de iyiymiş sebebi. :) Ben de kendime göre ekleyim: Yazmasaydım, bu kadar çok hayal kurmak için sebebim olmazdı.

    YanıtlaSil
  2. Ahmet Ümit' le ilgili soruyu görünce aklıma hemen dedektif olacağı geldi nedense :) Aşılarla ilgili Adile ile Münir' in atışması muhteşem olurmuş gerçekten. Öğrencilerle ilgili durum aslında fena. Yıllar önce ben İstanbul dışında okumak için gittiğimde aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Öğrenci olunca nedense paralı ibaresi geliyordu evsahiplerinin aklına. O zaman ortadirek diye bir kavram vardı ve iyi kötü idare ediliyordu ama şimdi fakir ve zengin var maalesef. O yüzden durumlar daha da kötü ve çakılan bir çivi bile yok bu sektörde. Varsa yoksa yazlık kışlık saraylar, saraylar... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hiç aklıma dedektif gelmemişti :) Saraylar :(

      Sil
  3. Barınma işini ben daha önce duymamıştım hocam.. Aslına bakarsan halen de işin aslı astarı nedir bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Sait Faik'in ünlü sözü daha iyi geldi bana. Bana göre de yazmasaydım katlanamazdım ya da atlatamazdım. Tamamen dolu bir beyinle hayata devam etmek de zor olur.
    Bu sene ben de yerleşme sorunu yaşadım açıkçası ve yaşayan arkadaşlarım da oldu.
    Hayatı öğrenciye karşı birazz zorluyorlar sanki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Sait Faik'in sözüne hayranım. Demek ki sen yazıyorsun ama bloğa yazmıyorsun :) Umarım çözülür şu yurt sorunu.

      Sil
    2. Tabi yazıyorum fakat o kadar karıştı ki bir yazının 3-5 taslağı çıktı. Ah bir düzeltebilsem bloğa da giricem ama hep bir olmamışlık:(

      Sil
    3. Önemli olan yazmak, içini dökmek. Bloğa yazmasan da olur.

      Sil
  5. özkul naşit esprisi komikmiş vallası :)

    YanıtlaSil