Powered By Blogger

20 Eylül 2021 Pazartesi

Maskesiz hayata çoktan geçmiş adam...

     Yol kenarında bekleyen yolcuyu almak için otobüs, yolun kenarına yanaştı. Adam otobüse bindi. Parasını ödedi. Ve oturmak için boş yer baktı. O an adamın maskesinin olmadığını gördüm. Hani kolunda falan da değil. Adam çoktan maskesiz hayata geçmiş. Ne şoför, ne de yolculardan hiç biri adamı uyarma ihtiyacı hissetmediler. “Böyle insanlarla uğraşmaktan herkes bıkmış anlaşılan” dedim. Ve pencereden dışarıyı izlemeye devam ettim.

GÜLER YÜZLÜ PERSONELİN BIRAKTIĞI ETKİ…   

     Bugün iş yerinden arkadaşlarla kahvaltıya gittik. Gittiğimiz mekanın sorumlusu neşemize neşe kattı. Espriler yaptı. Fotoğrafımızı çekti. Hatta hepimiz fotoğrafta görülebilelim diye sandalye tepelerine bile çıktı. Mekandan ayrılırken de yine güler yüzlü bir şekilde, “Yine bekleriz” dedi. Bu yaklaşımı, günümün güzel geçmesinde etkili oldu. Eminim tüm arkadaşlarım da böyle düşünüyordur. İşte güler yüz bu kadar önemli.

    

12 yorum:

  1. Bazı insanlar ya gerçekten unutuyorlar, ya da diğerlerini sınıyorlar. Yine de ikaz etmek gerek.
    Gülümsemek ne kadar değerli bir eylem değil mi? An'ı nasıl da birden bire renklendiriyor. Sevindim adınıza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmuş olabilir. Bir kere ben de unutmuştum evden acele ile çıkarken. Gerçekten çok değerli gülümsemek. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. şu maskesiz hayata bir de biz geçebilsek de şimdiden geçenler nedeniyle daha aylarca bize sıra gelmeyecekbu gidişle maalesef ...

    YanıtlaSil
  3. Tanımadığımız insanların bile bize yaklaşımı hayatımızı ne kadar etkiliyor aslında.. Nasıl muamele görmek istiyorsan öyle davranmalı herkese..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylediniz. Görmek istediğimiz davranış gibi davranmamız lazım.

      Sil
  4. Hocam işletme sahibi olmak, insanları ikinci kez gelmelerini sağlamak aslında çok da zor değil gördüğün gibi ama bizim esnaflar bir tuhaf gerçekten... Bir daha gelmeyelim diye çaba sarf ediyorlar sanki:)

    YanıtlaSil
  5. aa sen uyarmadın mıııı :)

    YanıtlaSil
  6. Değmez ama anlatamıyorsun insanlara. Maskesiz dolu dört bir yan.

    YanıtlaSil
  7. Sen de daha iyi anlatmışsın. Lanet olsun demeden diyerek :) Maleseftir. Bunu da beğendim.

    YanıtlaSil