Powered By Blogger

4 Eylül 2021 Cumartesi

Filenin Sultanları, yarı finalde kaybetti...

     Filenin Sultanları yarı final maçında Sırbistan’a 3-1 yenildi. Herkes büyük bir beklenti içindeydi. Hele ki 6’da 6 yapmışken. Final görmeliydik. Ama hep böyle oluyor. Böyle finalleri bir türlü geçemiyoruz. Kırılma anlarında kırılan hep biz oluyoruz.

SEÇİM BARAJI %7’YE DÜŞÜRÜLECEK…

     AKP ve MHP karar verdiler. Seçim barajı %7’ye inecek. Yıllardır konuşulurdu bu baraj. Yok 7, yok 5 dendi. Hatta sıfırlansın bile denildi. Ama sıfırlanma bizim ülke için ütopyadır ütopya. Bu barajın 7’ye çekilmesinde MHP’nin bazı anketlerde %10’nun altında kalması da etken olabilir.

OKULLAR BU SEFER NE KADAR AÇIK KALABİLECEK?

     6 Eylül 2021’de okullar açılıyor. Okullar bu seneye özel mi açılıyor sanki. Her sene açılıyor. Bu senenin özelliği ne? Tabi ki yüz yüze eğitime yeniden başlanacak olması. Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim yapılıyordu. Çocuklar evde durmaktan sıkıldı. Kayıp nesil denilen bir nesil çıktı ortaya. Tüm bunlardan dolayı, yüz yüze eğitim kararı alındı. Bakalım ne kadar süre devam ettirilebilecek?

MU VARYANTI ÇIKTI ŞİMDİ DE…

     Delta varyantıyla boğuşurken şimdi de Mu varyantı çıktı başımıza. Bu varyantların duracağı yok. Mu, bana başka yerlerden de tanıdık geliyor. Mu kıtası falan mı vardı?

HALUK LEVENT, O SES TÜRKİYE’DE Mİ?

     Haluk Levent, O Ses Türkiye’ye jüri olabilirmiş. Acun, jüri olması için teklif yapmış. Bu iddialara karşı Haluk Levent ise esprili bir şekilde, “Sadece arkadaşız” demiş. Yurt dışına gideceğini açıklamıştı. Sadece müzikle uğraşmak için. Bu yarışma kararını değiştirtebilir.

KAPISI DUVAR OLAN KÜTÜPHANE…

     Kitapları değiştirmek için kütüphaneye gittim. Ama kapı duvar. 11:25 gibi oradaydım. Daha yemek arası da değildi. Hatta bir tane kargo gelmiş. Bir iki tane dergi getirmiş. Kargo da dergileri kapının önüne bırakmış. 5 dakika bekledim. Gelen giden olur diye. Ama ne gelen vardı ne de giden. Öylece geri döndüm eve.

ALTINI ÇİZMEYENLER KULÜBÜ…

     Bir önceki yazımda kitaplardan alıntı yapma gibi bir alışkanlığımın olmadığından bahsetmiştim. Yorum yapan arkadaşlarım genellikle altını çizebileceğimi söylemişler. Ama ben altını çizmeyi sevmiyorum kitapların.

BAŞ BELASI, FİNAL Mİ YAPACAK?

     Atv’de yayınlanan Baş Belası dizisi final yapabilirmiş. 13’üncü bölümünde final yapacağı söyleniyor hatta. Ama kardeşim bu sezon ki Atv tanıtımında Baş Belası dizisi oyuncularının da yer aldığı söyledi. Final yapacakları diziye niye yeni sezon tanıtımında yer versinler ki? “Bu dizi tuttu” diyor kardeşim.

YEKTA KOPAN HAKKINDA İLK İZLENİMİM…

     İlk defa Yekta Kopan’dan bir kitap okumaya başladım. Aile Çay Bahçesi kitabın adı. Daha birkaç sayfa okudum. Ama şunu söyleyebilirim: Yekta Kopan iyi bir yazar. En azından ben tarzını beğendim. Bakalım ilerleyen sayfalar bana neler düşündürtecek?

    

    

4 yorum:

  1. ya işte bizde istikrar yok sporda da hiçbişeyde de :)

    YanıtlaSil
  2. Hocam bunca yıldır spor konusunda istenen başarının yakalanamamış olması çok acı... Halen ne yazık ki 3üncülüklere vs sevinen bir milletiz.. Böyle olmamalı diye düşünüyorum:( Baraj konusuna gelince sebep çok açık ve iktidar partisi için çok acı...%7 ihtimali olan bir partiye muhtaç olmak.. Yeni kurulan partiler %7'yi zorlasa yapabilirler miydi acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel var ama bunu kullanamıyoruz hocam sporda. Menfaat tabi hocam. O zaman yapamazlardı.

      Sil