Powered By Blogger

8 Ocak 2020 Çarşamba

Hedeflediğin şeyi gerçekten yapmak istiyor musun?

     Bazen hedeflediğim şeyleri düşünüyorum da, “Gerçekten bunu yapmak istiyor muyum?” diye soruyorum kendime. Bazı hedeflerimi gerçekten yapmak istemiyormuşum. Sadece hedeflemişim. 

Hedeflediğin şeyi yapmak
foto kaynak: unsplash.com
     Hedeflediğim şeyin kendime yararı olacağı konusunda kendimi ikna edememişken, o hedefe nasıl ulaşırdım ki? Başarı üzerine konuşulan bir yerde de tam da bu yazdığım şey konuşuldu. “O şeyi gerçekten yapmak istiyor musun?” diye sorun kendinize diyordu. Artık bir şeyi hedeflerken bunu göz önünde tutuyorum.

14 yorum:

  1. Yürümekten istemezsen yapamazsın gercekten

    YanıtlaSil
  2. insan çok istese yapar zateeen :)

    YanıtlaSil
  3. Uzun bir süredir bloğunuzu takip ediyorum. Yeni bir blog açtım, ilginizi çekebilir. Yeni bloğumu ziyaret etmek isterseniz, linki paylaşmak istedim. https://ispanyolcafilmler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. ya da o hedefler toplum tarafından mı dayatılıyor, monte olabilmek adına mı hedefler koyuyor insan farkında olmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam da anlatmak istediğim buydu Burcu. Çok iyi ifade ettin.

      Sil
  5. İçimden gelmeyen hiçbir işin sonunu getiremedim :)

    YanıtlaSil
  6. Hangi konuda olursa olsun, hedef belirlenirken ilk sormamız gereken soru bu👍"Gerçekten hedefim bu mu, yapmak istiyor muyum?" Bu sorunun cevabı hayır ise en kolay ulaşılabilir hedefe bile ulaşmak mümkün değil..Ve bu soruyu sormadan koyduğumuz böyle bir hedefte, hedefe ulaşamamanın verdiği başarısızlık, mutsuzluk hissi de ;cevabı evet olup gerçekten ulaşabileceğimiz hedeflerden kopmamıza, korkmamıza sebep oluyor maalesef..

    YanıtlaSil
  7. Benim de kendime belirli arayla sorduğum sorudur kendisi. Bazen aldığım cevaplara şaşıyorum. Bazı hedefleri birileri istediği için koyuyoruz, bazılarını ise geçici hevesler olarak konulmuş tam istememişim, başarılı olduklarım ise gerçekten isteyerek hedeflediğim şeyler. Şans eseri bulduğum bir blog hesabı ve sizin bloğunuzu bulduğumda elimde masamda uzun zamandır bekleyen yazı defterim vardı. Bu bloğu bulduğum esnada o defterime göz atıyordum ve bu konuya benzer bir yazım olduğunun farkına vardım fakat paylaşmamışım sonra ise bu yazıya denk geldim. Bu bloğunuzla çok değil yaklaşık 45 dakikadır ilgileniyorum ama birçok yazınızı okudum ve gerçekten de beğendim. Başarılı yazılarınızın devamını ve benimde blog hesabıma beklerim iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir tesadüf olmuş. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Elbette ki bloğunuza geleceğim. İyi bloglamalar :)

      Sil