Powered By Blogger

14 Aralık 2019 Cumartesi

Sabaha kadar oturmak...


     Sevgili blog dostlarım. Düzce’den bildiriyorum. Bugün doktor kontrolü için hastaneye gittim. Kocaman hastane yapmışlar. Ama bu kocaman hastanenin polikliniklerinin olduğu koridor daracık. Millet sıkış tepiş sıra bekliyor. Koskocaman hastane yapıp, daracık doktor bekleme koridoru yapmak hangi akla hizmet ben anlamadım.

     Otobüse bindim. İş yerine gidiyorum. Otobüse kalabalık genç bir grup bindi. Bizim iş yerinin hemen yanındaki yurda gidiyorlar. Bir an onların yüzlerine baktım. “Biz bu gençlere ne veriyoruz ki ne bekliyoruz?” dedim.

uyumak
foto kaynak: https://unsplash.com

     Yarının tatil olduğunu biliyorum ya. Sabahlara kadar oturmak istiyorum. Bizimkiler uyuyor. Gecenin bir körü. Ortalıkta ses soluk yok. Mis gibi ortam işte.

     Çalıştığınız iş yeriniz sgk primlerini yatırıyor mu diye ara ara kontrol ediyor musunuz? Ben kontrol etmiyorum. Yatırmasalar farkında olmayacağım. Ne zaman ki bulunduğum bir ortamda konusu geçiyor, “Bende bir bakayım ne durumdalar” deyip o zaman bakıyorum.
    

18 yorum:

  1. O poliklinik koridorlarının darlığından ben de nefret ediyorum. Ne kadar uzun olursa olsun enine geniş yapmak kimsenin aklına mı gelmiyor ben de çok merak ediyorum.
    Gençler konusunda da o kadar haklısınız ki. Bir kere hastaneden gece nöbetinden çıkıp metroya binmiştim ve gözlerimi bile açmakta zorlandığım sırtımın ağrısına dayanamadığım bir gündü. Oturacak yer bulduğum için mutlu olmaya heveslenmiştim ki orta yaşlı bir kadının uzaktan bana pis pis baktığını gördüm. Sonra yanındaki başka bir kadın ile hakkımda konuştuklarını duydum. Bu dünyayı bu gençler mi ilerletecek biz onların eline mi bırakacağız bu dünyayı falan diyordu. O kadar çok sinirlendim ama laf söyleyecek tartışacak halim yoktu. İçimden siz bu ülke için naptınız da bize nasıl bırakıyorsunuz da ne yapmamızı bekliyorsunuz diye sordum. Ama dışımdan gözlerimi açık tutamaya çalışıyordum sadece :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba o sıkışık koridorları özellikle yapıyorlar. Sadece amaçlarının ne olduğunu biz bilmiyoruz diye düşünüyorum. Başka bir mantıklı açıklama getiremiyorum çünkü. Yaşlı teyzelerimiz bazen öyleler. Ama sen onlara aldırmayarak en güzelini yapmışsın :)

      Sil
  2. Neden gittin hastaneye bilmiyorum ama geçmiş olsun.
    Herkes uyuduktan sonra uyanık olmaktan nefret ederim ben, bana kendimi dünyada tek kalmışım gibi hissettirir. Yalnızlığı sevmiyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bel ağrım var. Artık derken. Daha önce seviyordun demek ki.

      Sil
    2. Bel ağrısı fenadır, gerçi her ağrı fenadır. evet eskiden bu kadar kötü hissettirmezdi.

      Sil
    3. Evet fena. Umarım zamanla bu kötü hissettirme durumu düzelir.

      Sil
  3. Umarım sağlığınla ilgili bir sıkıntı yoktur.
    Her şey yolunda mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol. Yolunda yolunda. Biraz bel ağrım var.

      Sil
  4. Sabaha kadar oturmak pek bana göre değil ben sabah insaniyim erken yatıp sabahın güzelliğini yaşamayı severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi sabahın da ayrı bir güzelliği var haklısın.

      Sil
  5. Şimdi ben de bakacağım :)

    YanıtlaSil
  6. cuma cumartesi geceleri sabaha dek dizi izlemek çok keyifliiii :)

    YanıtlaSil
  7. Ben her zaman e-devlet'ten kontrol ediyorum sgk hizmet dökümümü :) Bakmamdan duramam ben. Bir ay geç görünüyor ama olsun.

    YanıtlaSil
  8. sabaha kadar oturup hiç uyumadan devam etmek, uykusuz her gece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uykusuz her gece. Bir şarkıda geçiyordu değil mi?

      Sil