Powered By Blogger

19 Aralık 2019 Perşembe

Blog yazılarını kitaplaştırmak...


     Kişisel blog tutuyorum. Ama sanal dünyada. Elle tutulan bir tarafı yok. Hala ekranlardan kitap okumayı reddeden biri olarak bu durum da bana ters geliyor. İlla yazıları kağıtlarda okumam, onları hissetmem lazım. Arada bloğuma bakıyorum. Eski yazılarımı okuyorum. Bu okumalarımı bir kitaptan yaptığımı düşününce daha güzel olurdu gibime geliyor. 

kişisel blog yazıları
foto kaynak: unsplash.com
     Blog yazılarımı kitaplaştırmaktan bahsediyorum. Pucca gibi benim yazılarım uzun uzun değil. Kısacık kısacık yazılar. Ama yine de kitaplaşmayı hak ettiklerini düşünüyorum. En azından sadece bir tanecik, benim için. Geçmişte neler yazdığımı okumak için. Sanki bir kitabı okur gibi. İstediğim zaman alırım kitabı elime, rastgele açıp okurum bir yazımı. Bu sadece şu anlık bir düşünce. Ama ilerde neden olmasın.

18 yorum:

  1. olabilir ki zor bişi diyil ama pahalı yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap çıkaran bir blog olarak biliyorsun bu işleri Deep :)

      Sil
  2. Selam ben de bu fikri iki üç yıldır düşünüyorum. Bir arkadaşım dedi ki "bunlar deneme .öykü olursa daha çok okunur." Şimdi Öykü artı güzel yazıları derleme toplama halini yapıyorum.Sizin yazıları da kitap olarak görmek hoş olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence içinizden nasıl geçiyorsa onu yapın. İlla hikaye diye kendinizi zorlamayın. Umarım hepimizin blog yazıları kitap olur. Sevgilerle.

      Sil
  3. Başkalarıyla karşılaştırma, önemli olan nicelik değil nitelik. Kitaplaştırabilirsin watpad kitaplarından kırk kat iyi olur.

    YanıtlaSil
  4. Ben bu konuda sana katılmıyorum Cem. Bence blog kültürünün yeri apayrı :) Kitap yazma fikri çok güzel benimde böyle bir hayali var. Fakat ben kitaplaştıracak güzel bir roman veya öykü yazmak istiyorum. Blog yazılarımı kitaplaştırmak istemem. Ama sana tavsiyem *deneme* türü kitaplar oku mutlaka. *Deneme yazıları* bizim "kişisel blog yazılarımız"a çok benziyor. Hatta aslında bizim yazdığımız kişisel yazılar birer deneme sayılabilir. Çünkü deneme; "Bir insanın herhangi bir konuda duygu, düşünce ve görüşlerini paylaşmak amacıyla kesin hükümlere varmadan samimi bir üslupla yazdığı yazılar" olarak tanımlanıyor. Dergilerde çok fazla deneme yazıları oluyor. Bu hafta bir edebiyat dergisi alıp okumayı dene. İnan bana bu tür şeyler okudukça daha çok yazma hevesi gelecek. İlk deneme'ni okumak için sabırsızlanıyorum Cem. Pusuya yattım bekliyor olacağım 👀

    YanıtlaSil
  5. Fena fikir değil. Bir on yıl sonra bugün yazdıklarımızı okumak nasıl olacak mesela..

    YanıtlaSil
  6. Aslında wattpad 'te önce kitabınızın ön hazırlığı yapıp gelen tepkilere görede kitaplaştırabilirsiniz diye düşünüyorum hocam.

    YanıtlaSil
  7. Bir arkadaşım yazdığı yazıları evde dosya kağıdı formatında yazıp sprilalletmişti. Baktınız olmuyor bu yolu deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Ben de sizin gibi kitaptan okumayı, kitaba dokunmayı seviyorum. Umarım yaparsınız birgün:)

    YanıtlaSil