Powered By Blogger

20 Aralık 2019 Cuma

Biri çıkıp da şu bir saatlik diziyi yapsın artık...

     Bir yapımcı da çıkıp, “Neymiş bu dizilerde 50 dakika, yok 1 saat muhabbeti. Madem öyle ben parayı koyuyorum. Madem, böyle kısa sürede kaliteli iş çıkacak diyorsunuz. Alın yapın o zaman” demiyor. Bunca yıldır dizilerin uzunluğundan herkes şikayetçi. Ama kimse çıkıp da bir şey yapmıyor. 

bir saatlik dizi
foto kaynak: unsplash.com
     Biri çıkıp sonunda bir şey yapsın. Şöyle çok iddialı bir diziyi görelim bakalım bi bir saat. İzleyici olarak bunu bir biz deneyimleyelim. Oyuncular bir deneyimlesin. Yapımcı görsün. Tüm taraflar yıllardır konuşulan ama bir türlü icraata dökülemeyen olayı bir görelim. Zaten bize uymazsa bir daha da kimse çıkıp bunun lafını etmez. Bu muhabbet de böylece kapanmış olur.

8 yorum:

  1. Ama bu kanalların işine geliyor ki. 2.5 saat boyunca kendilerinin izlenmesinden gayet memnunlar yani. Şikayetçi olanlar oyuncular ve dizinin organizatörleri. Sanırım kanımca kanal sorumluları buna izin vermiyor :D Diziler bir saatlik olsa gerçekten çok kaliteli şeyler çıkacak ortaya ama nerdeee

    YanıtlaSil
  2. Bu sebeple uzun zamandır dizi izlemiyorum. Yabancılar mis gibi 20 dklık dizi yapıyorlar. Bizimkiler reklamlarla birlikte 3 saat sürüyor. Kafam gözüm ağrıyor tüm işlerim yarım kalıyor. Bir de uzatmak için saçmalıyorlar. 40 dk yeterli.

    YanıtlaSil
  3. Ben artık tamamen yerli dizi izlemeyi bıraktım. En sonra sadece Arka Sokaklar'ı izliyordum. Sevdiğim için. Ama yabancı dizi izleye izleye Arka Sokaklar'ıda beğenmez oldum. Dizi çok yavaş ilerliyor, olaylar çok yavaş gelişiyor falan. Bunalıyorum iki saat.

    Ben artık televizyon izlersem ya haberleri izliyorum. Haber saaati değilse eğer DMAX ve TLC kanallarını izliyorum. Yazı yazarken arka planda DMAX ve TLC kanallarının açık olması çok güzel oluyor. İlham veriyor bana bu iki kanal. Bu iki kanalda öyle güzel belgeseller var ki, keyfisanat.com'a güzel içerikler çıkıyor. Şuan taslakta bir sürü belgesel yazım var. Hazır olunca paylaşacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer bir belgesel kaliteliyse izlemeye doyulmuyor Mustafa.

      Sil
  4. Şahsen dediğiniz şuanlık ve önümüzde ki 20 yıl için imkansız. Sebebi bizim dizilerimiz dünya çapında izlenip para kazanamıyor. Sadece yurtiçinde izleniyor buda süreyi uzun tutuyorlar ki az dizi ile çok kazanmak istiyorlar.

    YanıtlaSil