Powered By Blogger

10 Haziran 2019 Pazartesi

Sesimle para kazanıyorum...


     Sesimle para kazanıyorum diye çokça duymuşsunuzdur. Gün gelip benim de böyle söyleyeceğim aklıma gelmezdi. Hayır hayır, şarkıcı değilim. Çağrı merkezinde çalışıyorum. Çağrı merkezinde sürekli telefonla konuşursunuz. Yani bizim de şarkıcılar gibi ekmek kapımız sesimizdir. Sesimize zarar geldiği an bizim için bu meslek bitmiş demektir. Bu sektörde çalışıp boğazında nodül oluşup işi bırakmak zorunda kalanlar oldu.  

     Kiminin ses telleri 8-10 yıl çalışır bir şey olmaz. Kiminin ses telleri bir yılın sonunda haşat olur. Benim de bir ara sesim gitmişti. Konuşurken boğazım ağrıyordu. O gün rapor alıp eve gitmiştim. Zorunlu olmadıkça da konuşmadım. Neyse ki ertesi güne düzeldi. Yani biz çağrı merkezinde çalışanlar da sesimizle para kazanıyoruz. Sesimiz bizim her şeyimiz. İşte tam bu aşamada  şarkıcılarla ortak bir noktada buluşuyoruz.

28 yorum:

  1. Bu kazanılmış bir hak mı yoksa verilmiş bir hak mı :)

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin, sesine sağlık diyelim.

    YanıtlaSil
  3. Kolay gelsin, sesine sağlık diyelim.

    YanıtlaSil
  4. Ses sizin kadar bizim için de çok önemli.
    Öğretmen hastalıklarının çoğu sesin çok kullanılması üzerine ortaya çıkar.

    YanıtlaSil
  5. Ses allah vergisi iyi ise değerlendirmek lazım
    Bende ne ses, ne görüntü var Cem..
    Ama allah herkese mutlaka iyi bir yön bahsediyor ..ve mutlaka bir yanımız eksik oluyor..Hani diyorya sanatçımız türküsünde
    Herkesin bir derdi var durur içerisinde...

    YanıtlaSil
  6. Ya o değil de, çok zor bir işiniz var. Tam ne tür bir alandasın tam bilemedim ama bankaların çağrı merkezlerindeki arkadaşlar ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor çünkü karşı taraf (o da haklı aslında bir nebze) aranmaktan o kadar bıkmış ki, açıp yüzüne kapatanlar, küfür edenler, bağırıp çağıranlar.. Ben asla yapmadım, "çok teşekkür ediyorum, ilgilenmiyorum, iyi günler" diyorum çünkü karşındaki de ekmek parasını kazanmaya çalışan bir insan sonuçta makine değil ama malesef çoğu insan çok saygısız.. Ama sanırım senin alanın senin aradığın değil de seni arayanlar olduğu için daha saygılı insanlarla karşılaşıyorsundur umarım.. Çok zor yoksa, valla çelik gibi sinir olmadan yapılacak iş değil.. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman bizim sinirlerimizin de harap olduğu oluyor. Bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Ama çok zor bir iş. Çok teşekkür ederim Öğrenen Anne.

      Sil
  7. Ha asıl diyeceğimi unuttum, hani opera sanatçılarının formülleri vardır ya, bal kekik (çiğ yumurta) falan, bak onu denemek iyi gelebilir ara sıra.. :)

    YanıtlaSil
  8. Biraz hızlı ve kelimeleri yutarak konuşuyorum. Bu yüzden konuşurken karşımdaki insanların beni bazen anlamadıklarını fark ediyorum. Neyse ...
    Öyleyse, sesinize dikkate edin. Sizin için önemli ..

    YanıtlaSil
  9. Ortak amaç, ekmek parası.
    Kimi sesiyle, kimi eliyle, kimi de ayağıyla.
    Emekçi olduktan sonra herkesin uzvu/yeteneği kendine göre önem kazanır.
    İşinizde başarılar...

    YanıtlaSil
  10. İnsanlarla birebir uğraşmak çok zor iş. Bu sektörde çalışan herkese sabır diliyorum.
    Ben sesimle para kazansam muhtemelen 2 haftada iflası çekerdim. O kadar kötü anlayacağın :s

    YanıtlaSil
  11. Allah sesine zeval vermesin

    YanıtlaSil
  12. Ay Cem sesli kahkaha attım başlık ve içeriği okuyunca. Bende sesimle TSM icra ederek para kazanmak isterdim ama hayaller hayatlar. Muhasebe-finansla kafayı yiyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Öğretmen de sesiyle para kazanıyor, sessiz anlat da görelim derdini:)) Burada sırf sesiyle para kazanmaktan bahsediyor tabi o ayrı:)

    YanıtlaSil