Powered By Blogger

16 Şubat 2019 Cumartesi

Kaya Çilingiroğlu futbol yorumculuğu yapabiliyor mu?


     Kaya Çilingiroğlu’nu Hülya Avşar’ın kocası olarak tanıdım. Çoğumuz da öyle tanımıştır herhalde. Başka ne iş yapar eder bilmiyorum. Sonra baktım futbol yorumculuğuna başlamış. “Futbolla ilgili ne geçmişi var ki futbol yorumculuğu yaptırıyorlar bu adama?” dedim. Bu devirde de elini sallayan futbol yorumcusu oluyor zaten. Artık kanallar bir değil, iki değil bilmem kaç tane. Hepsine futbol yorumcusunu nereden bulacaksın. O yüzden kanallar kimi bulurlarsa oturtuyorlar hemen yorumcu koltuğuna. Herhalde buda bu gibi bir durum diye düşündüm. “Bakalım ne anlatıyor bu adam?” deyip dedim. Bak bu huyumu seviyorum. Hemen tu kaka demektense bi dinlemeli, bi okumalı, bi izlemeli. Benim prensibim budur.

Kaya Çilingiroğlu


     Kaya Çilingiroğlu harbi harbi iyi yorum yapıyor. Bilgisi var, o kesin. Yani boşuna o koltuğa oturmamışlar. Teknik taktik baya iyi. Bunca yıldır futbol programlarını izleme tecrübemiz var. Artık dünyada izlemediğimiz lig kalmadı. Futbolu takip edenler için her türlü kaynak var yani. Az buçuk futboldan anlıyoruz yani. Kim futboldan anlar, kim futboldan anlamaz konuşmasından çözeriz. Çözeriz diyorum futbolla ilgilenen herkes çözer. Bir noktadan sonra baya baya takip etmeye başladım. Takip yanlış oldu. Denk gelirsem yorumunu can kulağıyla dinlediğim yorumculardan biri oldu. Futbol yorumcusunda olması gereken en önemli özelliklerden biri bu bence. Eğer bir yorumcu için, “Acaba bu maç için ne der? Performansını beğendi mi takımın?” diye düşünüyorsanız o yorumcu olmuştur.

     Kaya Çilingiroğlu bir yorumcu olarak bana bunu dedirtti. “Ondan futbol yorumcusu mu olur ya” diyenler çıkabilir. Onlara diyorum ki, “Kardeşim aynısı bende diyordum. Ön yargılı olma bence. Bir kere aç izle. Bu adam ne diyor bak. Eğer dersen ki, ‘Bu adam futboldan falan anlamıyor’ o zaman haklısın. Hiç kimseyi ayırmadan objektif yorumlar yapıyor. Söyledikleri hep ileriye yönelik. Takımların yaptıkları her işte bunu sorgulayan bir yapısı var. Yorumlarına bakıyorum. Her zaman mantıklı ve olgun. Olması gerekenlerden bahsediyor. Hangi takımlı olduğunu bilmiyorum. Ama sanki hiçbir takımı tutmuyor gibi yorumları. Kaya Çilingiroğlu yorumcu olarak bence olmuş.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/m6OWr3OP4do

16 yorum:

  1. Beşiktaşlı diye biliyorum ben. Beyaz TV'deki eski ekipten futbol yorumcusu oluyor ise kahvedeki Taş'tan da olur. (Buradaki edebî sanatın adı nedir? Açıklayınız.) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki edebi sanatı ancak yazarın kendisi açıklayabilir abi 😉

      Sil
  2. Cem pek anlamam futboldan ama bir ara ünlü biri ile evliydi galiba..
    Bir ziyaret edeyim dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. İlgilenmediğin bir konu olmasına rağmen yorum bırakman çok nazik bir davranış Sibel.

      Sil
  3. Epey uzun bir yazı olmuş Cem tebrik ederim 😊

    YanıtlaSil
  4. Hülya Avşar her şeyden anlıyor ya Kaya Çilingiroğlu da anlayabilir her şeyden sorun yok :)

    YanıtlaSil
  5. Bildim bileli magazin ünlülerindendir. Yaş kemale erince futbol yorumculuguna başladı, bayadır yapıyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende magazin ünlüsü olarak biliyorum. Bende TRT sporda gördüm.

      Sil
  6. Kaya Çilingiroğlu iyi Beşiktaşlıdır Babası doktor ve Beşiktaş yönetim Kurulu üyesiydi yanlış hatırlamıyorsam Seba döneminde

    YanıtlaSil
  7. Biraz beşiktaşı kayırıyor gibi geliyor bana:)

    YanıtlaSil