Powered By Blogger

8 Ocak 2019 Salı

TRT 1, yeni başlayacak dizisi için reklam vermemelidir...


     TRT 1, bu akşam başlayacak olan yeni dizisi Vuslat için Hürriyet gazetesinin internet sayfasının en başına reklamını vermiş. Bu kaçıncı yazışım bilmiyorum. TRT, bir özel televizyon gibi davranamaz. Popüler gazete sitelerinden birinin en başına, yeni başlayacak dizisinin reklamını vermek devlet televizyonun yapacağı bir iş değildir. Bu, tam bir özel televizyonun yapacağı bir harekettir. 

TRT

     Onları böyle yapıyorlar diye yargılamıyorum. Çünkü onlar izlenmek durumunda. Ne kadar izlenirse o kadar reklam ve o kadar para demek. Daha önceki yazıyı bilmem kaç zaman önce yazmıştım. Görüyorum ki değişen bir şey yok. Bundan sonra da değişeceğini zannetmiyorum. Ama ben yine de yazmak istiyorum. TRT 1, yeni başlayacak dizisi için reklam vermemeli.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/ZtSl6qxcgus

15 yorum:

  1. Elektrik faturalarinda hala TRT ye katki payi oduyoruz..

    YanıtlaSil
  2. Paranın hakim olduğu dünyada yaşıyoruz. Onlar da haklı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim vergilerimizle idare edilen bir kurum olduğu için harcamalara dikkat edilmeli diye düşünüyorum.

      Sil
  3. neden peki ? izlemip reklam geliri alacak bu gelirle de o oyuncunun parası ödenecek ...
    bana çok da anormal gelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiği para senin faturalarda ödediğin TRT payından geliyor çünkü.

      Sil
    2. Cem yalnız şöyle bir durum var yıllardır izlemediğim bir kanal benim izlemediğim dizi oyuncularına ciddî para ödüyor ve bunun bir kusmini benim faturalarimdan aldiği pay ile yapiyor kalan kısmını da reklam geliri ile. Reklam geliri için de o dizinin izlenmesi lazım izlenmesi için de tanıtımı:))

      Sil
    3. Trt payı kalkmasın mı diyorsunuz yani cem bey ?

      Sil
    4. Aksine kalksın diyorum abi.

      Sil
    5. Trt payı kakıcaksa trt nin de gelir elde etmesi gerekir.Hali hazırdan para yiyeceklerine kendi çarklarını döndürmelidirler.Bu çark dönerse trt payıda ortadan kalkar belki ne dersin ;)

      Sil
    6. Aslında tam da bunun üzerine bir yazı yazmayı düşünüyordum abi 😀 TRT hiç vergi almadan devam edebilmeli.

      Sil
  4. Ben öyle düşünmüyorum. TRT, dizi ve programları için reklam vererek rekabete girebilir ama devlet işleri ya da siyaset ile ilgili konularda taraflı olmamalıdır.

    Şunu deseniz anlarım TRT dizi yayınlamasın! eğer dizi yayınlıyorsa bu dizinin yapımcıları oyuncuları herkes bir beklenti içine girmek zorunda. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TRT, devlet kanalıdır. Önceliği dizi yapmak değildir. Yapsa bile bunu özel kanallar gibi pazarlamamaları gerekir. Sizin düşüncenize tabi saygım var.

      Sil
  5. Katılıyorum görüşünüze. TRT kanalın rating geliri kadar harcama yapabilmelidir. Elektrik parasından gelen parayla dizi çekmemeli ve reklamını yapmamalıdır.

    YanıtlaSil