Powered By Blogger

4 Ocak 2019 Cuma

Bir çocuğun hayali: Enes Batur'u görmek...


     Ünlülerden kadın bir sunucumuz dişleriyle ilgili bir operasyon yaptırmış hastanenin birinde. “Çok iyi geldi” falan diyor İnstagram hesabında. Altına yapılan yorumlara baktım. Aynı dertten muzdarip olanlar hangi hastane ve doktor diye sormuş. “Dmden yazdım” demiş kadın sunucumuz soruyu soran birine. Yorumları okumaya devam ettim. Alttaki yorumlarda bir dünya kişi aynı soruyu tekrar tekrar sormuş. Ama ilk defa kendileri soruyormuş gibi. “Diğer takipçiye yazdığınız gibi bana da dmden yazar mısınız?” diyen görmedim. Çünkü diğer yorumları okuma zahmetinde bulunmamışlar. O kadar tembel olduk ki.

BİR ÇOCUĞUN HAYALİ OLMAK
     Enes Batur son videosunda lösemili Adnan’ı ziyarete gitmiş. Enes’i çok seviyormuş Adnan. Enes Batur’u seversiniz sevmezsiniz, orası ayrı. Ama bu adam çocukların kalbine girmeyi başarmış. Ve hayalleri olmuş. O çocuğun ve diğer çocukların sevincini görmek çok güzeldi. Hele bir tanesi vardı. Enes’i görünce gözleri parladı resmen. “Sen gerçek misin ya?” dedi şaşkınlıktan. Bir an olsun çocukların sevincini görmek o kadar mutlu etti ki beni. Sizce de bir çocuğun hayali olmak çok şey değil midir?

Enes Batur

İLK ZAMANLARDAKİ BARIŞ ÖZCAN
     Youtube’da daha sonra izle bölümüne attığım Barış Özcan’ın Mona Lisa tablosuyla ilgili bir videosunu izledim bugün. Video 2015 yılına ait. Şimdiki videolarıyla karşılaştırdığımda o kadar kalitesi düşük ki. Ses iyi değil. “Kanalıma abone olun” diyor. “Bir sonraki videoda görüşmek üzere” diyor. Şimdi bunların hiçbirini yapmıyor. Ve videoları o kadar profesyonel ki şimdilerde. Ben başından beri Barış Abi’nin hep videoları iyidir, hep profesyoneldir diye kabullenmişim. Bugün ki videoyu izledikten sonra anladım ki Barış Abi’de Youtuber’ların ilk başlardaki öğrenme sürecini yaşamış.  


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/boy-wearing-orange-shirt-blowing-on-dandelion-1231215/

16 yorum:

  1. Küçücük çocukların büyük mücadelesi ... Okudukça, duydukça üzülmemek elde değil...

    YanıtlaSil
  2. Rabbım Adnan gibi tüm çocuklarımıza şifalar versin inşallah ...En kısa zaman sağlığına kavuşur o gözleri gülen çocuk ...

    YanıtlaSil
  3. Çocukların sevgisini kazanmak kolay iş değil..

    YanıtlaSil
  4. Herkesin bir çıraklık, acemilik dönemi oluyor be Cem...

    YanıtlaSil
  5. Slm. Bu isimleri tanimiyorum🙄İlk etapta kimler ona bakmam lazım maalesef, merak ettim! Sonra yine bir yorum yazabilirim belki. Kolay gelsin sana

    YanıtlaSil
  6. Hani derler ya, "hiç olmazsa 1 konuda iyi olacaksın.". Enes Batur bu konuda iyi, bunu kabul etmek lazım.

    YanıtlaSil
  7. Barış Özcan iyidir ya :)

    YanıtlaSil