Powered By Blogger

24 Kasım 2018 Cumartesi

Black Friday reklamlarından gına geldi...


     Black Friday reklamlarını görmekten gına geldi. Telefonda oyunu açıyorum. Reklam olarak bu çıkıyor. Televizyonda reklamlara bakarken yine buna denk geliyorum. Her yer indirim reklamlarına boğuldu. Gerçi söylendiğine göre bu kadar abartılacak bir reklam uygulamamış alışveriş siteleri. 

Black Friday

     İki gün önce rakamları arttırıp, iki gün sonra indirip yaptık diye ortaya çıkıyormuş firmalar. Bu alışveriş sitelerini kullanan arkadaşlarımın bizzat söyledikleri bunlar. Bu biraz enflasyonla mücadele kampanyasına benzedi. Aynı taktiği firmalar burada da uygulamışlar. Önce fiyatı çıkar, sonra indir, sonra da indirim yaptık de. Bu arada firmalar Black Friday yani kara cuma yerine, efsane cuma ya da şahane cuma demişler. En azından bu konuda hassasiyet göstermişler. Bu hassasiyet için tebrikler.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/brown-shopping-bags-5956/

18 yorum:

  1. İhtiyacım olmayan hiç bir şeyi, sırf indirim var diye almam. Bu gün de hiç alışveriş yapmadım.

    YanıtlaSil
  2. Ticari oyunlar aldı başını gidiyor. Avm'ye film izlemek için hafta da bir giderim en az, kaç aydır dükkanlarda %50, %70 indirim yazıları görüyorum. Ürünü zaten 3 ay boyunca o fiyattan satıyorsan niye 3-4 ay boyunca camında %50 indirim yazısı durur ki.. Black Friday ürünleri de gerçekten o kadar efsane indirimli ürünler değilmiş, yıl içinde daha ucuza denk geldiği oluyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kardeşim. Arkadaşların hepsi öyle diyorlar.

      Sil
  3. Herkes satışlarının artması için uğraşıyor ancak fiyatları 2-3 yerden kontrol etmeden sazan gibi atlamamak lazım.

    YanıtlaSil
  4. Kriz var diyorlar bir de. Yok kardeşim kriz mriz. Bu dönemde de bişey almadım, almam. İhtiyacım varsa o zaman alırım o kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyacı olmayan şeyleri alan insanlar o kadar çok ki. Seni tebrik ederim Nurcan.

      Sil
  5. Bence tamamen hassasiyet gösterip hiç indirim yapmasalardı daha iyi olurdu ki bu pek mümkün değil...

    YanıtlaSil
  6. Bir de fiyatlar aslında o kadar da ucuz değil. Ürünlerin fiyatını arttırıp sonra indirim yapıyorlar. Bir öğrencim anlattı: Black Friday öncesi kek kalıbı alacakmış,ötelemiş. Black Friday indirimini duyunca hemen alayım demiş. Bir bakmış 30 liralık kek kalıbı 80 liradan 50 liraya düşmüş:)

    YanıtlaSil
  7. Adam tenis topu fırlatma Makinesi almış . Sor bakalım tenis biliyor mu . Cins bu insanlar . Mağazacıydım bende biliyorsun . Ticari oyun hepsi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tenis topu fırlatma makinesi mi? Alem bu insanlar ya :)

      Sil
  8. almadın mı ucuzluktan bir şey :))). Şaka şaka gerçekten indirim yapan firmaların listesi bile yayınlandı.

    YanıtlaSil