Powered By Blogger

15 Kasım 2017 Çarşamba

Sevgili günlük #6...

     Sevgili günlük, bu akşam benim için tam bir kültür sanat akşamıydı. Hem film izledim, hem kitap okudum. Şimdi bu satırları ise sana gün sonundan yazıyorum. 24:00’e 20 dakika var bu yazıyı yazarken. Odaya tam bir sessizlik hakim. Bizimkiler çoktan uyudular. Yarın sabah 07:30’da kalkacağım ama bu yazıyı yazmadan yatmak istemedim.

     Bu akşam işten geldim. Baktım kardeşim tv8’i açmış. “Ne varmış bunda?” deyip ekranın sağ alt köşesine baktım. Dönerse Senindir filmi varmış. Hani şu Murat Boz’un filmi. “İyi bari. İzlenecek doğru dürüst bir şey de yoktu zaten” dedim. Ama bir yandan da bu film vizyona girdiği dönemde pek ses getirmedi diye de aklımın bir köşesinde kalmış.

     Sevgili günlük, “Artık şansımıza” deyip filmi izlemeye başladım. Tabi aç karnımı doyururken. Başrollerinde Murat Boz’un dışında İrem Sak ve Yasemin Allen vardı. Şu Yasemin’e nedense bir türlü kanım ısınmadı. İrem Sak desen başrolü yapabilir mi? Oda soru işaretiydi benim için. İşte böyle düşünceler içinde filmi izledim.

sevgili günlük

     Filmin konusu: Mehmet (Murat Boz) ve Selin (Yasemin Allen) tanışıp sevgili olurlar. Sonra Selin, Mehmet’ten ayrılır. Aşk acısı çeken Mehmet bir akşam bir mekanda içki içip takılırken Defne’ye (İrem Sak) denk gelir. Defne artık Mehmet’in, tekrar Selin’i geri kazanması için Mehmet’e yardım edecektir. Kısaca böyle. İlk 15-20 dakikayı beğenmedim.

     O dakikalarda, “Bu filme gitseydim verdiğim paraya acırdım” diyordum. Ama filmin sonunda, “Verdiğim parayı hak etmişti” dedim. Güzel bir aşk hikayesi yani. Filmin dışında kitap okudum. Yazılarımı devamlı takip edenler hatırlayacaklardır. “Bab-ı Esrar” kitabını okumaya başladığımı. Hala devam ediyorum ona.

     Son 200 sayfaya girdim artık. Bu hafta pazar günü çalışmıyorum. Pazara kadar biteremezsem bile pazar günü kesin biter. Bu kitap biter bitmez diğer okuyacağım kitaplar hazır. Bir arkadaşımda Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı var. Ondan söz aldım bitirince bana verecek. Bir diğer arkadaşımda da Ruhi Mücerret kitabı var.

     E filmimi izledim. Kitabımı okudum. E şimdi de yazımı yazıyorum. Bu akşamlık kültür sanata doydum diyebilirim Sevgili günlük.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/pen-writing-notes-studying-8769/

10 yorum:

  1. Ne güzel bir akşam olmuş, ben ders çalıştım :)) ama bizim tvde de o film açıktı ben sonlarını izledim arada dersten kaçıp :P
    Ama sinemada izlenecek bir film değil bence, parama acırdım ben de :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir gün olmuş sizin için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Dönerse Senindir çöp ya. Sırf yapılmış olmak için yapılmış gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani orta, ortadan düşük de denebilir. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Hem de baya iyi 😀 Yorumun için teşekkürler Deep.

      Sil
  5. Romantik komedi türü filmler konudan ve derinlinten ziyade daha çok seyirciye sadece hoşça vakit geçirtme üzerine kurulu olduğu için iyi ki denk gelip izlemişsiniz. Ben de aynı şekilde filmlere sinemada pek gidemiyorum. Sonuçta genel geçer filmler ve bir kalıcılıkları yok... Ama evde oturup izleyince oldukça keyifli oluyor tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, keyifliydi 😀 Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil