Powered By Blogger

17 Haziran 2017 Cumartesi

İphone 8 almak ya da almamak...

     İphone 8 hakkında ne anlatacağım? Sandığınız gibi bir teknoloji yazısı olmayacak bu yazı. O zaman ne anlatacağım? Hemen konuya geçeyim. Dün işten çıkmışım. Keyifler gıcır. Biliyorsunuz ki biz millet olarak, iş çıkışlarında mus mutlu oluruz. Bir arkadaşım turnikeden geçerken, elindeki kutuyu tutmamı rica etti benden. Neyse turnikeden geçtik. Kutuyu tekrar geri verirken, nerdeyse elindeki telefonu düşürecekti. “Aman dikkat et. Daha taksiti bitmemiştir o telefonun” dedim. Babası hediye olarak almış. “Kaç bu?” dedim. “İphone 6S” dedi. “İphone 7” alsaydın” dedim. “Cem ben İphone 10’nu bekliyorum. Onu alacağım” dedi. “Daha 8’i yeni çıkacak, ne 10’u?” dedim. “Benim hedefim 10’u almak Cem” dedi 😊  
İphone 8, İphone ile Samsung arasındaki rekabet, güncel
İPHONE 20’Yİ GÖRÜR MÜYÜZ?
     İphone 8 çıkmadan, 10’u hedeflemek. Birde bizim ülkede kimse hayal kurmuyor derler. Al sana hayal işte. İşin şakası bir yana. İphone ile Samsung arasındaki bu yarış nereye kadar gidecek? Biri 7’yi çıkarıyor, pat öteki de 7’yi piyasaya sürüyor. Şaka olsun diye arkadaşım iphone 10 dedi ama, bu gidişle birkaç yıla kalmaz 10’unu da görürüz. Artık bundan 5-6 yıl sonra 15’i mi göreceğiz, 20’mi yi nedir? İlerleyen zamanlarda şöyle bir konuşmaya şahit olabiliriz. “Bende iphone 15 var sende?” “Bende mi? Bende de Samsung 15 var”. 15-20 gibi modeller, şimdilik kaba gibi duruyor. İphone 20 ne demek abi? 😊
DUYAN DA DEVLET SIRRI SANIR
     Reklamlarda Samsung 8’i gördüm. Ekranı baya bir geniş. Hoşuma gitti açıkçası. İphone’u görme fırsatım daha olmadı. Devlet sırrı gibi saklıyorlar. Öyle bir gizem yaratıyorlar ki. Bilmem ilk görüntüleri sızdı gibi başlıklar görüyorum. Bu ne abi? Nasıl sızıyor? Bir ajan falan, Apple’ın binasına girip, son modelin fotoğrafını mı çekiyor? Sonra dünyaya servis mi ediyor? 😊 Abi bu ne çılgınlığı böyle? Filmlerdeki gibi bir sahne anlattım değil mi? Onların haberi olmayacak da, sen telefonun fotoğrafını çekeceksin de, internete koyacaksın. Buram buram reklam kokusu alıyorum millet. Olaya gizem katmak, onların da işine geliyor. Millet daha da bir gaza geliyor. İphone 8 çıktığında, millet yine çılgınlar gibi kuyruğa girecek işte. 


24 yorum:

  1. Hızla tüketen toplumlar oldukça iphone 50'yi bile görürüz bence😂 Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kaç para kimbilir. Hele o telefonu alıp masaya sigaranla birlikte bıraktın mııı işte havandan geçilmez:)) (Hava atanlar için söylüyorum alınma!)
    10'dan sonra harfe döneceklermiş tekrar baştan başlayacaklar yani. Atıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir atış, mantıklı :) Bakarsın öyle olur :) Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  3. Gençler çok büyük paralar veriyor bu telefonlara gereksiz yere. Belki fabrikatörlerin bile son model telefonları yoktur. Heyecanlı bir konu seçmişsin, beğendim ama bilgi sızdırmalara inanmalısın. Gizli tutmaları da fikir hırsızlarına karşı korunmadır. Telefonlardan her zaman iyi haberler almanı dilerim. İyi akşamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son model teknoloji gençler için her şey oldu. O yüzden kuyruklar uzuyor da uzuyor. Telefondan her zaman iyi haberler almanı dilerim. Bu ne güzel bir dilek böyle. Yorum için teşekkürler. İyi akşamlar.

      Sil
  4. yukarda yorumlarda yazılmış iphone 50 yi bile görebiliriz sahiden :) bilgi sızdırmamaları bence de reklam politikası daha çok ilgi topluyorlar ürüne böylece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50'yi görmek biraz zaman alır gibi :) Sızdı falan haberleri reklamın başka bir çeşidi. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  5. Almak... İlle de iphone almak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bir iphone'uncu :) Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  6. Geçenlerde bir yerlerde modüler telefon görmüştüm. Yani bayağı bir modüllerdi. Ekran, bellek, islemci, kamera gibi bütün parçaları değiştirebiliyorsunuz telefon kare şeklinde tasarlanmış. Dokunmatik istemezsen tuş takımı tak kullan. :)) Tek bir tasarım ama farklı modüler parçalar. Çok hoşuma gitti. Senin yazıyı okuyunca zaten içim parçalandı aklıma bu telefon geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim dilerim o telefonu gün gelir alırsın. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  7. O kadar para verip iphone alıyorlar sonra bir üst modeli cikiyor, eski model ariza çıkarmaya başlıyor cok sinir bozucu değil mi ya?
    Bu kadar sık aralıklarla yeni modelinin çıkması dalga geçer gibi geliyor biraz bana :))
    Neyse cok bişey demeyeyim, bakarsın ben de alırım falan :D sanmıyorum ama.

    Bu arada bir mim başlattım ve seni de mimledim cevaplarsan cok sevinirim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenisi çıkınca elindeki bir kıymeti harbiyesi kalmıyor. İnsan mahzunlaşıyor :) Mim ve yorum için teşekkürler :)

      Sil
  8. Daha 7Plus a yeni alışmıştım ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yine iyisin. Ben 6S'e yeni alışmıştım :) Kaderimiz bu. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  9. Daha çok tüketmeye, birilerini daha çok zengin etmeye programlandık...

    YanıtlaSil
  10. Ya bu inanılmaz pahalı telefonlar bence günden yapılmamalı. Nokia 5210 falan konuşalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nokia 5210 falan ancak nostalji amaçlı olarak konuşabiliriz :) Herkes kendini teknolojiye bu denli kaptırmışken. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  11. Bende Samsung s5 neo var gözüm gibi bakarım değiştirmek istemem yeni bişey istemem tüm düzenim bozuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışkanlıklarımızı değiştirmek hepimize zor geliyor. Sorun yoksa kullanımda değiştirmeye de gerek yok. Ben memnun olmadığım için değiştirdim. Yorum için teşekkürler.

      Sil