Powered By Blogger

8 Ekim 2016 Cumartesi

Mim: Yaz ayında ne okudum, izledim, dinledim?

     Yine bir hafta sonu ve yine bir mim yazısı. Bu aralar, yine mim yazıları aldı başını gidiyor. Bu sefer beni, yeni tanıdığım blog arkadaşım Başucumdaki kitaplar, filmler  mimlemiş. Mimin konusu: Yaz ayında izlediğimiz filmler ve okuduğumuz kitaplar. Bu arada, Başucumdaki kitaplar, filmler arkadaşımın bloğuna, buradan bir göz atabilirsiniz. Gelelim soru ve cevaplara.
1         1)    Bu yaz okuduğun en güzel kitap?
Yılanların Öcü- Fakir Baykurt
Bu kitap hatırladığım kadarıyla 100 temel eser arasında yer alıyordu. Boşuna yer almamış. Türkiye güçlülerin ülkesi diyoruz ya. Haksız da olsan, güçlüysen sen kazanıyorsun. Peki bu sefer de haksız ama güçlü olanlar mı kazanacak? Cevabı bu romanda bulacaksınız. Bu kitap ile ilgili inceleme yazısını buradan okuyabilirsiniz.
)               2)  Bu yaz okuduğun sana hayal kırıklığı yaşatan kitap?
Kafka’nın Dava kitabı. Bu kitap hakkında bi dünya yazı okumuştum. Hepsinde de, “Çok iyi” deniyordu. Ama hiç de öyle olmadı. Zor zahmet bitirdim kitabı.  Soyut bir şeylerle anlatmış yaşanılanı. Ama beni sarmadı işte. Dava kitabı ile ilgili inceleme yazısına da buradan ulaşabilirsiniz. 

mim, başucumdaki kitaplar-filmler, yaz ayı
Yaz ayı ile ilgili güzel bir mim oldu

           3)  Bu yaz izlediğin en güzel 3 film?
·       Kardeşim Benim: Murat Boz, Burak Özçivit ve Aslı Enver’in oynadığı film. Güzel bir film yapmışlar. Bir ara ikincisinin de geleceği konuşuluyordu. En son ne aşamada kaldı bilmiyorum.
·       Bir Varmış Bir Yokmuş: Mert Fırat ve Melisa Sözen’in oynadıkları film. Metropoldeki aşklar nasıl oluyor bu zamanlarda. Onu görmek isteyenler için bir film.
·       Bana Masal Anlatma: Fatih Artman ve Hande Doğandemir’in başrollerinde oynadığı film. Tam bir Burak Aksak filmi. Mizahla hüznün bir arada olduğu bir filmdi.
           4)   Bu yaz dinlediğin en güzel şarkı?
Aslında beğendiğim başka şarkılarda vardı ama aklıma gelmiyorlar. Aklıma şu an için tek gelen, Hande Yener’in Mor şarkısı. Ayrıca bu seneki Serdar Ortaç şarkısını çok fazla beğenmedim :) Geçmiş yaz aylarında yaptığı şarkılar daha güzeldi. Mesela Dansöz şarkısı :)
           5)   Bu yazı bir kelime ile tarif et?
     İlk önce sıcaktı. Sıcaktan buhar olup uçacaktık neredeyse. Ama yaz kısa sürdü. Yani tek kelime ile sıcak ve kısaydı.
         Gelelim mimlenecek olanlara. Şimdiye kadar tüm blogcu arkadaşlarım birbirini mimlemiştir. Mim bana gelesiye kadar, öyle oluyor genelde. Bende genel olarak bir kişiyi mimliyorum. Oda Simurg’un Kalemi

18 yorum:

  1. Çok hoş bir mim olmuş soruları da cevapları da :)

    YanıtlaSil
  2. Türk filmlerini beğenmişsin :) Ben genelde Türk filmlerine destek için sinemaya gidip,hayal kırıklığıyla çıkarım :) Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım yıllar geçtikçe bu hayal kırıklıklarımızın oranı düşecek diye ümit ediyorum :) Ayrıca sinemaya desteğin çok güzel. Tebrik ederim :)

      Sil
  3. Cevaplarını merak ediyordum, çok güzeller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Senin sayende böyle güzel bir mim yazısı çıktı ortaya :)

      Sil
    2. Ben de teşekkür ederim o halde :)

      Sil
  4. Bir şarkıdan bahsedileceğini umuyordum bu MİMde. Kimse o şarkıdan bahsetmemiş. Her sabah serviste çalan radyo kanalından dinliyorum yol boyunca. Oysa sözleri, müziği sıra dışı ve nitelikli.

    Güzel ve ayrıntılı bir MİM olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şarkı neymiş? Merak ettim :) Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  5. Harika bir paylaşım! :)

    YanıtlaSil
  6. Bu yaz hiç bir şeye yetmeyecek kadar sıcak ve kısaydı Cem, haklısın. Cevapların güzeldi :)

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık, yazılarınız da blog da keyifli, bana da beklerim,sizi takipteyim

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil