Powered By Blogger

23 Ekim 2016 Pazar

Mahalle yollarımız yapıldı sevinemedik...

     Bizim mahallenin yolları taşla kaplandı. Artık arabalar falan geçtiğinde toz toprak havaya kalkmayacak. Sonra yağmurlu günlerde yollar çamura bulanmayacak. Ama tüm bunlara rağmen sevinemiyorum ben. Hatta yollar yapıldı diye üzüldüm bile diyebilirim. Peki neden? Dün eve doğru geliyorum. Yanımda kardeşim ve yeğenim var. Birden hızlı bir şekilde bir cipin geldiğini gördüm. Bu mahalle yolu kardeşim. Burada her dakika çoluk çocuk mahallede oynar durur. Bu ne hız? Sonra aynı cip tekrar geri döndü. Yine aynı hızla. Sanki mahalleye yol yapmadılar da yarış pisti yaptılar. Şimdi mahalleye taş döşendi diye nasıl sevinebilirim ki? Biz vatandaşların durumu da bir garip olmuyor mu şimdi?
yaşadıklarım, yapılan mahalle yolları, hız yapan araba ve motorsikletler
Yapılan mahalle yolları hız tutkunlarının işine yaradı

                      YOLLAR YAPILDI YİNE MEMNUN DEĞİLİM
     Yollar yapılmazken belediyeyi eleştirirdik. Şimdi yollar yapıldı yine memnun değiliz. Bu yollar yapılırken hiç böyle olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Dün baktım bizim yan yola da asfalt dökmüşler. Eve gidiyorum yine. Arkamdan bir motorsiklet son sürat hız yapmış geliyor. Baktım motorsiklete. İki genç. “Bu yol zaten sizin için yapılmıştı değil mi?” dedim. Yolda yüz-iki yüz metre var. Tam basılacak tip. “Bunu yazmalıyım” dedim. Kardeşim de, “Yaz” dedi. Bu olay bana İstanbul’daki Bağdat caddesini hatırlattı. Orda da hız yapan arabalardan dolayı kaç kişi hayatını kaybetti. Ondan sonra yüz metrede bir kasis koydulardı. En son durum ne halde bilmiyorum.
                          HIZ TUTKUNLARI İÇİN PİST YAPILSIN
     Şimdi bizde mi böyle yapacağız? Ondan sonra bazıları da diyor ki: “Bu kasisler arabaya zarar veriyor”. E adamlar da haklı şimdi. Bunu diyenler arabalarına gözü gibi bakan insanlar. Yaşın yanında kuru da yanıyor yani. Böyle hız yapmayı seven tipler için pistler yapılsın. Adamlar gitsin hız heveslerini böyle gidersinler. Sizce de böyle yapılsa iyi olmaz mı? Düşünüyorum da bir insan mahalle arasında niye hız yapar? Hiç aniden yoluma bir çoluk çocuk çıkar diye düşünmez mi? Millet olarak bizlerde bir bencillik mi var acaba? Yani şöyle ki: O jipi kullanan benim yerimde olsaydı, muhtemelen oda aynı benim gibi düşünecekti. Ama direksiyonun başında ya, tüm bunlar unutuluyor. Sizce bu işler nasıl düzelir?

20 yorum:

  1. O insanların beynini çıkarıp gelişmiş bir beyin takarak düzeltebiliriz. Benim arkaş kaya yaptı hızı yüzünden kırmızı ışıkta duramadı. Allah'tan ölü yok ama niye? Pist olayına gelirsek aslında boş ve kullanıayan yollar ya da yarış pistleri var ama giriliyor mu bilmiyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pistler olsa kullanırlar mı? Kullanmassalar şaşırmam. Burası Türkiye.

      Sil
  2. Ülkemizde kaza oranları çok yüksek ama yine de bana bir şey olmaz zihniyetinden kurtulamıyoruz. Böyle düşününlere, sen önemli değilsin zaten masumlara bir şey olmasın diyorum içimden...

    YanıtlaSil
  3. Maalesef o sıkıntılı tiplerden çok var memlekette...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma sorma. Kendilerini geçtim. Masum insanlarında canını yakıyorlar.

      Sil
  4. Değinilecek en doğru konuya değinmişsin Cem. İyiki yazmışsın. Belki birileri okur ve yaptığından utanır. Halk dilinde, aklınca hava attığını, millete şekil yapan tipler. Bu hızı yaptığında yolun sonunda kimse seni elinde madalya ile beklemiyor sonuçta. Biraz efendi ol, bi çoluğu çocuğu da düşün. Öyle değil mi? Bizim mahallede de böyle bir tip vardı. Kendi komşusunun çocuğuna çarptı. Allah'tan çocuk yaşıyor. Ama çok küçük yaşadığı korkunun hesabını kim verecek. Pist falan istemiyorum bu tiplere. Caydırıcı cezalar verilsin. Bir de ödüllendirecekler mi pist yaparak? Ki orayı kullanacakları da muallak. Artistliği kime yapacak orada :) Tamam sinirlendim biliyorum. Şu an mantıklı düşünemiyor olabilirim ama ben de o kazanın etkisindeyim hala :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pist konusu kendimce bir çözüm bulmaya çalıştım. Evet, cezalar daha da artabilir. İyi ki çocuğa bir şey olmamış. Ama dediğin gibi yaşadığı korku ne olacak? Psikolojisi allak bullak olmuştur şimdi. Sinirlenmeni çok iyi anlıyorum İlknur. Haklısın. Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  5. Toplum olarak maalesef nasıl davranmalı diye düşünüldüğünü bile sanmıyorum. Gerçekten kötü olmuş. Halkalı'dayız. Site ve çevre yolların ötesinde bir yol var ki, gece olunca orada arabalarını eksen etrafında fıldır fıldır çevirmenin anladığımız o sesler, aşırı hız seslerine bir de kurşun sıkma sesleri ekleniyor. Uzaktan da olsa ürküyoruz. Sonra polis sirenleri...Nedir bu azgınlık anlayamıyorum Cem kardeşim. Bence plakalarını alın gördükçe ve polis trafik hattını arayın. Belki hala çalışan birimler vardır :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, bu durum sadece İstanbul'un sorunu değil. 81 ilde bu sorun var. Dediğin gibi başka bir çözüm de plakalarını alıp şikayet etmek, kimselerin canlarını yakmadan.

      Sil
  6. Bu olaya nerden bakarsak bakalım sosyal ve toplumsal olarak yaşamayı berecemediğimizden kaynaklanıyor. Hep günlük çözümler peşindeyiz. İnsan sevgimiz, çocuk sevgimiz de hep sözde. Sorsan çocuğu için canını verir ama trafikte ön koltukta veya kemersiz ufacık çocukları hatta bebekleri taşırlar. Biz nasıl düzeliriz hiçbir fikrim yok, korkarım gün geçtikçe daha bencil ve kültürsüz bir topluma dönüşüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok acı bir yorum ama maalesef gerçek bu. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  7. Bir direksiyonun başında yolda olan kimileri o yolun kurallarla kat edileceğini asla akıllarına getirmez, o yolu kullananların güvenliğini, canlarını hiçe sayarak makas atıp, hız yaparken ne hissedebilir? İnsanca şeyler hissedemez gibi içinde bulunduğu ruh haline bakılınca.

    Cezalar da yetersiz. Ben artık araç kullanamaz oldum Eskişehir Yolu'nda yaşamaya başladıktan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O makas atmalar ayrı bir felaket zaten. Insan araba sürmeye cekinir oldu. Çok iyi anlıyorum sizi.

      Sil
  8. Yol yapılsa da yapılmasa da halk bilinçli olmadıktan sonra istediği gibi davranacaktır :(

    YanıtlaSil
  9. Eğitimsizlik, cehalet böyle bir şey ne yazık ki:( Eğitim derken okul bitirme seviyesinden bahsetmiyorum tabii ki! Dikkatli olun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu cehaletten ne zaman kurtulacağız? Sizde dikkatli olun. Yorum icin Teşekkürler.

      Sil
  10. Hız pisti de yapılsa trafikte başkalarını taciz ederek ve bak ben bunu başarabiliyorum egosuyla hız yapanlar olacaktır. Oysa şöförlük bu değil zaten böyle davrananların ortak özellikleri var. Trafik cezalarının yaptırım gücünün arttırılması gerek. Ehliyet kolay verilmesin ama kurala uymayanın elinden de alınsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısınız. Cezalar arttirilmali ve ehliyet kolay verilmemeli.

      Sil