Powered By Blogger

15 Kasım 2015 Pazar

Böyle hukuk mu olur?

       Aşırı sevgiden dolayı, 16 kere bıçaklamiş diye, bir gerekçeli karar olabilir mi? Bu nasıl bir hukuk sistemidir? Bu kararları veren de, bir insan değil mi? Peki, bu insanların vicdanları yok mu? Onlar bu yazdıklarına inanıyorlar mi? Geceleri,  başlarini yastığa rahat koyabiliyorlar mı?
       Hatice Kaçmaz davasında katil,  aşırı sevgiden öldürdü diye,  cezasında indirim aldı. Bunu hangi vicdan kaldırabilir?
       Hükümetten biri, çıkıp da demedi ki, "Hükümetimiz kurulur kurulmaz,  bu işe el atacağız. Artık olmadık nedenlerle, cezalarda indirime gidilmeyecek". Yasa mı, kanun mu,  ne ise yapın artık. Ben ülkemde bir daha, böyle kahredici bir haber duymak istemiyorum.
       Şimdi her olayda böyle indirimler yapılırsa, kadın cinayetlerinin önüne nasıl geçilecek,  söyler misiniz? Böyle bir suçu işleyenin, bir daha dışarıyı görmemesi gerekir. Görmeyecek ki,  herkes ibret alsın.
        Zaten, ilk savcı müebbet istemiş. Ama dava müebbetten, aşırı sevgiden bıçaklamaya kadar gelmiş. Verilen bu karar, toplum vicdanını yaralamıştır. Hukuka olan güveni sarsmiştir.
       Hatice Kaçmaz gibi, başında manyak olan, kim bilir kaç kadın vardır. Şimdi bu karardan sonra, o kadınların, nasıl bir psikolojiye girdiklerini düşünsenize.
       Bir de, o kadınlara musallat olan manyakları düşünün. Bu karardan sonra, kim bilir, nasıl daha da cesaretlenmişlerdir.

       Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder