Powered By Blogger

22 Eylül 2015 Salı

Hayir diyememek...

    Siz de de hayir diyememek gibi bir sorun var mi? Bende yillardir bu sorun var. Ustesinden gelmeye calisiyorum. Ne cok basarili oldum. Ne de cok da basarisiz. Orta karar bir tutum sergiledim su ana kadar.
              DUN HAYiR DEDiM
    Mutluyum. Belki zor oldu ama hayir dedim. ilk baslarda boyle zor olacak diye dusunuyorum. Ama zaman gectikce taslar yerine oturacak. Ben istersem evet demeliyim. Dun biri benden bi sey istedi. ilk etapta hemen hayir diyemedim tabi. Hayir diyememek duygum depresti bi anda. Karsimdakini de kirmak istemiyordum. Bi emaneti bi yere birakmami istiyordu.
         NEDEN YAPAMAYACAGiMi
                    ANLATTiM
   O isi gercekten yapamazdim. Bu isi uzerime almamaliydim. Hayir diyememek duygum galip gelmemeliydi. "Ne yapsam da hayir desem" diye dusunurken. Neden bu isi yapamayacagimi karsimdakine onu kirmadan anlatmaya basladim. Ben anlatirken her one surdugum bahaneye bi care uretiyordu. Galiba yine evet diyecektim. Ama en sonunda buldugum bahaneye bi sey diyemedi.
           BU iSE iNANCiM YOK
                       DEDiM
   Gerci bahane de degil, yalan da degil. Bana gore o kadar zahmete katlanilacak onemde bi durum yoktu ortada. Sonunda, "Tamam" dedi. Bende icimden kocaman bir, "Ohh" cektim. Bir hayir diyememe mucadelesinden ben galip cikmistim. Karsimdaki ister istemez biraz bozuldu. Ama uzun surmedi. Kisiligimi ortaya koymustum. Karsimdakine soyledigi her seyi kabullenecek biri olmadigim mesajini vermis oldum.
                  ONEMLi OLAN
                    DEVAMLiLiK
   Bir kere hayir demekle is bitmiyor tabi. Her zaman tetikte olmak lazim bu duyguyu yenmek icin. Hayir diyememeyi surekli bir hale getirmek lazim. Bunun icin sizin de onerileriniz varsa beklerim. Bir dahaki yaziya kadar sağlıcakla kalin.
Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com

             


2 yorum:

  1. Tebrikler, doğru karar:)
    Hayır demeyi öğrendiğimde, hayat kalitemin yükseldiğini keşfettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasil. O gün Hayır dedikten sonra ne kadar mutlu oldugumu anlatamam:))

      Sil