Powered By Blogger

25 Haziran 2015 Perşembe

Kararsız bir kişilik benimkisi...

      Ben kararsız bir kişiliğe sahibim. Bu huyumu hic sevmiyorum. (Kisilik ile huy, sanirim ayni kapiya cikiyor. O yüzden, ikisini de kullanmakta bi mahzur gormedim.) Hayatta cok zorluk cikariyor bana. Bir karar alacam ya. Başlıyorum kara kara düşünmeye. Abartisiz, yarim saat düşündüğüm olmuştur. Verilecek karar, hayati bir karar ise, süre bir iki güne kadar da çıkabiliyor. Bu huyumu yenmeye çalışıyorum. Ama su ana kadar, pek basarili oldugumu soyleyemem.
       Hani meşhur bir söz var ya, "En kötü karar bile, kararsız kalmaktan iyidir" diye. Bu sözü düşünüp, "Yanlis da olsa karar alayim" diyorum. Yine yapamiyorum. Simdi hepten kendime haksızlık etmeyeyim. Bazen hemen karar alıyorum. Laf olarak hemen dedigime bakmayin. Fiiliyatta ta hemen karar alıyorum. Önüme bir karar geldi mesela. Hemen iyi-kötü yanlarini düşünüyorum. "Ha, evet iyi" deyip ya ,"Evet" diyorum. Ya da, "Yok, iyi değil ya" deyip, "Hayir" diyorum. Isik hızıyla karar alıyorum yani.
        Bu ışık hızıyla karar durumu da,  benim icime sinmiyor. Böyle yapınca, secenekleri iyi degerlendiremedigimi düşünüyorum. Yalap şap karar alıyorum. Bende o saatten sonra, her seyi akisina bırakıyorum. Yani, yine kararsız kisiligim galip geliyor. Ama olsun. Calismalara devam edeceğim. Bu huyumu degistirmeye calisacagim. Çünkü bu durum, benim hayat kalitemi düşürüyor. Gelismemin, yenilenmemin önüne set çekiyor. Kendime savaş actim yani,  anlayacaginiz.

        Bir dahaki yaziya kadar sağlıcakla kalin.

        Blog linki : yasamdanyazilar.blogspot.com

      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder