Powered By Blogger

30 Haziran 2015 Salı

Doğu Türkistan, Japonya ve Taksim...

      Twitter, 2-3 günden beri, Doğu Türkistan paylasimlarindan geçilmiyor. O paylasimlarda, zalim Çin kinanmakla kalmıyor. Ayrıca Çin'i protesto eden Japonya, ve hafta sonu Taksim' de yapılan yürüyüşte, o paylasimda kendine yer buluyor.
       Japonya'ya ovgulerin ardi arkasi kesilmiyor. (Hak ettikleri bir övgü, o ayrı) Bizimde Japonya gibi, Çin'i protesto etmemiz gerekirken, nasil yürüyüşler yaptigimizdan dem vuruluyor. Haklılar mi? Haklilar.
       Ama, isin bir de ama tarafı var. O yürüyüşe katilanlara böyle bir bilinç asilanmis mi? Bir olmak. Beraber olmak. Böyle bir bilinç ile mi bu yaşa gelmisler? Onları bırak. Hangimiz böyle bir bilinç ile buyutulduk ki? Okullarda böyle eğitim mi aldik? Tarihte, Türk milleti olarak neredeyiz? Dünyanın başka neresinde Türkler var? Soydas ne demek? Hepimiz bu ülkeye hizmet etmek, bir yerlere getirmek ulkusuyle mi büyüdük?
        Iste ove ove bitiremedigimiz o Japonlar öyle buyutuluyor. Her Japon, Hirosima ve Nagazaki'ye atilan bombalari, nedenlerini küçük yaşlarda ogreniyor. Cocuklar bir bilincle büyüyor, yeseriyor.
        Bir de bize bakin. Twitter'dan birbirimize sallayip duruyoruz. Siyaset, Doğu Türkistan üzerinden atisiyor. Birbirimizi suclamakla, birbirimizi yargilamakla mesguluz. Olması gereken, Tüm Türkiye'de, 81 ilde, elde bayraklar protesto gosterileri yapmakti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder