Powered By Blogger

29 Kasım 2022 Salı

Sevdiğin işi yapmak mı, yaptığın işi sevmek mi?

Yaptığım işi sevmeye çalışıyorum. Yaptığım işte sevecek yanlar bulmaya çalışıyorum. İzlediğim bir YouTube videosunda öyle diyordu çünkü. İstediğiniz işi yapana kadar elinizdeki işi yapmalısınız. Ama sevmelisiniz bir şekilde. Çünkü her gün eziyet çekerek çalışılmaz. Bunun dışında bir yazı okumuştum.

OKUDUĞUMDA BİR AN DURAKLADIĞIM CÜMLE…

Bundan yıllar evvel. O yazıda, “Yaptığın işi sevmektir mutluluk” diyordu. Yani bilinenin tam tersi bir şey söylüyordu. Bu cümleyi okur okumaz bi duraksamıştım. Çünkü bilinenin aksine, tabuları yıkan bir cümleydi benim için. Eğer çalıştığımız işi sevmiyorsak bir de böyle düşünmeliyiz.

İKTİDAR OLMAK İSTEMEYEN ANA MUHALEFET PARTİSİ…

Güldür Güldür Show’dan yine harika bir skeç geldi. Skeçte bir muhalefet partisi var. Bu muhalefet partisinin genel başkanı iktidar olmak istemiyor. Seçimi kazanmak istemiyor. Artık muhalefet yapmaya alışmış. “Ben ülke falan yönetemem” diyor. Oyları düşsün diye her şeyi yapıyor ama her şey ters tepiyor ve oyları artıyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU BU SKEÇ İÇİN BİR ŞEY DİYECEK Mİ?

Bu skeç size kimi hatırlatıyor? Bazılarınız okur okumaz cevabı yapıştırmıştır bile. Evet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. İlk fırsatta izlemenizi öneririm. Güldür Güldür artık siyasete de girmiştir. Bundan sonra böyle konuşulacak skeçler izleyeceğimizi düşünüyorum.

WEDNESDAY VE 1899…

Bu aralar konuşulan iki dizi var. Wednesday ve 1899. İkisi de Netflix dizisi. Netflix yine iki güzel dizi yakalamış. Güzel dediğime bakmayın. Ben izlemedim. Ama bir dizi sosyal medyada devamlı konuşuluyorsa, o dizi tutmuştur. Sosyal medyada devamlı bu iki dizinin paylaşımlarını gördüğüme göre bu iki dizi de tutmuştur arkadaş.

 

26 yorum:

  1. İstediğiniz işi yapana kadar elinizdeki işi yapmalısınız söylemi hoşuma gitti. Hayali kurulan işin kişiyi motive edeceğini düşünüyorum. Bu bile halihazırdaki işe katlanabilmek için yeterli bir sebep. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Hayal ettiğin şey, elindeki işi katlanabilir yapıyor :)

      Sil
  2. Bence bu sorunun cevabı yaptığın işi sevmek. Çünkü asıl mutluluk elimizdeki mevcut şartlara rağmen hayata devam edebilmekti. Elimizdekilerin varlığını kabul ederek mutluluğa ilk adımı atabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Elimizdeki kabullenmekle başlıyor her şey.

      Sil
    2. Sevdiğin işi yapmak çok büyük bir şans ama bu imkan yoksa eldekinin olumlu yanlarını görmeye çalışmak en iyisi.

      Sil
    3. Kesinlikle. Madem imkan yok elindekinin iyi yanlarını görmek lazım.

      Sil
  3. bana mhp'yi daha çok hatırlattı :D

    YanıtlaSil
  4. Sevdiğin işi yapmak en iyisi sanki

    YanıtlaSil
  5. Yaptığın işi sevmektir mutluluk cümlesini ele alıp otursak saatlerce üzerine konuşabiliriz sanırım. Cümleyi sevdim, düşündürücü.
    Wednesday'e bakıcam bende. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, üzerine bol bol konuşabiliriz. İlk okuduğum anda bende de etki yaptı. Wednesday'ı beğenecek misin bakalım :)

      Sil
  6. Sanırım yaptık işten zevk alarak yapmak en doğrusu ve eğlenerek yapmak çünkü burnundan gelince bir anlamı gelmiyor bana kalırsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burnundan gelince hiç bir anlamı kalmıyor haklısın.

      Sil
  7. Sevdiğin işi yapabilmek önemli, yoksa yaptığın işi sevemiyorsun, yapmak zorunda olduğun işi. Şu ana kadar bulamadım doğru işi. Önce iş koşulları değişmeli.

    YanıtlaSil
  8. Sevdiğin işi yapmak en güzeli:))) Tabii buna şartlar ne kadar izin veriyor orası tartışılır. Ben çalıştığım dönemde yaptığım işi hiç sevmiyordum, mecbur olduğum için yapmak zorundaydım. Bir işi severek yaparsan çok daha mutlu ve verimli olursun:))) Keşke herkes sevdiği işi yapabilse:)))
    1899 hep görüyorum ama Wednesday'ı şimdi yazından öğrendim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburen bir işi yapmak çok zor ya. Kesinlikle. Sevdiğin işi yaparsan verimin artar. Keşke imkan olsa da dediğin gibi herkes istediği işi yapabilse :) Wednesday'i ben de yeni yeni bir kaç İnstagram paylaşımında gördüm :)

      Sil
  9. güldür de herkese aynı ilacı yazan psikolog kadın vardı ne komikti yaa :)

    YanıtlaSil
  10. Beğenirsen yazarsın Wednesday'i. Her gün işkence de çekilmezdi.

    YanıtlaSil
  11. İş sıkıcı bir şeydir. İşte olay bu :) Yapabildiğin işi, iyi yapmaya çalışmak. Güzel söyledin Müfred.

    YanıtlaSil
  12. Sevdiğin işi severek yapınca dadından yenmez. İnsan sevdiği işi yaparken yorulmuyor da. Ama sürekli yakınıp sevmiyorum demek de insanın enerjisini iyice düşürdüğünden işin ne olduğuna değil de yaparken harcadığımız zamanı en güzel şekilde harcamaya dikkat etmek işe yarar herhalde.

    Wednesday 'i merak ediyorum, izleyeceğim bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli yakınmak da moral motivasyonu sıfırlar, haklısın. Wendesday'ı beğenecek misin bakalım.

      Sil
  13. Mecburen yaptığımız işi sevmemiz lazım bu şartlarda.1899 da güzel bir diziye benziyor, dark yapımcıları yapmıştı sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, şu an için yaptığımız işi sevmek bize düşen. Evet, Dark'cılar yapmış. Herkes bu diziyi konuşuyor.

      Sil