Powered By Blogger

21 Kasım 2022 Pazartesi

Seni yeneceğim pazartesi sendromu...

Yarın yine bir iş günü. Yine pazartesi. Siz bu yazıyı pazartesi günü okuyacaksınız. Bu hafta nedense daha rahatım. Pazartesi sendromu olmadan bir pazartesi geçireceğimi düşünüyorum. Bir arkadaşım hamburgercide çalışıyor. Onun için pazartesi sendromu yok. Çünkü onun tatili, hafta içi. Hafta sonları asıl çalışma günleri. “O yüzden benim hayatımda pazartesiymiş,  sendrommuş diye bir şey yok” diyor.

YORGUN VE HALSİZ HİSSETTİĞİM BİR GÜN…

Bazı günler o kadar yorgun hissediyorum ki kendimi. Hiçbir şey yapmaya halim olmuyor. Bu günde öyle günlerden biriydi. Sadece yatıp dinlenmek istedim. İnsan bazen devamlı uyumak ister. Sadece uyumak. Öyle günlerden biriydi işte. Aslında film izlemeyi planlıyordum. O da kaldı.

YATIRIM YAPMALI AMA NASIL?

İnstagram’da devamlı görüyorum. “Çalıştığınız işe bağımlı olma, yatırım yap” diyor. Ama neye yatırım yapmalı? Küçük miktarlarla da olsa yatırım yapılabilir mi? Bunları araştırmak lazım. Bir tanesi de- rakamları sallıyorum- “Bir ürünü 3’e alıyorum, 5’e satıyorum. Günümü istediğim gibi planlıyorum” diyor. İnsan ister istemez imreniyor tabi.

KARDEŞLERİM’DE, ÖMER GERÇEĞİ ÖĞRENDİ…

Bu hafta Kardeşlerim dizisinde yine kavga dövüş vardı. Yine heyecanlı yerde bitirdiler diziyi. Ömer, gerçek babasının Ahmet olduğunu öğrendi. Adam, Ömer’i çocuğu olarak görmüyor. Ömer, baba olarak o adamı zaten istemez. Fakir hayatları devam edecek yani. Her hafta yeni senaryo nasıl buluyor senaristler? Tebrik etmek lazım onları. Saçmalamadan diziyi devam ettirebiliyorlar.

 

23 yorum:

  1. Yatırımdan anlamam ama bu halsizlik hal değil d vitamininr bi baktır bence.

    YanıtlaSil
  2. dünya kupası tuhaf demi bu defa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katarda olması insana tuhaf geliyor. iyi gidiyor kupa, fransa ingiltere göz doldurdu, en güzel golleri arabistan attı, yıldızlar ise mbappe ile giroud şimdilik, hakemler iyi, VAR iyi, seyirciler çok renkli :)

      Sil
    2. Ooo Deep sen baya baya anlıyorsun futboldan :)

      Sil
  3. bizi bu havalar mahvetti diyeceğim ama pandemi de tuz biber ekti, malum ülke koşulları da , o kısma girmeyelim, sendromsuz günler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam o kısma girmeyelim :) Hepimize sendromsuz günler.

      Sil
  4. hafta sonları kendimi daha çok yorduğum için haftaya bazen daha yorgun başlıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. Hocam bence çalışanlar için pazartesi yerine pazar sendromu olmalı:) Ben yıllarca hep pazar günleri, pazartesi işe gideceğim için mutsuz olurdum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazar öğleden sonra mutsuzluk başlıyor hocam :)

      Sil
  6. Yatırım deyince aklıma bir tanıdığımın sözü geldi: "İnsanın cebinden para çıkmadan, cebine para girmez."
    Derin ve anlamlı bir cümle...

    YanıtlaSil
  7. Cumartesi ve Pazarı da çalışarak geçirirsen yenebilirsin ancak 7 gün work = 0 pazartesi sendromu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 gün work yapmaktan insan bitap düşer o zaman da :)

      Sil
  8. Yıllarca hafta sonu çalıştığım için izni de hafta içi kullandığımdan Pazartesi sendromu nedir bilmem:))) Kardeşlerim güzel gidiyor bence de:) Bazen insanın hali olmuyor ama bu kadar bitkin hissediyorsan genel olarak bi kan ver, her şeye baksınlar, ben geçen ay öyle yaptım, en azından takviye ilaç verirler:)
    Yatırım konusu iyi araştırılmalı, aslında yapacak çok şey var, tabii biraz da gözünü karartman lazım, çünkü çok düşününce de olmuyor, yerinde sayıyorsun, bir yerden başlamak lazım bence yavaş yavaş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı benim arkadaşım gibi. O da hafta içi kullanıyor. Onda da sendrom yok :) Kardeşlerim gerçekten iyi gidiyor. Takviye ilaç olabilir bak :) Aynen bi yerden başlamak lazım yatırım olayına :)

      Sil
  9. Bu hafta izin kullandığım için sendromsuz benim için. :) Pazartesi sendromuna ancak çarşamba yetişmişim. Yatırım işi hayli düşündürücü. Para değerini kaybediyor deniliyor ve fakat helal- haram hassasiyeti olan bir insan olduğum için oralara hiç bulaşmak istemiyorum. Ettiğim işler bana yetiyor. Allah gördüğümüzden aşağı düşürmesin ne diyelim. Yorgunluk mevsimlik de olabilir yine de uzun sürerse bir şeylerin işaretçisi olabilir dikkatli olmak lazım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sendromsuz günlerin olsun o zaman :) İşlerin hep yetsin sana :) Uzun süreli olmaz inşallah yorgunluk :)

      Sil
  10. Hepimize bol enerjiler :) Ben de İmreniyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Sendromu ben pazarları yaşıyorum, yeni haftaya hazırlık beni çok yoruyor, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de öyle bir durum var değil mi :) Sendromsuz günler :) Çok teşekkürler :)

      Sil