Powered By Blogger

10 Eylül 2022 Cumartesi

Mesut, Arka Sokaklar'dan ayrıldı...

     Şevket Çoruh, Arka Sokaklar’dan ayrıldı. Onsuz da Arka Sokaklar olmaz ki. Bu diziyi bir zamanlar izlemiş olanlar ve hala izleyenler, dizideki Mesut’un ne kadar önemli olduğunu bilirler. Temel taşıydı dizinin. Onsuz nasıl olacak bakalım?

TARKAN’DAN, YOLLA ŞARKISI DİNLEMELİYİM TEKRAR…

     Tarkan’ın, Yolla şarkısını tekrar bir dinlemeli. Son yıllarda Tarkan’ın çıkardığı şarkılardan en sevdiğim şarkı bu olsa gerek. Geççek’ten sonra hele ki. Tarkan’da olsan kötü şarkı yapabiliyorsun. Teknoloji ilerledikçe duygular öldü. O yüzden akıllı telefonlar ve internet böyle yaygın değilken, hem Tarkan’ın hem de diğer şarkıcıların 90’larda söylediği şarkılar unutulmaz oldu. Şimdiki şarkılarda duygu yok duygu.

ORİJİNAL TÜRKÇE DUBLAJ KULLANMIŞLAR HAYRET…

     Beyaz TV’de, Yüzüklerin Efendisi’ne denk geldim. Hayret, orijinal dublajlı filmi yayınlamışlar. Türkiye’nin büyük seslendirme sanatçıları dublaj yapıyorlar. Filme bir bakıyorsun başka kişiler seslendiriyor. Tabi filmin içine edilmiş oluyor. Muhtemelen daha paralı oluyor. O nedenle böyle çakma dublajlı yayınlıyorlar. O yüzden şaşırdım orijinal dublajlı görünce. Bu arada yeni yapılan dizinin, bu efsane olmuş üçlemeden sonra yavan kalacağı düşüncesindeyim.

KIZ KULESİ’NE BİR ŞEY OLMAZ UMARIM…

     Kız Kulesi, 2023’ün Mart ayında tekrar açılacakmış. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medyada yer aldığı gibi kulenin tamamen yıkıldığı gibi bir durum olmadığını anlatmış. Aslına uygun şekilde restore edilecekmiş. Bizim isteğimiz de bu. Kuleye bir şey olmasın. Pimapen camlarla kaplanmasın. Restore dendiğinde pimapenle kaplama yapıyoruz çünkü biz.

 

 

13 yorum:

  1. Kız Kulesi neler gördü geçmişte, şimdi ne gördüğüne bak... Yazık. Keşke kültürel değerlerimizi düzgünce koruyabilsek.

    YanıtlaSil
  2. Dizi yıllar yılı sürdüğü için oyıuncu kadrosu değişikliği çok oluyor. Rahmetli babam çok severdi bu diziyi. Bakalım Çoruh'un yerine kimi koyarlar? Ve aynı lezzette olur mu?

    Restorasyın konusunda çok eksiklerimizve hatalarımız var. Kültür Bakanlığına çok iş düşüyor bu konuda. Umarım bu önemli projeyi bilinçli ellere teslim ederler. Yoksa milli değerlerimiz geri dönüşümü olmayan hatalı uygulamalara maruz kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesut'un yeri dolmaz bence. Umarım geri dönüşü olur kulenin.

      Sil
  3. Hocam Kız Kulesi'ni birkaç kez kapalıyken gördüm. Her yorum yapan, daha bunlar gündem değilken, inşallah yerinde duruyordu diyordu:) Millet olarak her şeye inanılmaz şüphe ile bakmaya başladık.. Burası sıradan bir yer değil ve inşallah kapattıkları hali ile geri açabilirler.

    YanıtlaSil
  4. film dublajlarında ses vurguları hep yanlış oluyor, kimse bizim dublajlardaki gibi konuşmaz :)

    YanıtlaSil
  5. Yüzüklerin Efendisi dizisini izlemeyeceğim. Film serisi harikaydı, şimdi kim bilir ne değişiklikler yapacaklar. Filmi tuttu diye her şeyi sündürmeyi, sulandırmayı bıraksalar keşke.

    YanıtlaSil
  6. Güç Yüzükleri'nin ilk bölümünü izledim. Aslında filmlerle alakası yok, yüzüklerin dövülme hikayesini anlatıyor. İlk bölüm iyiydi, beğendim.

    YanıtlaSil