Powered By Blogger

1 Eylül 2022 Perşembe

Günlük olsun da kimin yazdığı önemli değil...

*Bana günlük tarzı yazılar olsun da kimin yazdığı önemli değil. Sıradan bir insan bile olabilir. İlla ünlü biri olması gerekmez. Gündelik yaşamı okumayı severim.

*Yarın eylül ayının ilk günü. Sizce artık sıcaklar düşmeye başlar mı?

*Her ayın başında o aydan güzellikler isteniyor. Eylül bize serinlik ver diyelim o zaman biz de.

*Hafta sonu siyah pirinç festivali olacak bizim burada. Herkese bedava dağıtılacakmış. Kardeşim, “Alır yaparız. Hem şeker hastaları da yiyebiliyormuş” dedi babama. “Çin malıdır boşverin” diyor babam da.

*Ercan Kesal’ın, Peri Gazozu kitabını okumaya başladım.

*Dışarıda kar yağarken, sıcacık odada, kar yağışını izlerken blog yazısı yazmayı özledim.

*Dik oturmaya alıştıramadım kendimi bir türlü.

*Tatil bitmiş ve Selçuk Tepeli, Fox TV ana haberlerini sunmaya başlamış yine. Bu adamdan ilk başlarda hiç hoşlanmamıştım. Ama şimdilerde yorumlarını beğeniyorum.

*Dün akşam Fox TV’de, Kusursuz Kiracı adında yeni bir dizi başladı. Saçmaydı. Kardeşim, “Böyle diziler uyarlama olabiliyor” dedi. “Olabilir” dedim. Sıradan bir gazetecilik hikayesi olsaydı yeterdi yahu. İlla uçuk kaçık şeyler arıyorlar.

*Bir söz okudum. Suç ve Ceza kitabında geçiyormuş, “İnsan denen canavar, yavaş yavaş her şeye alışır” diye. O kadar doğru ki bu söz.

*Bloglardaki etkinlikler sayesinde öğreniyoruz ki, ne çok blog varmış. Ben de sanıyorum ki topu topu 40-50 blog vardır devamlı yazan. Ama hiç de öyle değilmiş. Bu çok sevindirici.

*30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yapılan çok güzel reklamlar vardı. İnsanı bir anda duyguya sokan.

*Bakın, hayatta büyük konuşmamak lazım. Tükürdüğünüzü yalamak zorunda kalırsınız sonra.

*Taha Akkurt, kahvaltı yaparken Avrupa Yakası’nı izliyormuş. Biz de kardeşimle Güldür Güldür Show ya da Çok Güzel Hareketler’i izliyoruz. Peki siz neler izliyorsunuz?

*Bu aralar 23:00 deyince uykum geliyor. Mesela dün akşam uykudan ne kitap okuyabildim, ne de blogda yazı yazabildim.

*Elektrik ve doğalgaza zam gelmiş yine. Zamsız bir hayat hayal edemiyoruz artık.

*Hala diziler başlamadı ya. Her akşam televizyonda ne izlesek diye kanal kanal dolaşıyoruz.

*Annem, “Fesatın bağında ot bitmez” der. Çok severim bu sözü.

*İyisiyle/kötüsüyle koca bir yazı geride bıraktık. Artık sonbahardayız. Tam şiir yazma dönemi. Blogda yazı yazmayı söylemiyorum tabi. O her zaman hayatımızda var.

*Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, kiraladığı evin sahibi Afganmış. “Akrabalarım gelecek” diyerek evi boşaltmasını istemiş. Ne hallere düştük arkadaş ya.

*Kütüphaneden 3 kitap alma hakkı var diye biliyordum ben. Meğer 5 kitap alınabiliyormuş.

*Bu aralar karpuzu çok seviyorum nedense.

*Gittiğim hiçbir yerde telefonumu masanın üstüne koymam. Kesin unuturum çünkü. O yüzden telefonla işim bittikten sonra hemen cebime koyarım.

*Telefonda büyük ekran hevesim vardı. Aldım. Şimdi de küçük ekran istiyorum. Daha kullanışlı ve pratik oluyormuş küçük ekran.

*Ceyda Düvenci, NTV’de yeni bir sohbet programına başlamış. Ne zaman açsam, Ceyda Düvenci’nin kendini övmesine denk geliyorum. Bu durum kendisine karşı antipati oluşturuyor ben de.

*YouTube trendlerde 2,3 ve 4’üncü sıralarda arka arkaya Müge Anlı’nın programları var. Bu ne abi. Resmen dağıtmış ortalığı. Yine çok esrarengiz bir cinayet var herhalde.

*Mutfaktan güzel kokular gelir ya. Karnın da acıkmıştır. Ne güzel bir andır o. Sonra yavaş yavaş sofra kurulur. Tabak, çatal, kaşık sesleri. İşte huzurlu anlardan biridir bu.

*Eğer bir kızartmanın içinde domates, biber ve soğan varsa genelde o kızartma çok güzel oluyor.

20 yorum:

  1. Blogların artması beni de şaşırttı Hocam:) Belki de zaten varlardı ama bir süredir pasiflerdi. Ben kahvaltılarda genelde haber kanallarına bakıyorum. Zaten onun haricinde de ulusal kanalları pek açmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogların artması ve bizi şaşırtması güzel oldu hocam :) Ulusal kanalların haberleri insanın psikolojisini bozuyor zaten hocam.

      Sil
  2. Yeğenim blogunda günlük yazardı, tabi kapatmadan önce😊. Çok güzel bir potpori okudum yine. Ayrıca Ali Demiral ropörtajında çok güzeldi, emeğine sağlık kardeşim🧿👏👏😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke kapatmasaymış :) Çok teşekkürler. Hem yazım için, hem de Ali Demiral röportajıyla ilgili söylediklerin için :)

      Sil
  3. peri gazozu fena değil :) tomris uyar, salah birsel, günlükleri çokzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, fena değil. Yazarların da günlüklerini okumak istiyorum Deep.

      Sil
  4. Ooo destan gibi günlük :))) süper.. ben de kahvaltı ederken komik bir şeyler izlemeyi seviyorum. Eylül geldi ama burası yanıyor halâ :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, destan gibi bir günlük oldu :) Eylül gelse de bu sıcaklık gitmeyebilir. Mevsim değişikliklerinden dolayı. Hayırlısı bakalım.

      Sil
  5. Masterchef'ten koptum ben ya. İzlemiyorum artık. Ama senin için harika bir şey her gün olması :) Aslında kütüphaneden kütüphaneye değişmemesi lazım. Belki de buradaki yanlış mı biliyor nedir.

    YanıtlaSil
  6. Her konuya değinen çok içten bir yazı olmuş bu da :) Bence Eylül çok sıcak olmaya devam eder. Selçuk Tepeli zamanla Fatih Portakal'dan daha çok sevilecek. Ben de Çok Güzel Hareketler'in yeni sezonunu bekliyorum. Eskisi kadar güldürmese de komedi programları her zaman iyidir. İşte bunlar da benim yorumlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül'den umudum var :) Serin olması konusunda. Fatih Portakal daha itici geliyordu bana. Çok Güzel Hareketler, güzel bir yerde bırakmıştı. Umarım sezona bomba gibi girerler. Yorumun için çok teşekkürler :)

      Sil
  7. Gönül Dağı başlasa da izlesek, tvde izlediğim pek dizi yok. Kusursuz Kiracı galiba yerli bir kitaptan uyarlamaymış. İlgimi çekmedi ama fragman, izlemem. Akşam Kore dizisi izliyorum, sabah da bir ara Asi'yi izliyordum kahvaltıda. :)
    Büyük ekran severim ben, anime ve dizi izliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül Dağı'nın müzikleri çok güzel. Yerli bir kitap olduğunu bilmiyordum bak. Asi yayınlanıyor mu hala ya. İzlerken ben de büyük ekran :)

      Sil
    2. Asi'yi internetten açıp izliyordum, bitirdim tüm bölümleri. :)

      Sil
    3. İnternet sağ olsun. Eski dizileri izliyoruz bol bol :)

      Sil
  8. Bloglar çok da biz bilmiyormuşuz sanki, ama hepsine de yetişemiyorum. Bir telaş aldı beni. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazını okudum. Çok yoğunsun bu aralar. Normaldir :)

      Sil
  9. Tadı farklıysa ben de sevmem o zaman.

    YanıtlaSil
  10. Günlük tarzını ben de seviyorum.

    YanıtlaSil