Powered By Blogger

24 Aralık 2020 Perşembe

Hayattan notlar 15...

HEPİMİZ İÇERİK ÜRETİCİSİ Mİ OLDUK?


     Okunma oranlarına, izlenme oranlarına bakıyorum da. Eskisi gibi değil sanki. Blog okunma oranları çok düştü. YouTube’da videoların izlenme oranları da düştü. Bu düşüşler şundan kaynaklanıyor olabilir mi? Hepimiz blog yazarı olduk, hepimiz YouTuber olduk. Yani hepimiz içerik üreticisi haline mi geldik? Peki hep üretici haline geldiysek bu kadar içeriği kim tüketecek?


Hayattan kısa kısa notlar
foto kaynak: unsplash.com


SESSİZLİĞİN KEYFİ…


     Bu yazıyı yazarken bilgisayarın saatine baktığımda 22:58 görüyorum. Şu anda sessizliğin tadını çıkarıyorum. Kafam çok yorulmuş gün içinde. Kana kana su içermiş gibi sessizliği içiyorum.


ELİNİ KOLUNU SALLAYAN HOCA DİYE EKRANA ÇIKIYOR…


     Belki bunu daha önce yazmış olabilirim. Ama yine yazma gereği duyuyorum. Çünkü değişen bir şey olmadı. Özellikle uydu kanallarında başına takkeyi geçirip, sakal bırakan hoca kesiliyor başımıza. Diyanet’in buna bir el atması lazım. “Sen kimsin, necisin? Bu konu hakkında bilgin nedir, eğitimin nedir?” diye sorması lazım. Bu kişiler ehil değilse mahkemelerde yargılanmalı ve cezalarını almalılar.

13 yorum:

  1. Günün moda kavramları bunlar: blogger, vlog vb. Aslında haklı olabilirsin. Hac için kullanılan bir ifade vardır. Şeytan taşlamaktan ibadet etmeye fırsat bulamadık derler. Bizimki biraz böyle sanırım. Herkes içerik üretme derdinde. Böyle olunca da okuyan sayısı düşmüş olabilir.Çok daha önemli bir konu da herkes içerik üreticisi ama çok az yazar var maalesef.
    Tabi burada bir küçük eleştiri de yani öz eleştiri de sen yapmalısın. Çok fazla içerik ekliyorsun bence. Sayfana girdiğimde bunların hepsini okumam mümkün olmuyor. En son yazdığına bakıyorum genelde. Bazen de daha eskilerden bir şey gözüme çarparsa ona bakıyorum. İki üç günde bir içerik paylaşmış olsan yazıların arada kaynamıp gitmez. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende günlük paylaşayım istiyorum. Senin gibi blog dostları bloğa geldiğinde yeni yazı bulsun :)

      Sil
  2. Bir de su var. Hepimiz üreticiyiz ama daha üreticiler olarak bile tüketici değiliz. Yazıyoruz ama okumuyoruz en içler acısı olan da bu bence. Ben yazılarıma gelen yorumlarda seziyorum bunu, sırf adi iadei ziyaret olsun diye yorum yapan var. Cok guzel yazmışsınız sevgiler? Eee yani? Okumadığın o kadar belli ki. Hos, bunu yapıyor olması da bir incelik artik. Cunku iğne deliğinden gecmeye çalışıyoruz blog yazarken.

    YanıtlaSil
  3. Diyânet bu işi yapmaya câmi imamlarından başlamalı Cem.

    YanıtlaSil
  4. Bence pandemi yüzünden ortaya çıktı bu tablo. Twitter'da falan da öyle çünkü. Eskisinin 10'da biri kadar tweet var ya da yok. Bence nedeni; eksileceğine katlayan koronavirüs vakaları ve aşıların nispeten belirsiz oluşu. İnsanlarda genel anlamda bir isteksizlik oluştu.

    YanıtlaSil
  5. herkes yazıyo kimse okumuyo diyosuun :) bizim blog çevremiz çok iyi yaa, iyi okurlarla doluuu :)

    YanıtlaSil
  6. Ben her gün blogları okumaya çalışıyorum

    YanıtlaSil
  7. Hiç öyle deme. Senin blogların kaliteli bloglar.

    YanıtlaSil