Powered By Blogger

19 Aralık 2020 Cumartesi

Hayattan kısa kısa notlar 9...

MESUT, ARKA SOKAKLAR’DAN AYRILIYOR MU?


     Arka Sokaklar’da Mesut’un yani Şevket Çoruh’un diziden ayrılacağına dair haberler vardı. Bu haberler nereden çıktı anlamadım. Bu haberler üzerine yapımcıdan açıklama gelmiş. “Şevket Çoruh diziden ayrılmıyor” denmiş. Mesut’suz Arka Sokaklar olmazdı zaten.


hayattan kısa kısa notlar
foto kaynak: https://unsplash.com/


BİZ TÜRKLER AŞI YAPAMAZMIŞIZ…


     Bir haber gördüm. “Türkler aşı yapabilirler mi?” diye. Niye yapamayalım. Her şeyi sadece Avrupa ve Amerika’nın yapabileceği gibi bir algı oluşturulmuş bizde. Zaman zaman bende böyle düşünüyorum. “Bizden bir şey olmaz” diyorum. Ama öyle değil. Bizden çok şey olur. İnsan isteyince olur. Öncelikle kafamızdan bu düşünceyi çıkarıp atmamız lazım.


KANUNİ’NİN ASIL HEDEFİ NEYDİ?


     Rahmetli Halil İnalcık’ın Habertürk’te katıldığı Teke Tek programını izledim. İlginç şeyler söyledi hoca. Kanuni’nin amacının Fatih’in alamadığı Roma’yı almak olduğunu. Orayı alamayınca Almanya’yı almak istediğini. Eğer birinden birini alsaydık kim bilir neler olurdu?

6 yorum:

  1. aşı olmucaz tabiiii şimdilik belki nisanda filan alman aşısı güvenilir çıkarsa oluruuz :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba

    Bloggerlar olarak telegram grubunda buluştuk, yazılarımızı ordan paylaşıyoruz, daha fazla kişiye ulaşıyoruz. Telegramda kimseye numaranızı vermiyorsunuz zaten google plus grupları gibi düşünün. Grubun adı Blogger Türkiye. Eğer katılırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Pes! Kim sormuş o soruyu? Yıl 1936. Hıfzıssıhha 17 farklı aşı üretiyor. Yıl 1998, kurum kapatılıyor. Aşılarımızı başka ülkelerden temin ediyoruz. Şaşılası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben anlamıyorum neden kapatılır böyle çok önemli kurumlar?

      Sil