Powered By Blogger

23 Kasım 2019 Cumartesi

Dipsiz Gölün dibini gördük...


     Dipsiz Göl rezaleti diye bir şey var, haberiniz var mı? Defineciler sayesinde canım göl gitti. Bir tane akademisyenin deyimiyle tıpası çekildi ve orijinal suyu gitti. Şimdi tekrar gölü suyla doldurmaya çalışıyorlar ama boşuna. Artık orası sadece yapay bir göl olabilir diyor aynı kişi. Devlet müsaadesiyle kazma izni verilmiş. Ama bu yaşananlardan sonra artık kolay kolay izin çıkmayacakmış. 

Dipsiz Göl
foto kaynak: haberturk.com
     Ve kazılacak yer için ÇED raporu istenecekmiş. Nedense hep testi kırıldıktan sonra aklımız başımıza geliyor. Bu yaşananları görünce büyük büyük eserlerimizi hala nasıl ayakta bırakmışız hayret ediyorum. Mesela Kız Kulesi’ni ya da Galata Kulesi’ni. Denizin ortasına dünyanın en büyük kulelerinden birini yapacağız diye Kız Kulesi’ni yıkma iddiasıyla hala ortaya çıkmamış olmamız düşündürücü (!)

12 yorum:

  1. Defineciler maalesef doğa yanınında tarihi dokulara da zarar veriyorlar.
    Bu konuda yasa boşluğu var.Mutlaka bir kanun çıkmalı.
    Define arayanlara gelince,define arayanların psikolojik hasta olduğunu düşünüyorum.Bir an önce tedavi edilmemeliler.Boş hayaller peşine düşmektense çalışıp emek vererek kazanmasını öğrenmeliler.

    YanıtlaSil
  2. Bu dipsiz göl haberini ilk sizden duyuyorum hiç görmemiştim. Bir bakayım ben de merak ettim. Bizde şöyle bir düzen kurulmuş bence: Yoğun turist çeken bölgeleri korumaya alıyoruz ya da almışız. Ama az turist çeken alanları boşvermişiz. Olay turist değil aslında doğal yaşam ve önemlisi de göl. En çok üzüldüklerim de tatlı su kaynakları gerçekten. O ağır su sıkıntılarını ne zaman çekeceğiz çok merak ediyorum. İnşallah o günler gelmez ama çok yakında gelecekmiş gibi :( Dünyaya yeni gelen bebekleri gördüğümde aklıma ilk olarak bu kıtlıkları yaşama ihtimalleri geliyor çok üzülüyorum.
    Çok teşekkürler bilgilendirme için. Keşke her şeyimizi korumayı bilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para getiren tarihi yerler korunup diğerlerini boşver. Bu da iyi bir yorum. Güzel yakalamışsın.

      Sil
  3. kaybettikten sonra anlıyoruz değerini. keşke doğa işlerinde yapmasak şunu

    YanıtlaSil
  4. hangi hakla izin veriyorlar? çed raporu da yetmez bence böyle gezegeni ilgilendiren konular uluslararası bi birimde olmalı her ülke için kurallar aynı olmalı ama nerede böyle ütopik bi kural.

    YanıtlaSil