Powered By Blogger

28 Kasım 2019 Perşembe

Blogda yorum bölümüne ne yazsam?



blogda yorum yapma
foto kaynak: unsplash.com
     Okuduğum blog yazısına bazen yorum olarak ne yazsam diye düşünüyorum. Sıradan, klasikleşmiş yorumlar yazmak istemiyorum çünkü. Bilgi için çok teşekkürler, kalemine sağlık vs. Ben okuduğum yazı ile ilgili, onun içinden bir şeylerden yorum yapmak istiyorum. Ama bazen ne kadar da buna çabalasam olmuyor. İnanın yazacak bir şey bulamıyorum. Klasik bir yorum da yapmak istemediğim içinde yorum bölümünde öylece bekliyorum.

34 yorum:

  1. Bazen oluyor öyle. Bu bazen senin modundan bazen de konuya uzaklığından kaynaklanabilir. Ama aklına bir şey gelmiyorsa zorlamanın alemi yok bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğumdan da haberi olsun istiyorum bir şekilde 😀

      Sil
  2. Ben yazacak birşey bulamadıysam emeğe saygı diyerek teşekkürler ya da emeğine sağlık diyorum. Seni okuyorum, sana saygı duyuyorum demenin bir yolu bence bu.

    YanıtlaSil
  3. Benim de en büyük problemim o, söyleyecek bir şeyim yoksa yazamıyorum. Bu yüzden çok az yorum yazabiliyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yorumsuz geçmek istemiyorum zorlayıp kendimi yazmaya çalışıyorum.

      Sil
  4. Ben o yüzden bazen yazmıyorum

    YanıtlaSil
  5. Konu çok ilgini çekmiyorsa ya da hakim olduğun bir şey değilse çok normal. Hepimiz yaşıyoruz bence bu durumu.

    Ortak karar alıp "veni vidi vici" mi yazsak acaba ?:p

    YanıtlaSil
  6. Ben eğer içimden gelmediyse o sırada yazmayıp, başka bir gün tekrar gider okurum yazıyı. Zaten herkes benim gibi sürekli yazmadığından dönecek vaktim oluyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki de güzel bir uygulama :) Ama bu sefer de karşıdaki ben onun bloğuna gittim o bana gelmedi diye düşünüyor.

      Sil
  7. ben yorum atmış olmak için atamıyorum. ilgimi çekmeyen bloglara yorum yazamıyorum da. içerik bana göre değilse ama blog yazarını seviyorsam mutlaka selam veriyorum :) senin mesela tv programı yazılarına yorum yazamıyorum çünkü hiçbi fikrim yok. dediğin programları izlemediğimden sırf bak sana yorum attım gibisinden yorum yazmak da istemiyorum. o yüzden iyi geceler vs yazıp bak ben buralardayım seni okudum, seviliyorsun gibi haybeye yazmadığının farkında olmanı sağlamaya çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Bu ızdırabı yaşıyor olman bile blog yazarlarına ne kadar değer verdiğini gösteriyor. İçinden geldiği gibi yaz bence. Tabi cümlelerin içinde konuya ait kelimeler olursa seo açısından iyi olur.

    YanıtlaSil
  9. Amaan içinden geleni yaz ya :D Veya yazma yani okuman yeter bence. Yorumlar bizi çok mutlu etse de burayı içimizi dökmek için ya da yazmak bizi rahatlattığı için kullanmıyor muyuz zaten :D Yorum olsa ne olur olmasa ne olur.
    Ben birinin yazısına yorum yaptığımda içimden geldiği için yapıyorum hep. Bana da öyle yapılsın isterim mesela, içinden gelmeyenin zorlanmasındansa. Benim yazıma kim yorum yaptıysa gidip onun yazısına yorum yapmaya zorlamıyorum kendimi hiç. Ne gerek var. Her yazım herkesin dikkatini çekmek zorunda değil ki dimi ama :D

    YanıtlaSil
  10. "Blog Yorumlama" konusunda ben çok titiz davranıyorum
    Bunu yorumlarımdan da görebilirsiniz.
    Genellikle yazı içine uygun yazarın yazmadığı anahtar bir veya iki kelimeyi tırnak içine alarak bolg sahibine destek almaya çalışıyorum.
    Eline sağlık-kaleme sağlık sözlerinin "blog yorumları" na katkısı yok maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef. Bu duyarlılığının için de çok teşekkürler.

      Sil
  11. bana en samimisi kısaca "sevdim" yazmak gibi geliyor.. Eğer akla gelen başka bir argüman yoksa..

    YanıtlaSil
  12. alla alaaa raat ol yaaa yaz bişiler iştee :)

    YanıtlaSil
  13. İyi ki sana öyle yorum yapmamışım bak :)

    YanıtlaSil
  14. Ben biraz daha profesyonel bakıyorum sanırım genelde şu şeklide blogda yorum bölümüne ne yazsam adlı yazınızı okudum.Aynı sıkıntıları bazen blog yazarı ve yorumcusu olarak bizde yaşıyoruz.Mesela bir önceki cümle de başlığı geçirdim bu seo için alexa için güzel ve birde blog yazısına bu da anahtar kelimiz bir artı daha kattım şimdi yoruma bunun gibi işte ama kalemize de sağlık diyip az klasiklerştirip gidiyorum saygılar :)

    YanıtlaSil
  15. Ben genelde konuyla ilgili olması için özen gösteriyorum. Ama hic fikrimiz ve ilgimiz olan konularcda oluyor tabii. En kötüsü yaziyla hic alakasi olmayan bir sey yazmak. Mesela kitap tanitimina film cok güzel yazmak abes olur 🤣

    YanıtlaSil
  16. Çoğu zaman yüz yüze kaldığım durum :) Hele bugün iki cümlelik bir blog yazısı okudum hemde başlıksızdı, ne yazsam diye sayfada yarım saat bekledim ondan sonra zorlama kendini diyip kapatıp yorum yapmadan çıktım sayfadan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı benden bahsediyorsun. Benimde dakikalarca beklediğim oluyor ne yazsam diye :)

      Sil
  17. Hepimizde var olan durumu kaleme almışsın. Bunu aşmanın yolu sanırım yorum yapmaktan vazgeçmek. Samimiyetsiz olacağına veya sıradan olacağına hiç olmasın daha iyi.

    YanıtlaSil