Powered By Blogger

13 Ocak 2019 Pazar

Asıl mesele, kitap yazmak ve bastırmak mı?


     Kitap yazmak ve bastırmak değil mesele. Mesele, o bastıracağın kitapta ne yazdığın? Yoksa kitap bastırmak o kadar da zor değil artık. O kadar hevesliysen bi 50 tane kendin için bile bastırabilirsin. Alırsın kitaplarını, verirsin yakınlarına. Masanda durur kitabın. Herkese gösterirsin. Ve tabi kendine de. “İşte bastırdım kitabımı” diye. 

kitap yazmak ve bastırmak

     Olay, okurların senin kitabını beğenmeleri. Yayınevinin seni arayıp, kitap için ikinci baskıya başladıklarını haber vermesi. Böyle olmayacaksa kitap yazsan ne, kitabını bastırsan ne? Şu an istesem blog yazılarımın yer aldığı bir kitap bastırtabilirim. Bunu blog yazımda da paylaşırım. Kendin çal, kendin oyna durumu olur. Kitap yazmak ve bastırmak, belki de bu devirde en kolayı.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/iMwiPZNX3SI

24 yorum:

  1. Her şey kolaylaştı artık bu devirde ancak dediğin gibi olacaksa hiç kıymeti yok...

    YanıtlaSil
  2. Keş kopyala yapıştır kitap hazır..Maalesef bu yazmak değil..

    YanıtlaSil
  3. Som zamanlarda çokça karşılaştığımız bir durum bu. Kendin çal kendin oyna misali biraz😊

    YanıtlaSil
  4. Biraz popüler olan her insanın kitap yazma zorunluluğu kadar kötü bir şey yok.
    Bence araştırma içermeyen her kitap için yazarlardan E sınıfı ehliyet src belgesi falan istensin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülkede bence çoğu şey için ehliyet lazım 😀

      Sil
  5. Kitap yazmak aslında zor bir süreç. Benim de bir roman yazma serüvenim oldu. 120 sayfalık bir roman yazdım ve 6 ay sürdü. Hatta bazı arkadaşlarım okumuştu. Benimde kitap bastırma hayalim var. Ama bunu aceleye getirmemek istiyorum. İkinci yazacağım romanımı aylarca değil yıllarca üzerine çalışıp yayınlamak istiyorum. Günün birinde bende kitabımı yayınlayacağım. ,^^

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle haklısınız, kitap yazmak ciddi bir iştir. Tıpkı internette olduğu gibi çöp yazıların çoğalmaması için biraz daha dikkatli olunması gerekir. Bloğunuzu yeni keşfettim.Sizi de beklerim. iyi çalışmalar dilerim, güzel bir konuyu ele almışsınız.

    YanıtlaSil
  7. Blog yazmak ve kitap yazmak çok farklı işler. Bence.. İki paragrafla blog yazısı yazmakla kitap yazmak aynı şey değil.

    YanıtlaSil
  8. Popüler kültürün esiri olmuş durumda edebiyat. Bu çok acı çünkü bu kültür gelişmek ve yenilenmek yerine kendini tekrarlayan, tekrarlarken adeta kopya çeken, özgünlüğünü yitiren bir duruma dönüşüyor. Gerçek okurlar da bunlardan doymuyor. Ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  9. Paran varsa bastırırsın kardeşim :) İş artık tamamen duygusal. Senin de dediğin gibi ne yazdığın önemli, nitelik önemli...

    YanıtlaSil
  10. Ahhh benim en çok istediğim şey ama vaktim yok

    YanıtlaSil
  11. Kitap yazınca herkes tarafından beğenilmek mi asıl mesele diye ters bir soruyla meseleyi derinleştirmek isterim. Ben bir kitap yazdığımda herkesin beğendiği ama bir o kadar insanın da beğenmediği bir kitap olsun isterim...Köşelerim olsun ki hissedilsin fikirlerim. Bazen eleştirilmek de fikirlerinin önemsendiği anlamına gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin dediğin tarzda kitaba can kurban. Benim kastettiğim içi boş olan kitaplar. Sadece yazmış olmak için yazılmış kitaplar.

      Sil