Powered By Blogger

28 Ocak 2019 Pazartesi

Acun, işini yaparken hayatı kaçırıyor olabilir mi?


     Geçen günkü yazılarımdan birinde Doğu Demirkol’dan bahsetmiştim. O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programındaki performansını yazmıştım. Kısa bir stand-up şov yapmıştı. O şovda Acun Medya’ya gidip Acun Ilıcalı ile olan görüşmesini anlatmıştı. Acun görüşmeye geldiği zaman çok yorgunmuş. Doğu, bir şeyler anlatmış. Acun, boş boş bakıp, “Bir daha anlatsana” demiş. Bu olayı dinleyince, “Yorgunluktan ölecek kadar çalışma niye?” dedim. 

çok çalışmak

     Şundan eminiz. Acun, sevdiği bir işi yapıyor. Onda sıkıntı yok. Ama sevdiği hatta çok sevdiği bir iş olsa bile kendini bu kadar kaptırması doğru mu? Doğu’nun anlattığına göre resmen uyur gezer bir hali varmış. İnsan çok sevdiği bir işi yapsa bile hatta hobisini meslek edindiyse bile bu kadar çalışması fazla değil mi? Hobisini yaparken hayatı kaçırıyor olabilir mi Acun?

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/WdJkXFQ4VHY

22 yorum:

  1. bazen insan kendini fazla kaptırıp sınırı aşabiliyor ama bu uzun zaman dilimine yayılıyorsa yazdığınız acaba sorusuna karşılık evet ihtimal kaçırıyordur cevabını verebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Onun hayatı zaten işi, bir şey kaçırmıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam çalışmaktan bitap düşmüş :) Böyle bitap düşeceksek sevdiğimiz işi yapmanın manası ne? Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?

      Sil
  3. İşini severek yaptığını, sunarken eğlenmesinden anlayabiliriz. Yorulmadan ve hayatı kaçırmadan yaşamanın yolu güveneceğin birileriyle iş bölümü yapmaktır. Aslında bir kısım işlerini dağıttığını görüyoruz ama son kararı kendi vermek istiyor haliyle ve bu yorucu bir şey.

    YanıtlaSil
  4. Başkalarının mutluluğu için kendi mutluluğumuzu unuttuğumuz yada eş geçtiğimiz zamanları bazen yaşıyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan bu zamanların sayısını artırmamak gibi geliyor bana.

      Sil
  5. O denli işkolik olduğunu sanmıyorum. Ama hayatı hızlı ve yoğun yaşadığından olabilir.

    YanıtlaSil
  6. Benim tahminim o biraz düzensiz hayattan kaynaklı. Yoksa ps turnuvaları yapacak kadar boş zamanı var Acun'un. Çalışıyordur ama uyku düzeninin olmamasından o haldedir.

    YanıtlaSil
  7. Hobim mesleğe dönüşse hayatımı yaşarım. Hayatı kaçırmakta ne !? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulağa çok hoş geliyor tabi :) Ama insan hobisini meslek olarak da seçse bu kadar çalışması pek anlamlı gelmiyor bana.

      Sil
  8. İşini yaparken hayatını kaçırmıyor bence, hayatını yaşıyor. Yaptığı işi severek yapıyor, yani bu bir eksi değil. Ama kendini bu kadar yorması kötü gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan çok sevdiği işi yaparken bile bu kadar yorulmalı mı? Kafama bu takılıyor. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  9. Bazen, gereksiz büyüttüğümüz meşgalelerimiz yüzünden hayatı kaçırdığımız oluyor. Bakın Aşık Veysel ne diyor:
    Dünyada tükenmez murat var imiş.
    Ne alanı gördüm ne murat gördüm.
    Meşakkatin adın murat koymuşlar.
    Dünyada ne lezzet ne bir tat gördüm

    YanıtlaSil
  10. valla hayat kısa kuşlar uçuyor sadece bir şiir değil hayat mottosu olmalı...çalışmak önemli elbette ama çalışmaktan ölmek belli bir başarıyı yakaladıktan sonra gereksiz bence de..iş yapacak güveneceğin kimse yok mu ki hep sen hep sen

    YanıtlaSil
  11. hiç sanmıyorum zamanını tadında yaşıyor olsun sürekli bişeylere yetişmek ve program yapmakal ömür geçiriyor gibi geldi survivorda olmasa bence adam tatil yapacak deniz görecek zamanı yok :D

    YanıtlaSil