Powered By Blogger

9 Şubat 2018 Cuma

Tolgshow...

     Tolgshow tanıtımları dönmeye başladığında, “Tolga Çevik’de artık Beyaz gibi, show programı yapacak herhalde” dedim. Artık gitmiyordu program çünkü. “Oda çok radikal bir karar alıp, formatı değiştirmeye kalktı” dedim. Yapıp yapamayacağına dair kafamda şüphelerim vardı. Çünkü show programı farklı bir mecra. Ama program başladıktan sonra, işin aslı ortaya çıktı. Arkadaşım Hoşgeldin’den hiçbir farkı yokmuş. Sadece sahnenin ortasında bir show programı masası, o kadar. Yine, gelen ünlüyle spontane bir şeyler yapma üzerine kurulu bir program. Ben ilk bölümünden itibaren bakmadım. Cem Yılmaz’lı bölümüne baktım. Gelen konuk Cem Yılmaz yahu. Ama ona rağmen, ilerleyen dakikalarda sıkıldım be. “Tolgshow bu muymuş yani” dedim.

Tolgshow

     Tolgshow buysa ben izlemem abi. Bu programı ilk yaptığı zamanlarda bir programa çıkmıştı Tolga Çevik. O zamanlar program çok meşhur olmuştu. Ama buna rağmen Tolga Çevik, o programı bitirmişti. “Neden?” diye sordu sunucu. “Her şeyi tadında bırakmak lazım” demişti. “İşte beklediğim cevap” demiştim bende. Çünkü bu iş, uzun süre devam ettirilebilecek bir iş değildi. Elbet seyirci bir gün sıkılacaktı. Ama gün geldi. Söylediği bu söze rağmen programa yeniden başladı. Belki o dönemde yeni bir alan bulamadı kendine. Ama yeni bir alan aradığına dairde hiçbir girişim göremedik kendisinden. Mesela bambaşka bir programla ya da projeyle görmedik onu televizyonda. Tolgshow ile çıktı yine karşımıza.

     Tolgshow uzun ömürlü bir proje olarak görmüyorum. Şimdilik reytingleri iyi olsa bile. Ha tutar, devam eder. “Eyvallah, yanılmışım” derim. Ama şimdilik düşüncem bu. Bakın, ben Tolga Çevik’i severim. Ama o programda yapılan espriler o kadar anlamsız ve o kadar saçma geliyor ki bana. “Öfff, bu ne be” diyorum. Geçen yine denk geldim. Programa konuk olacak ünlüden önce, kısa bir ısınma turu mahiyetinde seyircilerle beraber bir şeyler yaptı. İnanın dayanamadım. “Yahu” dedim. “Ben bu programa bir zamanlar deli gibi bakıyordum. Kahkahalarla gülüyordum. Bu program nasıl bu hale gelmiş? Heyy gidi eski programlar” dedim. Kapattım gittim. Tolgshow; Adı değişik, içerik aynı program olmuş. 

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/man-person-red-white-476/

14 yorum:

  1. Bende küçükken sinirleniyordum hep yönetmenin dediğinin tam tersini yaptığı için :) Programını bilmem fakat Tolga Çevik'i genel olarak severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga Çevik'de sorun yok da program eski tadı vermiyor. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Tıpkı şeye benzememiş mi iflas eşiğinde olan azı mekanlar isim değiştirip çevreye 'devrettim' dedikodusunu yaydıktan sonra gösterişli bir açılış yapıp iyi para kaldırırlar o açılıştan. Aynı o hesap olmuş :D

    YanıtlaSil
  3. nceki ilk proğramında kısmen izlemiştim, değişik bir formatta olması hoş geldi ilk zamanlarda bu son değişiklikleriyle birlikte tekrar izledim ama eski durumdan çok fazla bir değişiklik olmadığını düşündüm hatta daha da tatsızdı. örneğin cem yılmazın olduğu bölümü izlediğimde resmen bitik dedim. öyle olacağına misafir alsınlar değişik sanatçıları onlar kendi başlarına götürsün hiç olmazsa bir değişiklik olur. bir sahnede aynı yüzler görünmez ve değişik şeyler çıkar ortaya. bir süre sonra da biter tabii ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmeye mahkum oluyor durum böyle olunca da. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. hülya avşar ve cem yılmazı izledimdi. nükhet duru izlicem daha. seviyom tolgayı. hatta canlı izleyim dedim ama bir türlü bulamıyom biletini almak zor çok kalabalık :)

    YanıtlaSil
  5. Çok izlediğim bir program olmadığı için bir şey diyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeyerek bir şey kaybetmiyorsunuz hocam. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. İşini biraz monotonlaştırıyor size katılıyorum. Yaptığı gösterileri birbirinin benzeri olsa da doğaçlama yapılan bir şey, kolay bir işmiş gibi gelmiyor bana. Ben beğeniyorum valla Tolgshow'u :) Geçenlerde de youtube'da "bir hülya avşar sohbeti" kanalında Tolga Çevik'in konuşmalarını dinledim, düşünce yapısı çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık o doğaçlamalar sarmıyor beni. Tabi sen seviyorsan sorun yok kardeşim :) Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Ben hic izlemedim bile fragmanlardan takip ediyorum da benim ileri goruslulugum cok açiktir bencede devam etmeyecek yapimlardan biri. Amerikayi tekrar keşfetmenin anlami yok bence 😏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım dediğimiz çıkacak mı? Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil