Powered By Blogger

7 Kasım 2022 Pazartesi

Hayattan kısa kısa notlar #59

*Yoğun bir pazartesi gününü geride bıraktım. Pazartesi sendromunun üzerine tuz biber oldu yoğunluk da.

*Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’den, çok berbat bir skeç izledim. Neden böyle kötü skeçler yazıyorlar? Nerede geçen senenin komik skeçleri?

*Ülkede mantar zehirlenmesi almış başını gitmiş. Gözünüzü seveyim olur olmadık yerden mantar toplayıp yemeyin.

*Duolingo da sıkmaya başladı beni. ilk başlardaki gibi istekli değilim İngilizce alıştırma yapmaya.

*Starbucks artık çay satacakmış. Starbucks’larda, “İki çay biri açık” cümlesini duymaya hazır mıyız? Yakında garsonlar gelip bizden sipariş almaya kalkarsa da şaşırmayın. Bir kere bizim ülkeye uymaya başladın mı gerisi gelir.

*Murat Menteş tam bir roman aşığı. Ne zaman onu görsem romana olan aşk derecesindeki sevgisi gelir aklıma ve hemen roman okumak isterim. Ama kendisinin romanını değil, başka yazarların romanlarını. Çünkü kendisinin romanını sevmedim ve yarıda bıraktım. Ama buna rağmen romana ve okumaya olan tutkusuna hayranım.

*TOGG, 2023 Mart sonunda yola çıkacakmış. Sonunda. Üç/dört araba üretilip, devamlı onların gösterilmesinden sıkılmıştık.

*Harry Potter’ın yeni filmleri gelecekmiş. Efsane olmuş filmlerin devamı her zaman sakıncalıdır. Kötü bir film çekip, bir çuval inciri berbat da edebilirsiniz çünkü.

*Dün akşam Show TV’de, Güzel Günler diye yeni bir dizi başlamış. Onu izledik. Bence tutmaz. Fikir güzel ama ekrana geçmemiş.

*Bu aralar her yerde TurkNet reklamları görüyorum. Gerçekten de altyapısı iyi mi? İyi bir internet firması mı? Bu konuda bilgisi olanlarla yorumlarda buluşalım.

*Enflasyonla yaşamaya alıştık mı? Tıpkı doların yüksek olmasına alıştığımız gibi. Bir zamanlar dolar 10 lira olacak dendiğinde yer yerinden oynardı. Şimdilerde 18’lerde ama kimsenin umrunda değil.

*Hobi bile olsa bir şeyi her gün yaptığım zaman sıkılmaya başlıyorum. Ama şöyle de bir durum var ki. Ben sevdiğim şeyleri her gün yapmak isterim. Hem her gün yapmayı istemek, hem de her gün yapınca da sıkılmak. Değişik bir ruh hali işte.

*Akşamları seviyorum. Akşam demek, ailenin bir sofra etrafında toplanması demek. Herkesin gün içinde neler yaşadığını anlatması demek. Ailecek geçirilecek güzel dakikalar demek.

19 yorum:

  1. harry potter filmleri mi gelecekmiş hemen araştırmalıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir yazı yazarsın bunun üzerine :)

      Sil
    2. Olabilir ama yazı güzel olmayabilir acımasız yorumlarım var bu konuda :D ama merak içinde bekliyorum

      Sil
    3. Acımasız yorumlar da güzel olur :)

      Sil
  2. Starbucks da çay düşünemiyorum:) Harry Potter hakkında dedikleriniz çok doğru çok riskli bir iş devam filmi çekmek, Türknet kullanmadım hiç o yüzden fikrim yok o konuda, Enflasyonu bu sene iliklerimize kadar hissettik bu sene:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşündüm ve iki çay bile dedim yazımda :) Harry Potter devam filmi diye berbat etmeseler bari :)

      Sil
  3. Harry Potter in yeni filmleri mi? 😍😍 Aslında o sonsuz bir evren bir sürü yan konu çıkar oradan.

    YanıtlaSil
  4. Güzel Günler'i izledim, iyi oyuncular var. Sevdim aslında ama sadece baş rolde iki gencin hikayesi bana geçmedi. Sanırsın ki yaşını başını almış iki insan efsane bir aşk yaşamış, bu kadar abartılacak ne var. :)

    YanıtlaSil
  5. Şu mantar olayını anlayamıyorum atın ölümü arpadan olsun mantığıyla mı yiyorlar acaba çok büyük bir risk sözkonusuyken ne gereği var

    YanıtlaSil
  6. akşam aile sofrası ne güzeldir tabii yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Murat Menteş’in nasıl yazdığını çözemedim ben :) Eski filmlere dadanıyorlar adamlar. Senaryo yok :) Her gün yapınca görev gibi oluyor. Akşamlar sevmek sana göre tam. Romantiksin :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel Günler dizisini internetten izledim sonra, o gün Yargı'yı izliyorum çünkü:) Binnur Kaya oynadığı diziler komik olur ama bu dizi olmamış sanki, belki 2. bölümde değişir bir şeyler:) Harry Potter çok seviyorum ve umarım mahvetmezler:) Starbucks sevmeyen tek kişi olabilirim, kahveyle pek aram yok ama bir tane pastası vardı o çok hoşuma gitmişti, beni yiyecekler ilgilendiriyor hep:))) Akşamları güzel evet ama ben sabahları daha çok seviyorum, bir de güne neşeyle enerjik başladım mı tam keyifli oluyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel Günler bana da pek geçmedi. Harry Potter'ın sanki daha iyisi çekilemezmiş gibi geliyor bana. Ben de çok içmem kahve. Arada işte. Kek, pasta güzel oluyor öyle yerlerde. Güne neşeli başlamak harika :)

      Sil
  9. Yazmayı unuttum, Duolingo'yu 2 sene önce indirip ben de başlamıştım alıştırma yapmaya ama bir süre sonra bıraktım, bir uygulama daha var ama adı aklımda değil şu an:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamlı alıştırma yapınca sıkılıyor insan :) Diğeri aklına gelince yazarsın :)

      Sil