Powered By Blogger

4 Eylül 2022 Pazar

Evin kuytu bir köşesini, kendine okuma alanı yapan çocuk...

     Ercan Kesal’ın, Peri Gazozu kitabını okumayı bitirdim. Daha önce de yazdığım gibi bir doktorun anıları kitabı. Sadece doktorluk mesleğiyle ilgili değil, kendi özel hayatıyla ilgili de notlar var. Ama genelde mesleğinde yaşadıklarının ağırlıkta olduğu bir kitap. Kitapta beni en çok saran şeylerden biri: Çocukluğunda kitap okumaya olan tutkusu oldu. Kitap okurken uyuya kalması. Evin kuytu bir köşesini kendine okuma alanı yapması gibi.

SİYAH PİRİNÇ FESTİVALİMİZ…

     Ece Mumay geldi. Onu dinlemeye gittik. Çilimli olarak siyah pirinç ile olan yakınlığımızı çözemedim. Siyah pirinç üretim merkezi değiliz ki festivalini yapalım. Ama herhalde birinci siyah pirinç festivali yaptığımıza göre artık bol bol siyah pirinç üreteceğiz demek ki. Gece 22:00 gibi gittik. Tam o saatlerde Ece Mumay çıktı sahneye. 10-15 dakika izleyip geldik. Seyyar satıcılardan gelen mis kokular sarmıştı ortalığı. Izgara köfte almak istedim. Babam, “Kim bilir nelerden yapılmıştır. Güven olmaz” dedi. Öyle deyince almadım ben de.

SARAY GİBİ EVDE NE KADAR KALABİLECEKLER?

     Kardeşlerim’in yeni sezon ilk bölümünü izledik. İlk yarım saatinden edindiğim izlenime göre, dizi kaldığı yerden devam ediyor. Bu sene de kendini izletecek gibi. Ömer ve kardeşleri lüks bir yaşam sürmeye başlamış. Ömer, kocaman evlerinde parti veriyor. Bakalım o evde ne kadar daha oturmalarına izin verecek senaristler? Dizinin tamamını izlemedim. Belki de dizinin sonunda o evden çıkmış bile olabilirler. Bakalım tekrar- dizideki kötü karakterlerin deyimiyle- o kümese dönecekler mi?

YENİ YENİ 12 DEV ADAMLAR…

     2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A grubu ikinci maçında Bulgaristan’ı yendi milli takım. Milli takımda yeni yeni isimler var. Daha ilk defa duyduğum. Yetenekliler hepsi de. İlk iki çeyrekte çok zorlandık. Adamların attığı her üçlük giriyor neredeyse. “Biz bunlara yeniliriz aga” dedim. Ama üçüncü ve dördüncü çeyrekte iyi savunma ile Bulgaristan’ı yenmeyi başardık. Bugün de, ev sahiplerinden Gürcistan ile oynayacakmışız. Salon tıka basa dolu olacak. Bu maç kaçmaz dostlar.

TARİHİ ESERLERE RESTORASYON YAPMAYIN LÜTFEN…

     Kız Kulesi’ni çaldılar mı? Kız Kulesi’nin, kule kısmına ne yaptınız? Yine bir restorasyon durumu. Yine bir facia olmaz umarım. Restorasyon yapıyoruz diye kuleyi bezle örtmüşler. Ama bezden karşıdan geçen gemi gözüküyor. Kule kısmını tamamen yıktılar mı ne yaptılar? “Bu zamana kadar iyi ki bu eserlere bir şeyler yapıp, hakkından gelmemişiz” derdim hep. Galiba bu sefer hakkından gelmişiz güzel yapının. O kadar moralim bozuldu ki. Ne olur artık bir şey yapmayın. Dokunmayın. Yıkılırsa kendi yıkılsın.

 

8 yorum:

  1. Peri Gazozu'nu merak ettim. :) Siyah pirinci bilmem ama esmer bulguru seviyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peri Gazozu'nu seversin gibi :) Esmer bulguru ilk defa duydum bak :)

      Sil
  2. öyle yerlerde köfte çok lezzetli olur yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Kuleli içimde bir yaradır. Restorasyon adı altında katlettiler güzelim binayı.
    Ya köfteye üzüldüm ne kadar pisse o kadar lezzetli oluyor valla tecrübeyle sabit, çok da düşünmemek lazım bazen. 🤭🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh kız kulesi ahh!! Aynen ya. Ne kadar pis, o kadar lezzetli :)

      Sil
  4. Selamlar, İstanbul'dayım ama Üsküdar taraflarına uzun zamandır geçmediğim için Kız Kulesi'nin restore edildiğini yeni öğrendim. Bir video vardı onu izlemiştim. Kulenin yerinde yeller esiyor. İçini gezip fotoğraf çekmişliğim var; inşallah duruyorlardır...

    YanıtlaSil