Powered By Blogger

22 Ocak 2022 Cumartesi

Hayattan kısa kısa notlar #32

     Bazen kitap okumaya aylarca ara veririm. Ama bu ben de vicdan azabına sebebiyet veriyor. Çünkü okumazsam, yazmaya ihanet etmişim gibime geliyor.

OKUDUĞUM KİTAPTA, BLOG ÇIKTI KARŞIMA…

     Safran Sarı kitabını okurken bilin bakalım neye denk geldim. Bir bloğa. Kitaptaki karakterimizden biri, bloğuna yazı yazıyor ve Google’un uçsuz bucaksız evrenine bırakıyor.

NASIL YAZACAĞIM BEN?

     Nasıl yazacağıma bir türlü karar veremiyorum. Tek bir konu üzerine mi, bir yazıda- bu yazıda olduğu gibi- farklı farklı konulara değinen tarzda mı, tweet misali anlık duygularımı paylaştığım bir yazı tipi mi?

SEZEN AKSU KONUŞTU…

     Günlerdir, Sezen Aksu’nun 5 yıl önceki şarkısını konuştuğumuza inanamıyorum. Bu arada Sezen Aksu sonunda konuşmuş. Bu yaşananlar için şarkı yazmış ve 47 yıldır yazdığını ve yazmaya devam edeceğini söylemiş.

ELEŞTİRİN AMA HAKARET ETMEYİN…

     Gazeteci Sedef Kabaş, cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanmış. Eleştiri ile hakareti ayırmak lazım. Sonuna kadar eleştirin ama hakaret etmeyin, o ince çizgiyi geçmeyin. Hep bunlar siyasi ortamın iyice gerilmesinden oluyor. Artık eleştirmek kesmiyor tarafları. Hakaret etmek istiyorlar. Haykırmak istiyorlar. Şu gerilimli ortamdan bir çıksak.

OKUMA ZEVKİ VEREN GAZETE SİTESİ…

     Elimden geldiğince ve sıkılmadığım zamanlarda, köşe yazarlarını takip ediyorum. Tüm kesimlerin köşe yazarlarını okumaya çalışıyorum. Mesela, Sözcü’den birkaç yazar okudum bugün. Telefon üzerinden okurken, o kadar rahat okudum ki. Sözcü’nün sitesi çok iyi gerçekten. Okuma zevki veriyor insana.

9 yorum:

  1. yıllarca internet siteleriyle uğraşmama rağmen hiç karar veremedim hangi konuya ağırlık vereceğimi...

    YanıtlaSil
  2. Hocam ben kısa kısa, fazla başlıklı gündem yazılarını beğeniyor ve merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. kabaş hakaret etmedi yaaa :) bu yazı şeklin eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  4. Ben bu kısa kısa herşeyden tarzını seviyorum. İçinden nasıl geliyorsa öyle yaz gitsin, burası senin kim ne karışır. :D

    YanıtlaSil