Powered By Blogger

29 Aralık 2020 Salı

Hayattan notlar 24...

ÇİN AŞISI, YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ…


     Çin aşısı, “Ha geldi, ha gelecek” derken iş yılan hikayesine döndü. Son yapılan açıklamaya göre aşı yarın gelecekmiş. Bu arada aşı gelir gelmez vurulmaya başlanmayacak. Öncelikle 14 gün aşıyı inceleme aşaması var. İncelemeden sonra aşılama başlayacak.


hayattan kısa kısa notlar
foto kaynak: unsplash.com


SEVGİ, MASKEYDİ…


     Samsun’da 19 Mayıs Belediyesi harika bir afiş çalışması yapmış. Yeşilçam’ın efsane repliklerini koronavirüse uyarlamışlar. Mesela hemen bir örnek vereyim: Hani Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın efsane filmi Al Yazmalım’daki, “Sevgi neydi?” repliği vardı ya. Bu sorunun cevabı olarak, “Sevgi, temizlikti, maskeydi, mesafeydi” denmiş. Ayrıca film karakterlerine maske de takılmış afişte. Çok ince fikir. Tebrikler.

8 yorum:

  1. Ne güzel ortaya bir tane virüs çıkart daha sonra aşısını yap sat bizde yedik.

    YanıtlaSil
  2. Neyi inceleyeceklermis acaba bu asida merak ettim. Simdi internette arastiracagim bu konuyu. Bence detaylandirabilirsin bunu sevgili cem. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tıbbi ifadeler olduğu için detayına inemedim :)

      Sil
  3. Aynen programlarda pek dikkat edilmiyor artık

    YanıtlaSil
  4. Aşı incelemesi nasıl olacakmış,aşılardaki en hassas kimyasal maddelerin ortaya çıkarılabilmesi için en yüksek teknoloji ürünü labaratuvar cihazlarına ihtiyaç olacaktır,bildiğiğmiz kadarı ile bunlar ülkemizde yok,normal lab. testleriyle bu maddelerin ortaya çıkarılması pek mümkün değil..O yüzden bu inceleme olayına da güvenmek pek mantıklı değil gibi gözüküyor..

    YanıtlaSil
  5. Afiş fikrini ben de çok beğendim :) Aynen bitse artık bu virüs.

    YanıtlaSil