Powered By Blogger

25 Mart 2019 Pazartesi

"Günü birlik, Van'a kahvaltı etmeye gidip gelelim mi?"


     Çalan telefonla uyanıyorsunuz. Telefondaki arkadaşınız, “Kahvaltıyı Van’da yapmaya ne dersin? Günü birlik. Kahvaltıyı yapıp geri geleceğiz” dese. Bugün izlediğim videoda bu soruya, “Evet” yanıtını veriyordu çocuk. Youtuber Emre Durmuş’un Van kahvaltısı videosunda aynen böyle yaşanıyor bu olay. Uçakla hopp, Van’dalar. O meşhur Van kahvaltısını yaptı arkadaşlarıyla. 

     Ama bu zamana kadar Van’a gidip kahvaltı yapmamasını yadırgadım. Sen ki dünyayı geziyorsun Emre. Ama bu zamana kadar ülkende dillere destan olmuş bir kahvaltıyı çok daha önce yapman lazımdı. Sonra Van Akdamar Adasına gittiler. Dönüşte de trenle döneceklermiş. Güzel bir video olmuş. Pazar pazar güzel dakikalar geçirmeme sebep oldu.

Van kahvaltısı

KİTAP OKUMAKTAN SIKILIYORUM BU ARALAR…
     Uzun zamandan beri kitap okumuyordum. Ahmet Batman’ın Korkma Kalbim kitabıyla tekrar sahalara döndüm. Sonra Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan kitabını okumaya başladım. 300 sayfalık bir kitap. Ben daha 100’lerdeyim. Bir türlü gitmiyor kitap. 

     Hemen sıkılıyorum. Konusu beni sarmadı desem oda değil. Sevdiğim tarz konulardan biri. Sevdiğim tarz konusu olsa da yazım tekniği mi bana uymuyor? Oda uyuyor gibi. Ben anlamadım ya.

YAZI YAZARKEN KLASİK MÜZİK DİNLEMEK…
     Bunu şimdiye kadar nasıl akıl edememişim. Şu anda yazdığım bu yazıya başlamak kolay olmadı. Bir türlü kafamı toparlayamadım. Müzik dinleyerek yazıya yoğunlaşmam gerekiyordu. Ama radyo dinleyerek yapmak istemedim bu sefer. Hep aynı şarkılar. Oda sıktı.

     Yazı yazarken dinlenecek müzikler diye arattım Google’dan. Birkaç şarkı sonra klasik müzikler çıktı önerilenlerde. “Bari yazarken onları dinleyeyim” dedim. Memnun kaldım. Bundan sonra yazı yazarken dinleyeceğim müzik türleri arasında klasik müzik de yerini aldı.

 HER PAZAR BARIŞ ÖZCAN VİDEOSUNUN SAAT 09:00’DA YAYINDA OLACAĞINI BİLMEK…
     İnstagram’dan hikayelere bakarken Barış Özcan’ın oğluyla konsoldan futbol oynarken ki görüntülerini gördüm. “Yapma ya. Bu hafta video yok mu?” dedim. Çünkü bugün pazar ve koyacağı hikayeye videosunu koyardı. Hemen Youtube kanalına gittim. Yeni video çoktan yayındaydı bile. 200 bin falan da izlenmiş. Moralim yerine geldi.  Keyifle izledim. 

     İnsan takip ettiği yazarların, Youtuberların alıştığı zamanda yeni yayınlarını görmenin mutluluğunu yaşıyor. Ben biliyorum ki her pazar sabah 09:00’da Barış Özcan yeni videosunu koyar. Pazar günü yapılacaklar listemde yer alır Barış Abinin yeni videosunu izlemek. Şimdi listeye almışken yeni video koymadığını görmek hayal kırıklığı yani. Bu arada hikayedeki oğluyla maç yaparkenki görüntüleri yine bu haftanın videosu ile ilgiliymiş.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/group-of-people-sitting-on-ground-while-cooking-egg-1376960/


8 yorum:

  1. Van da kahvaltı yapma fikri hoşuma gitti Buradan direkt uçuş olsa gidebilirim önceden bilet alıp aslında....
    Elindeki kitap bitince isabel allende kitaplarından bitini okusana blogda yazdım ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen Van'a gider, o kahvaltıyı yapar ve blogda da bunu yazarsın :) İlk fırsatta okuyacağım.

      Sil
  2. Kitap okumak, film/dizi/belgesel izlemek başka iç/dış motivasyonlar yüzünden sekteye uğrayabiliyor. Sıkılma konusunda yalnız değilsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Her örenin kahvaltısı birbirinden güzel memlekette.Van biraz uzak gibi günübirlik için ama neden olmasın tabi gidenin önüne durulmaz:)) Bir arada günü birlik kebap yemeye Gaziantep'e gidilmesinin reklamları dönüyordu.
    Bahar insanları biraz isteksiz yapıyor galiba, bahar yorgunluğu olabilir üzerinizde.
    Barış Özcan videolarını eşimden dolayı biraz biliyorum, benim tek takip ettiğim şu aralar Cüneyt Özdemir videoları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günübirlik olayı baya meşhur anlaşılan :) Bahar güzel de. Şu yorgunluğu da olmasa :) Cüneyt Özdemir benim de takibimde :)

      Sil
  4. Van kahvaltısı ritüelini yaptım ben:) Sabah uçağı git, akşam uçağıyla dön. Aynısını Hatay'a da yaptık, künefe yeyip dönüyorsun. Pegasus saatleri ona göre ayarlamış. Yazarken sessizliği seviyorum ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo yaşamayı biliyorsun :) Yazmadıysan yaz onu da.

      Sil