Powered By Blogger

24 Nisan 2016 Pazar

Çocukluğumun kitabı: Gülten Dayıoğlu'dan Işın Çağı Çocukları...

     Çocuk kitabı deyince aklıma, Işın Çağı Çocukları gelir. Gülten Dayıoğlu’nun yazdığı. Gülten Dayıoğlu, çocuk kitabı yazarlığında marka isimlerden biridir. Bu kitabını da, öyle çocuk denebilecek bir yaşta okumadım. Ama yine de etkiledi beni. Şimdi, şu yaşımda bile ayırmam asla, çocuk kitabı diye bir kitabı. Kenara koymam, okurum. Bu dünya o kadar çekilmez geliyor ki.  O kitaplarla nefes alıyorum. Çıkarsız bir dünya özlemimi böyle gideriyorum. Saf duygular istiyorum ve de saf sevgiler. Büyüklerin dünyasında artık bunlar, çöldeki su gibiler. Bazen denir ya, “Gidecek yerim olsa dünyadan giderim” diye. Bu mümkün değil. Ama çocuk kitaplarıyla, en azından hayal dünyasında mümkün.
Gülten Dayıoğlu

                                   IŞIN ÇAĞI ÇOCUKLARI’NDAN NASIL HABERDAR OLDUM?
     Bir arkadaşımda gördüm kitabı. Kitaptan daha önce haberim yoktu. Ama Gülten Dayıoğlu ismini çok duymuştum. Az biraz edebiyatla ilgilenen, televizyon ve radyolarda edebiyat programları dinleyenlerin bilmemesi imkansızdır zaten. “Bunu muhakkak okumalıyım” dedim. Arkadaşımdam aldım kitabı ve okudum. Kabaca, çocuklar bir merkezde bilgin olarak yetiştirilir. Ve insanlığın yararına buluşlar yaparlar. Bir gün uzaydeyken irtibat kesilir. Onlar da kendilerini dondurur. Ve dünyadan gelenler onları bulur ve tekrar dünyaya getirirler. Çocuğunuza okutmanız gereken kitaplar listesine dahil edebilirsiniz bu kitabı. Kapağı da çocukların ilgisine çekecek şekilde tasarlanmış. Kapağında astronot bir çocuk var. Benim de ilk gördüğümde dikkatimi çekmişti. Çocukların hayal dünyalarını genişletecek bir içeriğe sahip.
                                         ÇOCUKLUĞUNUZUN KİTAPLARI NELERDİR?
     Çocukken hepimizin farklı istekleri vardı tabi ki. Kimimiz öğretmen, kimimiz doktor, kimimiz de astronot olmak isterdi. Benim gözüm astronotlukta olmadı hiçbir dönem. Ama bu kitaptaki gibi bilgin bir çocuk olmayı istiyordum. Bilim adamı falan. Bilgili ve zeki bir çocuk olmak heyecanlandırırdı beni. Sonradan aklım polisliye kaydı o ayrı. Peki sizler çocukluk sayfalarını karıştırdığınızda, hangi kitapları buluyorsunuz çocukluğunuzda? Hangi kitap veya kitaplar sizin çocukluğunuzun kitaplarıdır? Çocukken kitap okuma alışkanlığım olmadığı için, doğal olarak fazlaca örnek veremiyorum. Ama ailesinde kitap okuma kültürü olan ve bu sayede çokca kitap okumuş olanlar vardır. Onların yorumları daha bir zenginlik katacaktır konumuza.

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder